Екскурзия в Македония и Албания

6 дни / 4 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1 : Стара Загора -Охрид
Отпътуване за Македония в 21.00 ч. от София. Преминаване през ГКПП Гюешево. Нощен преход.

Ден 2 : Охрид
Сутринта пристигане в Охрид – град, съчетал в себе си вековната историческа традиция с невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинската туристическа перла на Република Македония. Разглеждане на стария град и градския площад, античния театър и Самуиловата крепост. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 : Охрид - Елбасан - Дуръс
Закуска. Отпътуване за Албания. Разглеждане на Елбасан – древно селище, изградено на пътя Виа Егнация. Римляните са го наричали Masio Scampa, заради кулите и крепостните стени (на илирийски език означава остър планински връх, а Елбасан на турски – крепост). Отпътуване за Дуръс (Драч). Вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е.  Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римския амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море. Настаняване в хотел в курортната част на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 : Дуръс-Берат-Дуръс
Закуска. Отпътуване за Берат – град-музей в списъка на ЮНЕСКО, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето, затова и го наричат „града с хилядите прозорци”. Разглеждане на старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които - „Св. Успение Богородично”- е уреден музей на иконите (Музея Онуфри). Панорама на Стария град, известен с османската архитектурата на къщите си. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 : Дуръс-Тирана-Дуръс
Закуска.Отпътуване за Тирана. Разглеждане на забележителностите на албанската столица: площад Скендербег, на който се намират Историческият музей, Дворецът на културата (в който се помещават операта, балетът и Националната библиотека), Часовниковата кула – символ на града, джамията Етем бей (забележителна със стенописите си) и някои от правителствените сгради. Свободно време в Тирана. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 : Дуръс-Стара Загора
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в България вечерта.


Цени:
469  лв.
на човек в двойна/ тройна стая в хотел 3* със закуска в Охрид и хотел 4* със закуска и вечеря в Дуръс при 40 туристи


499 лв.  на човек в двойна/ тройна стая в хотел 3* със закуска в Охрид и хотел 4* със закуска и вечеря в Дуръс при 35 туристи

429 лв  на човек в двойна или тройна стая със закуска в хотел 3* в Охрид и хотел 4* в Дуръс при 40 туристи

459 лв. на човек в двойна или тройна стая със закуска в хотел 3* в Охрид и хотел 4* в Дуръс при 35 туристи


Допълнителна информация:
• Срок и начин на плащане: 40% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
•  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.ТА "Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД "Армеец"
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с минибар, климатик, DVD;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Охрид;
• 3 нощувки със закуски / 3 нощувки със закуски и вечери  в хотел 3* в курортната част на Дуръс;
• Тур. програма;
екскурзоводско обслужване
  • Мед. застраховка – 6 лева на човек до 70 г.; 12 лева на човек над 70 г.;
  • Входни такси на посещавани обектиОферта № Е225

01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...