Почивка в Шарм Ел Шейх, Египет 2018

Шарм ел Шейх, Египет
8 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителни екскурзии

Ден 1:
Излитане от летище София за Шарм ел Шейх с директен чартърен полет. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време и по желание вечерна допълнителна екскурзия до Дворец "1001 нощи". Потопете се в атмосферата на Изтока - насладете се на грандиозно шоу, което разказва за дългата история на Египет от фараонски времена до наши дни. Почувствайте се като почетни гости в този приказен дворец. Легенди и митове от "1001 нощи" оживяват като магия пред очите- една незабравима вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Петра, Йордания  - столица на набатеите. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желан и е допълнителна екскурзия до националния парк Рас Мохамед. Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Екскурзията се предлага с катер и автобус. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Йерусалим. Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача - най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса – скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем - посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина”: Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според легендата става опрощаване на човешките грехове. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на уникалното светилище - древният манастир "Св. Екатерина ". В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове . Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела. Нощувка.  

 

Ден 7:
Ранно освобождаване на хотела. Трансфер с автобус до Кайро (около 6 часа). Пристигане в Кайро и настаняване в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*. Свободно време или възможност за Вечерен круиз по река Нил с включена вечеря (заявява се и се заплаща на място). Нощувка.

 

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Свободно време или екскурзия до едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони.
Трансфер до летището и полет от Кайро за София.


Важно: Програмата и изпълнението ѝ са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Шарм ел Шейх.

 

**Задължително се заплащат: евентуална горивна такса.


Плащания:
- капаро от 350 лева на човек при записване;
- доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.

Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване  (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);

Анулационни срокове:
1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
2.  При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
3.  При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70от цената на пътуването;
4.  При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.


 

 • самолетни билети София - Шарм Ел Шейх и Кайро - София с чартърен полет;
 • включени 20 кг чекиран багаж и 8 км ръчен багаж на човек;
 • пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 01.11.2017);
 • 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в Шарм ел Шейх;
 • 1 нощувка в Кайро с включена закуска в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро (с Assistance).
 • настаняване на база закуска + вечеря в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*, Кайро - по желание, срещу доплащане от 10 евро на човек;
 • екскурзия на Кайро с разглеждане Пирамидите и Сфинкса, Националния Египетски Музей с включен обяд - 60 евро. Екскурзията се заявява и заплаща предварително, най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване;
 • допълнителни екскурзии по желание от Шарм ел Шейх (закупуват се на място след пристигане);
 • виза – $ 25 (заплаща се и се получава при пристигане на летище);
 • горивна такса**;
 • доплащане за медицинска застраховка за 8 дни: за лица от 65 до 75 г. - 5 евро; за лица от 75 до 80 г. - 14 евро;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".
- екскурзия до манастира "Света Екатерина" с вкл. обяд: 45 $ за възрастен / 20 $ за дете до 11.99 год.
- еднодневна екскурзия до Йордания - Петра с вкл. обяд /ферибот до и от Акаба в Йордания/: 310 $ за възрастен / 285 $ за дете до 11.99 год.
- екскурзия до Рас Мохамед с вкл. обяд: с автобус 55 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год. или с катер 55 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год.
- еднодневна екскурзия до Йерусалим, Витлеем и Мъртво море с автобус с вкл. обяд: 135 $ за възрастен / дете до 11.99 год.
- екскурзия с джипове до Цветния каньон с вкл. обяд /допълнитено се заплаща оборудване за шнорхелинг/: 75 $ за възрастен / 45 $ за дете до 11.99 год.
- дайвинг (с вкл. обяд): 60 $ за 1 гмуркане и 80 $ за 2 гмуркания

Горният списък включва част от най - популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в  курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други.

