Екскурзия до Австрия - Грац, Линц, Мелк, Виена

5 дни / 4 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1

04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Вечерта – пристигане в хотела в Загреб. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Отпътуване за Грац. Разходка из старата част на града - площад “Хауптплац”, къщата Луег, фонтана на ерцхерцог Йохан, „Херенгасе”, Ландхаус – старото седалище на управата на Щирия, Арсенала, „Мелплац”, „Глокеншпилплац”, мавзолея, Катедралата, хълма Шлосберг (билетът за фуникуляр по хълма, който струва около 3 евро, не е включен в цената на екскурзията). Отпътуване за Линц - столицата на провинция Горна Австрия. Разглеждане на града, разположен на бреговете на р. Дунав. Разходка в старата част на Линц: централния площад “Хауптплац”, Kолоната на Светата Троица, йезуитската църква, Ландхаус, моста над река Дунав. Настаняване в хотел в Линц или околности. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Отпътуване за Виена. Разглеждане на двореца Артщетен – днешният дворец датира от периода края на XVII – началото на XVIII век и е построен на мястото на замък от XIII век. Тук са живели престолонаследникът ерцхерцог Франц Фердинанд и ерцхерцогиня София до убийството им в Сараево. Параклисът на замъка приютява техните гробове. Отпътуване за Мелк. Разглеждане на бенедиктинското абатство в Мелк (прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”), разположено на скалист хълм над Дунава, и отразяващо разцвета на бароковото изкуство в Австрия. Посещение на замъка Шалабург – прекрасен планински дворец, пазещ останки от сгради в романски стил, готически параклис и един от най-красивите ренесансови дворове с аркади в Австрия. Привечер – пристигане във Виена. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.


Ден 4

Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на Виена: двореца „Белведере“, Ринга - двореца „Хофбург“, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Около 19:00 ч. – отпътуване за България. Нощен преход.


Ден 5

Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

  • Транспорт с луксозен автобус;
  • Съответния брой нощувки със закуски;
  • Водач-придружител;
  • Екскурзоводско обслужване.
  • Такси за вход в музеи;
  • Билети за корабчета, градски транспорт, фуникуляри и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).Оферта № Е316

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...