Великолепна Сициия

Великолепна Сициия
17 Март 2016 г.
    Островът е известен както с красивата природа, благоприятна за страхотна почивка, така и с древните паметници на историята, заемащи водеща позиция сред атракциите на Италия. Само имената на сицилианските градове могат да донесат да извикат красиви изображения на древни легенди в съзнанието на човек: Месина, Сиракуза, Агридженто.
 

    Преди да се нарича Сицилия, всеки, който населява острова му дава ново име. И тези "гости" тук през вековете са искали да имат земя, разположена в сърцето на света - между Европа и Африка, между трите морета - Йонийско, Тиренско и Средиземно море. Финикийци, гърци, римляни, араби, вандали, източногерманци, готи, викинги, франки оставят свой отпечатък в гостоприемна Сицилия, запазвайки всички ценно от култура на другите народи: хълмовете на Агридженто с огромните храмове на гърците, в Палермо  величествените дворци и катедрали на норманите, в Таормина  червените портокалови горички от арабите, в Сиракуза  законите и славата на великия Архимед.
Сега Сицилия е част от Италия, но пази своята  автономия:  има свой президент и столица (Палермо), свои гори и земи, земеделско законодателство и туристическо такова, както и свободата от плащане на данъци в държавната хазна.

 
    Красивата природа - планини, море, градини и цветя, мек и топъл климат, многото архитектурни паметници, отличната кухня и вино, мистериозните истории за мафията правят Сицилия предпочитано място за почивка на  италианци и европейци. През цялата година  много и малки хотелчета от частен тип  «нощувка със закуска» са отворили врати за гости дори и без предварителна резервация. Много хора идват тук не само да плуват в морето, но също така и да погледат  чудесата на природата – действащете вулкани. Тук е и най-високият такъв в Европа – Етна. И  приятните кафенета на острова работят без прекъсване за сиеста. Те всички предлагат уникални вкуснотии: рибата меч, прясно изцеден портокалов сок, плодове в лед, хрупкави ролца, каноли пълнени със сладко сирене рикота и колоритен сладолед, пъпеш, жасмин, горски плодове, смокини, бадеми и лимон, известните сицилиански  оризови топки, домати и крехко ароматно месо.
 
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...