Екскурзия и почивка в Шри Ланка

9 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Ден 1
Полет в 14.20 с Fly Dubai през Дубай. Кацаме в Дубай в 20.55 часа. Полет за Коломбо в 23.20 часа.
Ден 2
Кацаме в Коломбо в 5.25 часа. Освежаване и време за кафе. Трансфер до Пинауала (Pinnawala).
Посещение на  резервата  за слонове в Пинауала (Pinnawala). Намира се в голяма кокосова плантация в непосредствена близост до река Маха Оя (Maha Oya). Oснован през 1975 г., за да защити и предостави грижи и убежище  на осиротелите слонове, открити в дивата природа. Пинауала (Pinnawala) има най-голямото стадо от слонове  в света. Основната атракция  е възможността да се наблюдават къпещите се слонове  в близост до широкия бряг на реката, когато стадото  играе и се къпе.
Продължаваме към Дамбула. Посещение на  историческия Скален пещерен храм Дамбула ( Dambulla Rock Cave), представляващ световно наследство на ЮНЕСКО, който също е известен като Златния храм на Дамбула. Храмът е най-големия и най-добре запазения пещерен храмов комплекс в Шри Ланка. Този пещерен комплекс датира от 3-ти и 2-ри век пр. Хр. Смята се, че крал Валагамбаху  е превърнал пещерите в храм през 1-ви век.  Каменните кули  се издигат  на 160 метра над околните равнини. Основните атракции са в 5 пещери, които съдържат статуи и картини, които са свързани с бог Буда и неговия живот. Има общо 153 статуи на Буда, от които най-голямата колосална фигура на Буда е издълбана в скала, издигаща  се на 14 метра. Могат да се видят още 3 статуи на царете на Шри Ланка и 4 други статуи на хиндуистки богове и богини. Стенописите покриват площ от 2100 квадратни метра, което е най-голямата площ от антични стенописи, открити в света. Вечеря и нощувка във Fresco Water Villa, Сигирия или подобен.
Ден 3
Закуска в хотела. Посещение на историческата скална крепост Сигирия , която е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Извисявайки се над околните равнини, прегръщаната от облаците скала на Сигирия се счита за едно от чудесата на света. Тази скална крепост от 5-ти век е един от 8-те световни обекта на острова и представлява  най-вътрешната крепост на 70 хектара укрепен град. Двете огромни, изкусно изваяни лъвски лапи са всичко, което е  останало  от гигантския лежащ лъв, в който  е била изсечена  скалата, като й е дала името си. Изпълнен смело, в огромен мащаб, той принуждава човек да се възхищава на творческатия гений, създал това чудо. Върхът на тази скала представлява  рай от елегантни павилиони сред водни градини и басейни, всички кацнали на 180 метра над околната джунгла. От оригиналните 500 фрески са останали само 21. Фигурите са портрети на "Апсарас" (небесни нимфи) , пренасящи цветя, разпръскващи венчелистчета или къпещи се.

Продължаваме към Матале.Посещение на градина за подправки в Матале. В миналото Шри Ланка е била световноизвестна със своите качествени подправки и чрез търговията с подправки светът се е свързвал с Шри Ланка. Подправките са основен елемент от Аюрведическата традиция и кухнята на Шри Ланка. Посещението на градина, специализирана в отглеждането и преработката на тези растения, ще даде възможност на посетителя да научи за традиционното, както и за новото приложение на някои от тях. Някои от продуктите могат да бъдат закупени в естествено състояние или под формата на масла и отвари, както е предписано в Аюрведическата медицина.
Продължаваме към Канди. Настаняване в хотел Royal Kandyan, Канди.
Правим обиколка на забележителностите на Kaнди  (обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО).
Най –впечатляващото място тук е  Храма на зъба. Храмът съдържа най-свещената реликва на будистите днес , която е и най-ценна за гордостта на синхалите. В горния етаж се намират свещената реликва и библиотеката, съдържаща религиозни ръкописи на 800-годишни палмови листа. Подомите (церемониите за почитане) се провеждат в зори и по здрач и това са моменти, когато Храмът оживява с поклонници, пренасящи цветя сред кадилни облаци и звука на традиционни ритуални барабани.
Градът е красив,  с тесни улици, с характерните стари сгради. Езерото, построено от последния крал Шри Уикрама Раджасингхе през 1798 г. е  атракция. Пазарът  представя традиционните изкуства и занаяти, текстил, скъпоценни камъни и бижута. Посетете работилница за шлифоване  на скъпоценни камъни, за да научите как се оформят над 40 вида скъпоценни камъни в декоративни елементи. Вечерта ще посетим културно шоу, представящо традиционните изкуства в Шри Ланка, включващи серия церемониални и ритуални танци и ходене по жарава.
Вечеря и нощувка в хотел  Royal Kandyan, Канди или подобен.  
Ден 4
Закуска в хотела. Посещение на  Кралската ботаническа градина в Перандиния. Тук виреят  над 4000 вида местни и чуждестранни растения, 60-те хектара кралски ботанически градини се състоят от Цветна градина, Градина на подправките, Къща на орхидеите, Езеро, както и чудесна колекция от бамбук и палми. Районът, в който се намират Ботаническите градини, е бил първоначално  ( от 1371 г.) място за удоволствие на кралете на Кандиян. Тя е обявена като Ботаническа градина от британците през 1821 г. Продължаваме към Нуара Елия ( Nuwara Eliya), по пътя ще посетим водопадите Рамбода (Ramboda) и чайна плантация с фабрика.

