Екскурзия в Израел - древност и съвремие

6 дни / 5 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
27.04.2018 от 1468 лв. резервирай
02.05.2018 от 1468 лв. резервирай


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Йерусалим и Витлеем. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Отпътуване за Витлеем, настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“. Следва туристическа програма в Йерусалим. След поклонението на Божи Гроб програмата продължава с посещение на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус). Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Панорамна обиколка на нощен Йерусалим по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.
 
3 ден
Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Отпътуване за град Назарет. Отпътуване за град Тиберия, разположен при Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден
Закуска. Заминаване за Сафед, свещен за еврейската религия град и център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. Отпътуване за Капернаум, което се споменава в Новия Завет като център на  дейността на Христос в Галилея.  Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден
Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Продължаване към долината Армагедон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга Откровение като място на последната битка между Доброто и Злото – панорамна гледка. Следва Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини и залива на Хайфа. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден
Закуска. Отпътуване на юг по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.


Полетно разписание:

 
LY 552 София 11:05 Тел Авив 13:30
LY 551 Тел Авив 07:15 София 10:00

Условия за резервация:
  • Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
  • Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
 

 
- самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
- летищни такси (253 лв. към 01.12.2015 г.);
- 2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Хайфа, хотел 3*;
- екскурзовод на български език по целия маршрут;
- луксозен автобус с безплатен WI-FI;
- саунд система със слушалки по време на туровете;
- всички трансфери по програмата;
- всички екскурзии по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- Сертфикат за хаджийство;
- водач, придружаващ групата по време на целия престой;
- медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

 
 
- бакшиши 5 щ.д. на ден – 30 щ.д. за целият престой (заплащат се на място);
- допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
* разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 щ.д.;
* обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро – 20 щ.д.
* нощен Йерусалим – 20 щ.д.
- лични разходи.

 Оферта № Е25

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...