За Мармарис...

За Мармарис...
14 Декември 2016 г.
Мармарис е курорт, разположен в най- югозападната част на полуостров Мала Азия, там където се срещат две морета – Егейско и Средиземно.
Наричат го „Изгубения рай”. Ако го посетите наистина  ще се уверите, че е късче от рая. Наричат го още и „Йешил” Мармарис – „Зеления” Мармарис.Обградено от всички страни с планини, морето сякаш е езеро. Друго име му е и  „танцуващия град”, защото дискотеките и баровете на „Бар стрийт” веселят туристите до зори.
В Мармарис ви очакват прекрасни хотели на 12 километрова крайбрежна алея, започваща от пристанището, минаваща край крепостта , построена по заповед на султан Сюлейман Великолепни преди похода му към остров Родос, и достигаща до Ичмелер – кварталът на богатите, откъдето най – добре се вижда „Йешил” Мармарис, а самата алея и пътя до Ичмелер са осеяни с палми и разноцветни олеандри.
 

Може да се разходите с яхта до плажа на костенурките - Истузу, там където костенурките Карета-Карета снасят яйцата си; до живописната делта на река Далян.
А защо да не отидете и до остров Родос, който е само на час път с катамаран. Там се е намирало едно от седемте чудеса на Древния свят - Родоският колос.
Защо да не посетите и остров Клеопатра, където на плажа му са се къпали Марк Антоний и Клеопатра, покрит с фин пясък, докаран от Египет специално за митичната владетелка.
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...