 

Изберете Хотел:

FALCON HILLS 3 *
FALCON HILLS 3 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 403 €
XPERIENCE SAINT GEORGE HOMESTAY 4*
XPERIENCE SAINT GEORGE HOMESTAY 4*
Египет, Шарм ел Шейх
от 451 €
RENAISSANCE SHARM EL SHEIKH GOLDEN VIEW BEACH RESORT 5*
RENAISSANCE SHARM EL SHEIKH GOLDEN VIEW BEACH RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 463 €
ROYAL NAAMA BAY RESORT 4*
ROYAL NAAMA BAY RESORT 4*
Египет, Шарм ел Шейх
от 490 €
RADISSON BLU RESORT 5 *
RADISSON BLU RESORT 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 496 €
CYRENE GRAND HOTEL & SPA (Ex-MELIA SHARM) 5*
CYRENE GRAND HOTEL & SPA (Ex-MELIA SHARM) 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 499 €
HILTON SHARM WATERFALLS RESORT 5*
HILTON SHARM WATERFALLS RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 502 €
GAFY RESORT 4 *
GAFY RESORT 4 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 508 €
SAVOY 5 *
SAVOY 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 511 €
SIERRA RESORT 4 *
SIERRA RESORT 4 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 511 €
NOVOTEL PALM 5 *
NOVOTEL PALM 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 526 €
ALBATROS AQUA BLU RESORT SHARM EL SHEIKH 4+*
ALBATROS AQUA BLU RESORT SHARM EL SHEIKH 4+*
Египет, Шарм ел Шейх
от 541 €
OLD VIC RESORT SHARM 4*
OLD VIC RESORT SHARM 4*
Египет, Шарм ел Шейх
от 550 €
NOVOTEL BEACH 5 *
NOVOTEL BEACH 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 571 €
ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH 5*
ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 571 €
HILTON SHARM FAYROUZ RESORT 4 *
HILTON SHARM FAYROUZ RESORT 4 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 580 €
SEA BEACH RESORT & AQUA PARK (EX-TROPICANA SEA BEACH) 4*
SEA BEACH RESORT & AQUA PARK (EX-TROPICANA SEA BEACH) 4*
Египет, Шарм ел Шейх
от 610 €
DREAMS BEACH RESORT SHARM 5 *
DREAMS BEACH RESORT SHARM 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 625 €
MOVENPICK RESORT SHARM EL SHEIKH 5*
MOVENPICK RESORT SHARM EL SHEIKH 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 646 €
CLEOPATRA LUXURY RESORT SHARM 5*
CLEOPATRA LUXURY RESORT SHARM 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 652 €
CLUB REEF 4+ *
CLUB REEF 4+ *
Египет, Шарм ел Шейх
от 659 €
BARCELO TIRAN SHARM 5 *
BARCELO TIRAN SHARM 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 676 €
TROPITEL NAAMA BAY 5 *
TROPITEL NAAMA BAY 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 705 €
ISLAND VIEW RESORT 5*
ISLAND VIEW RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 711 €
SHARM GRAND PLAZA RESORT 5 *
SHARM GRAND PLAZA RESORT 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 724 €
NUBIAN VILLAGE 5 *
NUBIAN VILLAGE 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 745 €
XPERIENCE SEA BREEZE RESORT 5*
XPERIENCE SEA BREEZE RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 745 €
HILTON SHARM SHARKS BAY 4 *
HILTON SHARM SHARKS BAY 4 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 752.50 €
STELLA DI MARE RESORT & SPA SHARM EL SHEIKH 5*
STELLA DI MARE RESORT & SPA SHARM EL SHEIKH 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 778 €
STEIGENBERGER ALCAZAR HOTEL 5*
STEIGENBERGER ALCAZAR HOTEL 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 790 €
ROYAL SAVOY 5*
ROYAL SAVOY 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 805 €
HILTON SHARM DREAMS RESORT 5*
HILTON SHARM DREAMS RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 823 €
HYATT REGENCY 5 *
HYATT REGENCY 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 841 €
MONTE CARLO SHARM RESORT SPA & AQUA PARK 5*
MONTE CARLO SHARM RESORT SPA & AQUA PARK 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 970 €
RIXOS SHARM EL SHEIKH RESORT 5*
RIXOS SHARM EL SHEIKH RESORT 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 1114 €
RIXOS SEAGATE SHARM 5*
RIXOS SEAGATE SHARM 5*
Египет, Шарм ел Шейх
от 1222 €
BARON RESORT 5 *
BARON RESORT 5 *
Египет, Шарм ел Шейх
от 1579 €Оферта № П239

27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...