Какво може да предложи Малта на своите гости?

Какво може да предложи Малта на своите гости?
19 Февруари 2016 г.
Всяка година в Малта идват повече от един милион туристи, главно от европейски страни. Всеки пътник ще открие много нови и интересни неща; всеки ще намери нещо, което да му хареса в тази сгрята от слънце и усмивки на страната.
 

Малта - сигурност и спокойствие, море и слънце
В настоящия ни темп на живот всеки иска да се отпусне и отдъхне. Малта е идеалното място за това. Престъпността на малтийските острови  почти отсъства. Атмосферата е релаксираща, а хората - дружелюбни и гостоприемни, винаги готови да помогнат.
Климатът в Малта е топъл и благоприятен за здравето. От май до октомври средната температура е + 28С, слънцето грее над 10 часа на ден.
Топлите, прозрачни, лазурни води на Средиземно море не оставят никой безразличен. Малта е идеалното място за наслада от морето, за къпане и спорт: водни ски, парапланеризъм, уиндсърфинг, ветроходство, гмуркане. И този, който обича пясъчни плажове, и този, който предпочита каменист, ще намери каквото търси.
 

Малта - гурме
Малтийската кухня е една прекрасна смесица от местни и европейски традиции в кулинарното изкуство. За получаването на много малтийски ястия се използват естествено предимно морски продукти. Традиционна торта е с риба тон, особена като вкус. А една от най-екзотичните морски храни е спагети със сос октопод мастило. За повече сигурност е по-добре да се опита малтийско бутер тесто с рикота и пържени в масло торти със смокини.
Специална гордост на малтийската кухня са ястията от заек. Малтийските вина са идеалното допълнение към тях.
 
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...