Екскурзия до о-в Сицилия

8 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
1 Ден
Полет в 20.25 часа с Wizz air от София до Катания. Трансфер до хотела. Нощувка.
2 Ден 
След закуска  отпътуваме за Сиракуза - перла, родена преди 2700 години. Построена през 734 г. пр.н.е. от заселници от Коринт - Пелопонес, Сиракуза е преминавала последователно в картагенски, гръцки и римски ръце. Великият Цицерон я нарича "най-великия и красив гръцки град". Ще се потопим в очарованието на Сиракуза, разглеждайки:  Гръцкия театър, пещерата “Ухото на Дионисий”, Римския амфитеатър, посещение на Стария град, Храма на Аполон, Храма на Атина, Катедралата, фонтана Аретуза. Следва кратка почивка, след която се връщаме в  Катания. Пешеходна разходка в центъра на Катания: Катедралата; Фонтана със слона, символ на града; рибния пазар; улица „Етна”, главната търговска улица на града. Вечерта се връщаме в хотела. Нощувка.
3 Ден
Закуска. Предстои ни екскурзия  до  Таормина, предлагаща очарователна смесица между богата история, слънчеви плажове и градска красота. Архитектурата на Таормина е рядка скъпоценност. Тук на доста малка площ може да се види уникално съчетание на римска, гръцка и средновековна архитектура. Нa всяка крачка има забележителности – църкви от различни епохи, старинни сгради, дори малките магазинчета и кафенета заслужават внимание, за да ви покажат една различна страна на Таормина. По време на нашата обиколка ще видим: Гръцкия Театър /III в. пр. Хр./ - втори по големина в Сицилия, Двореца Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римския театър, главната улица Умберто, Часовниковата кула, Катедралата. Отпътуване за активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Спирка за фотостоп и разглеждане. Връщаме се обратно в хотела. Нощувка.
4 Ден
Закуска . Вече сме готови да  изпълним програмата от четвъртия ден на нашата екскурзия, включваща посещение на Долината на храмовете  край град Агридженто, приютила  останките на седем древногръцки дорийски храма от 5 век пр.н.е. Тя е един от най-значимите примери за изкуството и архитектурата на Магна Греция, както и една от основните туристически забележителности на Сицилия., обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще видим  Храма на Юпитер, Храма на Херкулес и най–добре запазения гръцки храм – Храма на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./, внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Нощувка в района на Агриженто.
5 Ден
Закуска. Отпътуваме за Монреале. Пешеходна разходка в историческия център. Най-голямата забележителност тук е катедралата „Санта Мария Нуова“, считана за 8-то чудо на света. Отпътуваме за Палермо. Нощувка в района на Палермо.
6 Ден
Закуска. Това е последният ден от нашата екскурзия и той е посветен на посещение на Палермо и Чефалу. По време на обиколката в Палермо ще видим: площад “Куатро Канти”, площад “Претория”, площад “Белини”, църквата „Санта Мария дел’ Амиралио”, Катедралата, Палацо деи Нормани. Отпътуване за Чефалу. Пешеходна разходка по очарователните улички на Чефалу и посещение на катедралата, построена в нормански стил. Свободно време с възможност за посещение на музея „Мандралиска“. Нощувка.
7 Ден
Закуска. Отпътуваме от Палермо към Катания. По пътя ще се отбием в Месина. Нощувка в района на Месина.
8 Ден
Закуска. Свободен ден за шопинг и самостоятелни разходки. Полет в 21.55 часа от Катания до София.

 
Плащане
 • Депозит – 400 лева до 26.02.2018
 • Доплащане до 45 дни преди датата на пътуване
 
Цената е валидна при 40 туристи. При по малко туристи се доплаща.
Програмата е калкулирана при цена 200 лева на самолетния билет.
Необходими документи – лична карта.
ТА „Дари Тур“ има сключена застраховка в ЗАД "Армеец
 
 
 • Самолетен билет  с включени летищни такси София на Wizz Air с включен салонен багаж 55×40×23;
 • 7 нощувки със закуски и вечери;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • Автобусен транспорт;
 • Туристическа програма в Катаня, Сиракуза, Етна (само в подножието),  Таормина, Агриженто, Палермо и Чефалу – не се плаща  по програмата
 • Медицинска застраховка
 • Чекиран багаж;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Сити такси в хотелитеОферта № Е345

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...