Екскурзия Любляна, Баварски замъци, Мюнхен, Кимзее

8 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
01.07.2017 от 869 лв. резервирай


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Ден 1
Отпътуване в 04.00 от Стара Загора, в 5.30 от Пловдив, в 7.00 от София. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта нощувка в района на Любляна.


Ден 2
Закуска. Разглеждане на Любляна: стария град, кметството, тримостието, Драконовия мост, църквата "Св. Николай". Отпътуване за Бодензее. Настаняване в района на Линдау. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време за разглеждане на Линдау, наречен "най-красивия край на Германия".
В близост до пресечната точка на австрийската, германската и швейцарската граници, Линдау е стар баварски остров-град, сгушен в източната част на езерото Констанс, на около 150 км югозападно от Мюнхен. Старият град е разположен върху 0.68 кв. км остров, свързан със сушата посредством мост и жп линия. Оживени и колоритни улици, романтични алеи и някои наистина уникални забележителности на Бавария и дори Германия - всичко това можете да го намерите в Линдау. Тук се намира едно от най-красивите пристанища в Европа. Най-голямата атракция на езерото Констанс е входа към пристанището, където от едната страна се издига 6 метров паметник на лъв, произведение на скулптора Йохан ван Халбинг, а от другата страна се намира фарът. Въпреки, че е очарователно да се види през деня, не по-малко привлекателно е вечерното шоу, когато 6 000-те крушки светнат.
Нощувка.

Ден 4

Закуска. Отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на "приказния крал" Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец "Линдерхоф" – шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на "последния добър и самотен крал" е построен след едно посещение на Версайския дворец и е единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца. Посещение на замъка на рицарите "Нойшванщайн" в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа програма в Мюнхен:  площад "Мариенплац" с колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър"; старото кметство и новото кметство – изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията "Хофбройхаус" с неповторима баварска атмосфера. Посещение на музея на ВМВ. Нощувка в района на Мюнхен.

Ден 6

Закуска. По желание посещение на Алианц Арена. Свободно време в Мюнхен.Нощувка.

Ден 7

Закуска. Отпътуване за   езерото Кимзее. Посещение на двореца "Херенкимзее" – "новия Версай" на Лудвиг II (необходимо е ползване на корабче). Нощувка в района на Любляна.

Ден 8

Закуска. Отпътуване за България.Цената е валидна при 45 туристи..
При 35 туристи – цената е 925 лева.
Необходими документи – лична карта.ТА "Дари Тур"  има сключена застраховка  отговорност на туроператора в ЗАД „Армеец“
 


 

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • Седем нощувки със закуски;
  • Туристическа програма в  Любляна, Баварски замъци,  Мюнхен, Херенкимзее;
  • Медицинска застраховка;
  • Водач по време на пътуването
  • Входни такси на посещаваните обектиОферта № Е222

01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...