Почивка в Шарм Ел Шейх, Египет - есен 2018

Шарм ел Шейх, Египет
8 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителни екскурзии

Ден 1:
Излитане от летище София за Шарм Ел Шейх с директен чартърен полет. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 часа и свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина”: Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според легендата става опрощаване на човешките грехове. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на уникалното светилище - древният манастир "Св. Екатерина ". В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове . Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела. Нощувка.   

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Петра, Йордания  - столица на набатеите. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желан и е допълнителна екскурзия до националния парк Рас Мохамед. Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Екскурзията се предлага с катер и автобус. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Йерусалим. Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача - най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса – скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем - посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон -  две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 7:
Закуска. Свободно време и по желание вечерна допълнителна екскурзия до Дворец "1001 нощи". Потопете се в атмосферата на Изтока - насладете се на грандиозно шоу, което разказва за дългата история на Египет от фараонски времена до наши дни. Почувствайте се като почетни гости в този приказен дворец. Легенди и митове от "1001 нощи" оживяват като магия пред очите- една незабравима вечер. Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Шарм ел Шейх за София.


Важно: Програмата и изпълнението ѝ са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Шарм ел Шейх.

 

ДОПУСТИМО БЕЗПЛАТНО КОЛИЧЕСТВО БАГАЖ
1 брой ръчен багаж до 8 кг и размери 55х40х23 см (сумарна дължина до 118 см).1 брой чекиран багаж до 20 кг и до 158 см.Строго е забранено в ръчния багаж да има остри и режещи предмети. Течностите в ръчния багаж трябва да бъдат в самостоятелни опаковки с обем не повече от 100ml всяка и поставени в самозапечатващ се прозрачен плик за многократна употреба. Общото количество на течностите в ръчния багаж не може да бъде повече от 1l.


Плащания:
- капаро от 350 лева на човек при записване;
- доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.

Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване  (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);

Анулационни срокове:
1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
2.  При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
3.  При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70от цената на пътуването;
4.  При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.

 

 • самолетни билети София - Шарм Ел Шейх - София с чартърен полет;
 • пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 31.03.2018);
 • 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро (с Assistance).
 • екскурзии по желание  (закупуват се на място след пристигане в Шарм ел Шейх);
 • виза – $ 25 (ако престоят е само в Шарм Ел Шейх, виза не се изисква);
 • доплащане за медицинска застраховка за 8 дни: за лица от 65 до 75 г. - 5 евро; за лица от 75 до 80 г. - 14 евро;
 • горивна такса**;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".
- екскурзия до манастира "Света Екатерина" с вкл. обяд: 45 $ за възрастен / 20 $ за дете до 11.99 год.
- еднодневна екскурзия до Йордания - Петра с вкл. обяд /ферибот до и от Акаба в Йордания/: 310 $ за възрастен / 285 $ за дете до 11.99 год.
- екскурзия до Рас Мохамед с вкл. обяд: 50 $ за възрастен / 25 $ за дете до 11.99 год.
- еднодневна екскурзия до Йерусалим, Витлеем и Мъртво море с автобус с вкл. обяд: 135 $ за възрастен / дете до 11.99 год.
- екскурзия "5 приключения в Синай" с вкл. обяд: 85 $ за възрастен / 55 $ за дете до 11.99 год.
- екскурзия до Кайро със самолет с вкл. обяд: 275 $ за възрастен / 255 $ за дете до 11.99 год.
- дайвинг (с вкл. обяд): 60 $ за 1 гмуркане и 80 $ за 2 гмуркания

Горният списък включва част от най - популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в  курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други.

Изберете Хотел:

STELLA DI MARE RESORT & SPA SHARM EL SHEIKH 5*
STELLA DI MARE RESORT & SPA SHARM EL SHEIKH 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 518.50 €
RENAISSANCE SHARM EL SHEIKH GOLDEN VIEW BEACH RESORT 5*
RENAISSANCE SHARM EL SHEIKH GOLDEN VIEW BEACH RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 525.50 €
XPERIENCE SAINT GEORGE HOMESTAY 4*
XPERIENCE SAINT GEORGE HOMESTAY 4*
Египет, Шарм ел Шейх
от 546 €
CYRENE GRAND HOTEL & SPA (Ex-MELIA SHARM) 5*
CYRENE GRAND HOTEL & SPA (Ex-MELIA SHARM) 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 583 €
CLUB REEF 4+ *
CLUB REEF 4+ *
Египет, Шарм ел Шейх
от 598.50 €
CLEOPATRA LUXURY RESORT SHARM 5*
CLEOPATRA LUXURY RESORT SHARM 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 601 €
GAFY RESORT 4 *
GAFY RESORT 4 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 613 €
SHARM GRAND PLAZA RESORT 5 *
SHARM GRAND PLAZA RESORT 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 621.50 €
NOVOTEL BEACH 5 *
NOVOTEL BEACH 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 651.50 €
NOVOTEL PALM 5 *
NOVOTEL PALM 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 651.50 €
SULTAN GARDENS RESORT 5*
SULTAN GARDENS RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 658.50 €
DREAMS BEACH RESORT SHARM 5 *
DREAMS BEACH RESORT SHARM 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 666.50 €
REGENCY PLAZA AQUA PARK & SPA 5 *
REGENCY PLAZA AQUA PARK & SPA 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 671.50 €
MARITIM JOLIE VILLE ROYAL PENINSULA HOTEL & RESORT 5*
MARITIM JOLIE VILLE ROYAL PENINSULA HOTEL & RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 682.50 €
ALBATROS AQUA BLU RESORT SHARM EL SHEIKH 4+*
ALBATROS AQUA BLU RESORT SHARM EL SHEIKH 4+*
Египет, Шарм ел Шейх
от 686.50 €
TROPITEL NAAMA BAY 5 *
TROPITEL NAAMA BAY 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 691.50 €
ROYAL ALBATROS MODERNA 5*
ROYAL ALBATROS MODERNA 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 697 €
ISLAND VIEW RESORT 5*
ISLAND VIEW RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 703.50 €
SIERRA RESORT 4 *
SIERRA RESORT 4 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 730 €
ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH 5*
ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 749 €
HILTON SHARM FAYROUZ RESORT 4 *
HILTON SHARM FAYROUZ RESORT 4 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 801.50 €
HILTON SHARM DREAMS RESORT 5*
HILTON SHARM DREAMS RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 805.50 €
MOVENPICK RESORT SHARM EL SHEIKH 5*
MOVENPICK RESORT SHARM EL SHEIKH 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 816 €
NUBIAN ISLAND 5 *
NUBIAN ISLAND 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 854.50 €
MONTE CARLO SHARM RESORT SPA & AQUA PARK 5*
MONTE CARLO SHARM RESORT SPA & AQUA PARK 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 886 €
RIXOS SHARM EL SHEIKH RESORT 5*
RIXOS SHARM EL SHEIKH RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 1082 €
RIXOS SEAGATE SHARM 5*
RIXOS SEAGATE SHARM 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 1187 €Оферта № П293

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...