Испания – страната на културните традиции и масовия туризъм

Испания – страната на културните традиции и масовия туризъм
12 Август 2015 г.
Испания е много известна и предпочитана туристическа дестинация. Често пъти, туристите тук посещават места като Майорка и Ибиса или пък някои средиземноморски плажове, които са разположени между Валенсия и Барселона. Тези т.н. "турист. солариуми", обаче нямат кой знае колко общо с действителност "истинската Испания". Откриването й бива улеснено от цели три маршрута. Първият от тях минава през Пиринеите, а след това към Сан Себастиан, което всъщност може би е най-красивото сред испанските пристанища - най-вече с известния си плаж, който има форма на раковина.
Малко по-нататък, на запад пък се простира Астурия, с планински масив на име Кантабрия (който е около 2700 м), който се спуска стръмно към морето и също Галисия зелената – с доста известната си морска светиня на име Сантяго де Компостела.
Що се отнася до вторият маршрут, той преминава през Кастилия и околностите на град Мадрид. Определено си заслужава да се посетят също градове като Толедо, Сеговия, Авила и Саламанка, разбира се, където и се намира най-старият университет в Европа.
И накрая стигнахме и до третият маршрут. Той прекосява Андалусия. Тя е разположена на югж и пази многобройни следи от старовремското арабско влияние. Това се личи най-вече в градовете Гранада, Севиля и Кордоба.
Говорейки за Испания, не може да не споменем и за танца фламенко. Той по необичайно изразителен начин предава характерните черти на испанската душа – мъдрост, страст и жизнелюбие, преплетено с тъга.
Малко обща информация за Испания. Официалното име на страната е Кралство Испания, а политическата система конституционна монархия. Според административното си деление, тя е разделена на 52 провинции, разпределени в 17 автономни области. Столицата, както вероятно повечето от вас знаят е Мадрид, а паричната единица на страната е еврото. Що се отнася до религията – изповядваната е католическата.
Най-важните градове тук са Барселона, Билбао, Малага, Сарагоса, Севиля, Валядолид. Морски пристанища са Картагена, Билбао и Барселона, а летища намиращи се в страната са Мадрид, Барселона и Билбао.
Испания е интересна страна, отличаващи се със собствени традиции, кино, език, култура и много други, които я отличават и правят лесно запомняна от туристите. Тя буди непрестанно интересът на туристите, поради което те изявяват желанието си да я посетят.
Ако и вие сте от хората, които искат да посетят Испания, можете да разгледате нашите актуални туристически оферти.

 
всички новини ›
Испания
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...