Какво може да предложи Малта на своите гости?

Какво може да предложи Малта на своите гости?
19 Февруари 2016 г.
Всяка година в Малта идват повече от един милион туристи, главно от европейски страни. Всеки пътник ще открие много нови и интересни неща; всеки ще намери нещо, което да му хареса в тази сгрята от слънце и усмивки на страната.
 

Малта - сигурност и спокойствие, море и слънце
В настоящия ни темп на живот всеки иска да се отпусне и отдъхне. Малта е идеалното място за това. Престъпността на малтийските острови  почти отсъства. Атмосферата е релаксираща, а хората - дружелюбни и гостоприемни, винаги готови да помогнат.
Климатът в Малта е топъл и благоприятен за здравето. От май до октомври средната температура е + 28С, слънцето грее над 10 часа на ден.
Топлите, прозрачни, лазурни води на Средиземно море не оставят никой безразличен. Малта е идеалното място за наслада от морето, за къпане и спорт: водни ски, парапланеризъм, уиндсърфинг, ветроходство, гмуркане. И този, който обича пясъчни плажове, и този, който предпочита каменист, ще намери каквото търси.
 

Малта - гурме
Малтийската кухня е една прекрасна смесица от местни и европейски традиции в кулинарното изкуство. За получаването на много малтийски ястия се използват естествено предимно морски продукти. Традиционна торта е с риба тон, особена като вкус. А една от най-екзотичните морски храни е спагети със сос октопод мастило. За повече сигурност е по-добре да се опита малтийско бутер тесто с рикота и пържени в масло торти със смокини.
Специална гордост на малтийската кухня са ястията от заек. Малтийските вина са идеалното допълнение към тях.
 
всички новини ›
27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...
18 Август 2017 г.
Група от 26 атола в Индийския океан съставляват Република Малдиви. Най-високият хъл...
05 Юли 2017 г.
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир ...