Почивка и екскурзия в Шри Ланка

9 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Ден 1
Полет в 14.20 с Fly Dubai през Дубай. Кацаме в Дубай в 20.55 часа. Полет за Коломбо в 23.20 часа.
Ден 2
Кацаме в Коломбо в 5.25 часа. Трансфер до Пинауала (Pinnawala). Посещение на  резервата  за слонове в Пинауала (Pinnawala). Намира се в голяма кокосова плантация в непосредствена близост до река Маха Оя(Maha Oya). Oснован през 1975 г., за да защити и предостави грижи и убежище  на осиротелите слонове, открити в дивата природа. Пинауала (Pinnawala) има най-голямото стадо от слонове  в света. Основната атракция  е възможността да се наблюдават къпещите се слонове  в близост до широкия бряг на реката, когато стадото  играе и се къпе.

Продължаваме към  Канди, по пътя посещаваме градина с подправки. В миналото Шри Ланка е била световноизвестна със своите качествени подправки, чрез търговията, с които се е свързвала със света. Посещението на градина, специализирана в отглеждането и преработката на тези растения, ще даде възможност на посетителя да научи за традиционното, както и за новото приложение на някои от тях. Някои от продуктите могат да бъдат закупени в естествено състояние или под формата на масла и отвари, както е предписано в Аюрведическата медицина.

Продължаваме към Канди. Правим обиколка на забележителностите на Kaнди  (обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО). Кандянското царство е последния бастион на политическата сила на Шри Ланка срещу колониалните сили. Основна забележителност тук е  Храма на зъба. Храмът съдържа най-свещената реликва на будистите днес,  гордост на синхалите. В горния етаж се намират свещената реликва и библиотеката, съдържаща религиозни ръкописи на 800-годишни палмови листа. Подомите (церемониите за почитане) се провеждат в зори и по здрач и това са моменти, когато Храмът оживява с поклонници, принасящи цветя под звука на традиционни ритуални барабани.

Градът е красив,  с тесни улици, с наредени около тях  характерни стари сгради. Езерото, построено от последния крал Шри Уикрама Раджасингхе през 1798 г., е основна  атракция. Пазарът добре представя традиционните изкуства и занаяти, текстил, скъпоценни камъни и бижута. Ще посетим работилница за шлифоване на скъпоценни камъни, за да научите как се оформят над 40 вида скъпоценни камъни, чийто дом е Шри Ланка, в желани декоративни елементи.

Вечерта ще посетим културно шоу, представящо традиционните художествени изкуства в Шри Ланка, включващи серия церемониални и ритуални танци и ходене по жарава. Вечеря и нощувка в хотел Ройал Кандиян ( Royal Kandyan), Канди или подобен.  
Ден 3
Закуска в хотела. Посещение на  Кралската ботаническа градина в Перандиния. Дом на над 4000 вида местни и чуждестранни растения, 60-те хектара кралски ботанически градини в Перандиния (Peradeniya) се състоят от много атрактивни сектори като Цветната градина, Градината на подправките, Къщата на орхидеите, Езерото, както и чудесна колекция от бамбук и палми. Районът, в който се намират Ботаническите градини, е бил първоначално  (от 1371 г.) място за удоволствие на кралете на Кандиян. Тя е обявена като Ботаническа градина от британците през 1821 г. През този период основната функция на градините е да се правят изследвания и да се въвеждат нови култури като канела, кафе и каучук.
Продължаваме към Нуара Елия (Nuwara Eliya), по пътя ще посетим водопадите Рамбода (Ramboda) и чайна плантация .Ще направим обиколка на забележителностите на Нуара Елия. Нуара Елия е в малка долина и е най-високо разположения град в Шри Ланка. Сгушен нежно в подножието на най-високия връх на острова, връх Пидуруталагайа (Рidurutalagala) (8,281 фута), това е било любимо  планинско  място на британците.  Нуара Елия е запазил облика на  британското присъствие с колониалните си къщи, паркове, хиподрум, голф игрище с 18 дупки, което минава през голяма част от центъра на града и потоци с пъстърва. Благословен със здравословен климат, спиращи дъха гледки към долини, ливади, планини и зеленина, трудно е да си представите, че Нуара Елия е само на няколко часа път от горещата и влажна част на острова. Централните планини на Шри Ланка са обявени за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Вечеря и нощувка в Хевън Севън хотел (Heaven Seven Hotel), Нуара Елия или подобен.
Ден 4
Закуска в хотела. Продължаваме към югозападното крайбрежие, където разглеждаме водопадите Свети Клеър и Девън и минаваме край Китулгала. Водопадът Свети Клер е 80 метра висок и е 20-ия по големина водопад в Шри Ланка. Това е един от най-живописните водопади. Той е получил името си от близката чаена плантация и го наричат също "Малката Ниагара" на Шри Ланка. Няколко километра по-нататък по маршрута, друг живописен водопад - Девън, може да бъде наблюдаван. Водопадът е висок 97 метра и е  19-я  по височина на острова.
Китулгала е село, разположено на югозапад от  хълмистата столица Канди и на север от връх Адам. Филмът на Дейвид Лийн, получил Оскар за най-добър филм през 1957 г., "Мостът на река Кваи" е заснет по поречието на река Келини в Китулгала. В дъждовните гори на Китулгала  се срещат повечето видове тропически птици, които се намират в Световния биосферен резерват в Синхараджа. Вечеря и нощувка в Оушън Куин хотел (Ocean Queen Hotel, Wadduwa).
Ден 5
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа . Вечеря и нощувка.
Ден 6
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка.
Ден 7
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка.
Ден 8
Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря. Трансфер до летището в 22.00ч.
Ден 9
Обратен полет в 01.50 часа. Кацаме в София в 13.25 ч.Плащане
 • Депозит –  50 % от пакетната цена
 • Доплащане- 45 дни преди датата на отпътуване
Анулация екскурзия
-         до 60 дни преди датата – без неустойки
-         от 45 до 59 дни – депозита
-         до 45 дни преди датата- цялата сума
 

 
Цената е валидна при мин. 15 човека
Необходими документи – задграничен паспорт с валидност мин 6 месеца. За деца, пътуващи без един или двама родители – нотариално  заверено пълномощно.
Цените са калкулирани при курс на долара 1,70 лева за долар.

Цената е калкулирана при цена на самолетния билет 1000 лева.


ТА „Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД „Армеец“
 • Самолетен билет с включен чекиран багаж;
 • Настаняване в стандартни стаи в посочените хотели или подобни категории хотели за 7 нощувки;
 • Програма за хранене на полупансион в хотелите;
 • Транспорт с климатизиран автобус по подробния маршрут (от летище до летище);
 • Входни такси за посещаваните обекти  (т.е. Сиропиталище за слонове Пинауала, Храм Канди, Ботаническа градина);
 • Лицензиран  екскурзовод с превод на български;
 • Две бутилки от 500 ml минерална вода на човек, на ден по време на пътуването;
 • Всички текущи такси и такси за обслужване
   
 • Отклонения от маршрута на пътуването;
 • Транспорт по време на престоя в плажния хотел;
 • Разрешения за видео и камери на места, където е необходимо;
 • Бакшиши и такси за портиер, където е необходимо;
 • Разходи за виза – 35$Оферта № Е258

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...