Екскурзия Любляна, Баварски замъци, Мюнхен, Кимзее

8 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1
Отпътуване в 04.00 от Стара Загора, в 5.30 от Пловдив, в 7.00 от София. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта нощувка в района на Любляна.


Ден 2
Закуска. Разглеждане на Любляна: стария град, кметството, тримостието, Драконовия мост, църквата "Св. Николай". Отпътуване за Бодензее. Настаняване в района на Линдау. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време за разглеждане на Линдау, наречен "най-красивия край на Германия".
В близост до пресечната точка на австрийската, германската и швейцарската граници, Линдау е стар баварски остров-град, сгушен в източната част на езерото Констанс, на около 150 км югозападно от Мюнхен. Старият град е разположен върху 0.68 кв. км остров, свързан със сушата посредством мост и жп линия. Оживени и колоритни улици, романтични алеи и някои наистина уникални забележителности на Бавария и дори Германия - всичко това можете да го намерите в Линдау. Тук се намира едно от най-красивите пристанища в Европа. Най-голямата атракция на езерото Констанс е входа към пристанището, където от едната страна се издига 6 метров паметник на лъв, произведение на скулптора Йохан ван Халбинг, а от другата страна се намира фарът. Въпреки, че е очарователно да се види през деня, не по-малко привлекателно е вечерното шоу, когато 6 000-те крушки светнат.
Нощувка.

Ден 4

Закуска. Отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на "приказния крал" Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец "Линдерхоф" – шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на "последния добър и самотен крал" е построен след едно посещение на Версайския дворец и е единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца. Посещение на замъка на рицарите "Нойшванщайн" в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа програма в Мюнхен:  площад "Мариенплац" с колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър"; старото кметство и новото кметство – изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията "Хофбройхаус" с неповторима баварска атмосфера. Посещение на музея на ВМВ. Нощувка в района на Мюнхен.

Ден 6

Закуска. По желание посещение на Алианц Арена. Свободно време в Мюнхен.Нощувка.

Ден 7

Закуска. Отпътуване за   езерото Кимзее. Посещение на двореца "Херенкимзее" – "новия Версай" на Лудвиг II (необходимо е ползване на корабче). Нощувка в района на Любляна.

Ден 8

Закуска. Отпътуване за България.Цената е валидна при 45 туристи..
При 35 туристи – цената е 925 лева.
Необходими документи – лична карта.ТА "Дари Тур"  има сключена застраховка  отговорност на туроператора в ЗАД „Армеец“
 


 

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • Седем нощувки със закуски;
  • Туристическа програма в  Любляна, Баварски замъци,  Мюнхен, Херенкимзее;
  • Медицинска застраховка;
  • Водач по време на пътуването
  • Входни такси на посещаваните обектиОферта № Е222

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...