Екскурзия в Македония и Албания

6 дни / 4 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1 : Стара Загора -Охрид
Отпътуване за Македония в 21.00 ч. от София. Преминаване през ГКПП Гюешево. Нощен преход.

Ден 2 : Охрид
Сутринта пристигане в Охрид – град, съчетал в себе си вековната историческа традиция с невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинската туристическа перла на Република Македония. Разглеждане на стария град и градския площад, античния театър и Самуиловата крепост. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 : Охрид - Елбасан - Дуръс
Закуска. Отпътуване за Албания. Разглеждане на Елбасан – древно селище, изградено на пътя Виа Егнация. Римляните са го наричали Masio Scampa, заради кулите и крепостните стени (на илирийски език означава остър планински връх, а Елбасан на турски – крепост). Отпътуване за Дуръс (Драч). Вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е.  Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римския амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море. Настаняване в хотел в курортната част на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 : Дуръс-Берат-Дуръс
Закуска. Отпътуване за Берат – град-музей в списъка на ЮНЕСКО, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето, затова и го наричат „града с хилядите прозорци”. Разглеждане на старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които - „Св. Успение Богородично”- е уреден музей на иконите (Музея Онуфри). Панорама на Стария град, известен с османската архитектурата на къщите си. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 : Дуръс-Тирана-Дуръс
Закуска.Отпътуване за Тирана. Разглеждане на забележителностите на албанската столица: площад Скендербег, на който се намират Историческият музей, Дворецът на културата (в който се помещават операта, балетът и Националната библиотека), Часовниковата кула – символ на града, джамията Етем бей (забележителна със стенописите си) и някои от правителствените сгради. Свободно време в Тирана. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 : Дуръс-Стара Загора
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в България вечерта.


Цени:
469  лв.
на човек в двойна/ тройна стая в хотел 3* със закуска в Охрид и хотел 4* със закуска и вечеря в Дуръс при 40 туристи


499 лв.  на човек в двойна/ тройна стая в хотел 3* със закуска в Охрид и хотел 4* със закуска и вечеря в Дуръс при 35 туристи

429 лв  на човек в двойна или тройна стая със закуска в хотел 3* в Охрид и хотел 4* в Дуръс при 40 туристи

459 лв. на човек в двойна или тройна стая със закуска в хотел 3* в Охрид и хотел 4* в Дуръс при 35 туристи


Допълнителна информация:
• Срок и начин на плащане: 40% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
•  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.ТА "Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД "Армеец"
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с минибар, климатик, DVD;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Охрид;
• 3 нощувки със закуски / 3 нощувки със закуски и вечери  в хотел 3* в курортната част на Дуръс;
• Тур. програма;
екскурзоводско обслужване
  • Мед. застраховка – 6 лева на човек до 70 г.; 12 лева на човек над 70 г.;
  • Входни такси на посещавани обектиОферта № Е225

05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...
30 Юни 2017 г.
Мечтаете ли за кристално чисти води, нажежен от силното слънце пясък и безкрайно лято? Д...
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...