Какво да се види в Бодрум

Какво да се види в Бодрум
17 Март 2016 г.
 
Бодрум е не само известен турски курорт, който привлича всяка година стотици хиляди туристи. Това място има уникална история, оцеляла древна цивилизация и внимателно запазена вековна традиция. Ето защо можем да посъветваме всички пътници на полуострова да намерят начин да видят забележителностите на Бодрум:

 
    -  Замъкът на Свети Петър, който се е преврнал в символ на града. Произходът му датира от походите на рицарите на Свети Иоан /1400 година/. Вътре в крепостта се достига чрез преминаване през седемте врати, украсени с гербове и надписи. Извън двора има кодирани пътеки за насочване на посетители през комплекс от сгради и изложби и достигане до вътрешността на замъка. Предлага музей с акцент върху подводната археология. Осветен през нощта, той е едно чудо
    - Мавзолеят в Халикарнас е едно от Седемте чудеса на древния свят. Самият мавзолей е разрушен през Средновековието от силно земетресение, като някои части от него са запазени и са изложени в Британския музей. Основите му се намират недалеч от пристанището, нагоре по хълма.
     - Портата на Миндос или старата порта на града също е издигната по време на управлението на цар Мавзол. Тук се осъществява една от най-кърваваите битки по време на обсадата на града от Александър Македонски.
    - Античният амфитеатър, строителството на който започва по време на царуването на Мавзол.  Намира се на върха на един хълм и побира 13000  човека. Театърът се състои от три отделни части: място за публика, място за оркестър и сцената. След разкопките през 1973 г., амфитеатърът става достъпен за туристи и предлага летните концерти под звездите.
    - Пикник на лодка край бреговете на Егейско море. Турция е известна със своите красиви брегове и тази разходка ще даде възможност да се види цялото й великолепие, а Бодрум е с едно от най-красивите яхтени пристанища. Не са за изпускане популярните еднодневни екскурзии до гръцките острови Кос и Родос.
    - Пътуване до близките забележителности: Памуккале с каскадите от варовик и басейна на Клеопатра, театъра, византийската църква, мраморния път, храмовете; както и древния град Ефес, с едно от седемте чудеса на древния свят – храмът на Артемида, Гранд театър (с капацитет 25 000 места), Библиотеката на Целзий, Храма на Адриан и Фонтана на Траян.


 
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...