Абу Даби – „Бащата на газелата”

Абу Даби – „Бащата на газелата”
12 Август 2015 г.

Абу Даби е име на град и име на едно от седемте емирства, образуващи ОАЕ – Обединените Арабски Емирства. То се счита и за най-голямото от 7-те. Също така, Абу Даби е столица на емирството, а също и на ОАЕ.

Градът е основан за пръв път като селище преди повече от 300 години или за да бъдем точни – през 1760-та година. То се превръща в седалище на тези владетели, от самото емирство, около 30 години по-късно – през 1795 г.

ОАЕ са известни освен с луксозните си хотели, също така и с голямата площ суша, която не разполага нито с растителност, нито има следи от вода.

При Абу Даби, обаче нещата не изглеждат така. Там има наличен сладководен извор, който и става причина да се насели и именно там да се построи форт. Още по-важен става, десетки години по-късно, след като на острова биват открити нефтени залежи. Въпреки интересната си история, Абу Даби започва да се разраства едва след 1960-та година, когато в близост е открит петрол. За разрастването на града говори и статистиката, според която тук живеят близо един милион души, от които близо 80% са емигранти.

Ако говорим за Абу Даби като емирство, то можем да кажем, че е най-населеното от седемте. Това емирство разполага с дълга брегова линия, а едната му граница е свързана с известният Дубай.
.

В Абу Даби има много забележителности, хотели и забавления, традиционни за тамошната култура, които могат да се видят. Сред забележителностите тук са остров Яс – където се намира известната автомобилна писта „Яс Марина”; Джамията Шейх Зайед – най-големият мюсюлмански храм в ОАЕ (Обединените Арабски Емирства); Луксозният хотел Емирейтс Палас, както и пистата, за която споменахме малко по-рано – Яс Марина, където ежегодно се организира най-голямото състезание за това емирство, като победителят получава награда на Абу Даби.

Можете да посетите емирство Абу Даби по всяко време на годината, а актуалните оферти да следите в нашия сайт.

всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...