Дубай – приказната страната на чудесата

Дубай – приказната страната на чудесата
08 Септември 2016 г.
В една далечно царство, царство господарство, живели шейхове, които от малката си страна с население от 800 хиляди души решили да направят най-луксозното място на Земята! Те решават да удивят света с най-различни красоти

Екскурзия до Дубай

И те построяват къща със снежни ски писти за цялата година и това е при 55 градуса на сянка през лятото. Сняг в пустинята?!Закритата ски писта Ski Dubai е част от един от най-големите молове в света - Mall of the Emirates, функционира от ноември 2005 г. Комплексът включва висока 85 метра планина с пет склона с различен наклон и трудност за скиорите, в това число и 400-метрова писта. За удобство на скиорите пистата е оборудвана със ски влек и със седалков лифт. Изключително ефективната изолация спомага вътре в комплекса да се поддържа температура от −1 градуса през деня и −6 °C градуса нощем, когато се произвежда изкуственият сняг за пистата. Невероятно!
Построяват и най-високата кула в света, с най-скъпите апартаменти в света, с двуетажни асансьори, отново най-бързи в света, с най-високия ресторант в света, дори притежаваща автомат за злато. Всяка принцеса би искала да е заточена в това уникално чудо  от неразказана приказка.
Построяват  пистата за забавление: Формула 1, с изглед както към красивия град, така и към безкрайното море, тъй като минава покрай яхтеното пристанище и през хотел Вайсрой, с неговите две кули и огромен, вълнообразен стъклен покрив, който нощем сияе във всички цветове.
Засаждат градините на чудесата, с над 45 милиона цветя във всякакви форми, на 4 километра алеи и 1 километър стена от цветове. И всичко това в сърцето на пустинята!

И колко още, и още... с Екскурзия до Дубай
 
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...