Екскурзия до Словения и Хърватска

7 дни / 6 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
1 Ден
Отпътуваме от Стара Загора  в 4.00 ч. по маршрут Стара Загора - Пловдив – София  -  Любляна. Вечерта се настаняваме в хотел в района на Любляна. Нощувка.
2 Ден
Денят започва със закуска. Предстои ни разходка в Любляна - красиво и китно градче, през чийто център минава река Любляница. Любляна се нарича още града на драконите, които са неин символ. Счита се, че градът е основан от Язон по пътя към Златното руно. Пешеходна разходка – централния площад с францисканската църква „Благовещение“, кметството, университета, тройния мост, катедралата „Св. Николай“, крепостта. След приключване на обиколката се отправяме към алпийския курорт Блед, известен със своя лечебен климат  и термални води. Но това, което прави Блед особено интересен и привлекателен, е едноименното езеро до него. Неземна красота, която трябва да се усети и преживее - езерото със своите кристални води, в които се отразяват околните алпийски хълмове, островче в средата и замъкът Блед. Ще посетим замъка, който се издига в северния край на езерото, на 130 метрова скала. Връщане в хотела. Нощувка.
3 Ден
Закусваме преди да се отправим към следващия туристически обект. Ще посетим един от символите на Словения - пещерата Постойна. Постойна е не само най-дългата пещера в Европа (20 км), но и с най-дълга благоустроена част в света (около 5 км).  Предстои ни вълнуващо преживяване с влакче, което ще ни разходи в пещерата. Отпътуваме за Триест. Туристическа програма в Триест: площад Унита Италия, Кметството, останките от амфитеатъра, сръбската православна църква „Св. Спиридон”, катедралата „Сан Антонио”, Канале Гранде. Връщане в хотела. Нощувка.
4 Ден 
Закусваме преди началото на туристическата ни програма. Първата спирка от нашата програма е Пореч.
Тук първо са се заселили илийците, след тях идват римляните, които преди повече от 2000 год. са построили своите разкошни къщи и крепостта  Паренциум. Всичко в Пореч е старо, антично. Централната улица „Декумана“ не си знае вековете. Тук може да се любуваш на образци на австрийската и венецианската архитектура. Ще се разходим из града, ще посетим Еуфразиевата базилика от  VІ век.
Отпътуваме за Ровин - романтично и красиво градче на Адриатическото крайбрежие на полуостров Истрия. Това място е пълно с история. От тук са минали илирийските племена, римляни, византийци. Отпечатък са оставили франките и Венецианската Република. Атмосферата на града се допълва от насядалите с чаша кафе художници, творящи своите произведения. Пешеходна разходка в Ровин с посещение на църквата "Св.Еуфемий".
Заредени с много емоции отпътуваме за Пула - разположен в подножието на седем хълма на полуостров Истрия. Историята на Пула е свързана с мита за аргонавтите и търсенето на Златното руно. Различни слоеве от историята са представени в този красив град, в който римските храмове се противопоставят на бароковите дворци, раннохристиянските църкви стоят лице в лице с австрийските вили, а останките от средновековни стени се пресичат от античните градски порти. Пешеходна туристическа програма: Амфитеатъра, вратата на Херкулес, Римската арка, Кметството, храма на Август. Нощувка в района на Пула.
5 Ден
Закуска както обикновено. Отпътуваме за Риека – морската столица на Хърватия. Туристическата програма включва  посещение на хълма Тръсат със средновековната крепост Тръсат и църквата "Дева Мария". След това ще се  разходим в Старата част на Риека. Предстои ни посещение на Опатия – един от най-популярните курорти на Адриатическо море. Опатия е било любимо място за почивка на Франц  Йосиф, поради което градът има традиции да посреща елита на Европа от началото на миналия век. Пешеходна разходка: църквата „Св. Якоб“, построена върху останки от Бенедиктински манастир; вила „Анджолина“, построена през 1845 г.; крайбрежната  пешеходна алея, която преминава покрай всички забележителни места;  статуята на девойката с чайката, символ на Опатия. Отпътуване за Плитвице. Нощувка в района.
6 Ден
Закусваме с приповдигнато настроение. След закуска отпътуваме за Плитвичките езера (UNESCO) – най- известната туристическа атракция в  Хърватска. Разположени на площ от около 8 км, 16 езера свързани чрез водопади се гушат сред изобилие от зеленина. Обиколка на езерата. Продължаваме към Загреб. Нощувка.
7 Ден
Последният ден започва със закуска. Предстои ни дълъг път към България.


Цената е валидна при група от 40 човека.
Необходими документи - лична карта. За деца, пътуващи без един или двама родители се изисква нотариално заверено пълномощно.  
Уведомление в случай, че екскурзията не се състои - 14 дни преди датата.

ТА "Дари Тур" има застраховка отговорност на туроператора в ЗАД "Армеец".

 
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Шест  нощувки със закуски – три в района на Любляна, една в района на Пула, една в района на Плитвице, една в Загреб;
 • Туристическа програма в Любляна, Пула, Ровин, Риека, Опатия, Пореч;
 • Посещение на пещерата Постойна;
 • Посещение на Плитвичките езера;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Медицинска застраховка
 • Сити такси в хотелите;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. - 12 леваОферта № Е339

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...