Ще направим обиколка на забележителностите на Нуара Елия. Нуара Елия е в малка долина и е най-високо разположения град в Шри Ланка. Сгушен нежно в подножието на най-високия връх на острова, връх Рidurutalagala (8,281 фута), това е била любимата планинска станция на британците. Нуара Елия е запазил облика на британското присъствие  с колониалните си къщи, паркове, хиподрум, голф игрище. Благословен със здравословен климат, спиращи дъха гледки към долини, ливади, планини и зеленина, трудно е да си представите, че Нуара Елия е само на няколко часа път от горещата и влажна   част на острова. Централните планини на Шри Ланка са обявени за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Вечеря и нощувка в хотел Heaven Seven Hotel, Нуара Елия или подобен.
Ден 5
Закуска в хотела. Продължаваме към югозападното крайбрежие, където разглеждаме водопадите Свети Клеър и Девън, минаваме край Китулгала. Водопадът Свети Клер е 80 метра висок и е 20-ия по големина водопад в Шри Ланка. Това е един от най-живописните водопади. Той е получил името си от близката чаена плантация и го наричат също "Малката Ниагара" на Шри Ланка. Няколко километра по-нататък по маршрута,  друг живописен водопад Девон, може да бъде наблюдаван. Водопадът е висок 97 метра и е 19-я по височина на острова. Вечеря и нощувка в хотел  Ocean Queen Hotel, Wadduwa.
Ден 6
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка.
Ден 7
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка в хотел.
Ден 8
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря. Трансфер до летището в 22.00ч.
Ден 9
Обратен полет в 01.50 часа. Кацаме в София в 13.25 ч.Плащане
§Депозит –  50 % от пакетната цена
§Доплащане- 45 дни преди датата на отпътуване
Анулация екскурзия
§   до 60 дни преди датата – без неустойки
§   от 45 до 59 дни – депозита
§   до 45 дни преди датата- цялата сума
 
Цената е валидна при мин. 15 човека.
Необходими документи – задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца. За деца, пътуващи без един или двама родители – нотариално  заверено пълномощно.

Цените са калкулирани при курс на долара 1,70 лева за долар.
Цената е калкулирана при цена на самолетния билет 1000 лева.


ТА „Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД „Армеец“
 • Самолетен Билет с включен чекиран багаж;
 • Настаняване в стандартни стаи в посочените хотели или подобни категории хотели за 7 нощувки;
 • Програма за хранене на полупансион в хотелите;
 • Транспорт с климатизиран автобус по подробния маршрут (от летище до летище);
 • Входни такси (т.е. Сиропиталище за слонове Пинауала, Храм Канди, Ботаническа градина);
 • Лицензиран  екскурзовод с превод на български;
 • Две бутилки от 500 ml минерална вода на човек, на ден по време на пътуването;
 • Всички текущи такси и такси за обслужване

 
 • Отклонения от маршрута на пътуването;
 • Транспорт по време на престоя в плажния хотел;
 • Разрешения за видео и камери на места, където е необходимо;
 • Бакшиши и такси за портиер, където е необходимо;
 • Разходи за виза – 35$
 • Медицинска застраховка – по 2 лева на ден за лица до 70 г., по 3 лева на ден за лица над 70 г.
 
 Оферта № Е257

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...