Кога да посетите Дубай?

31 Януари 2017 г.
Искате да посетите Дубай, но се питате кой е най-подходящия сезон да се отправите на пътешествие?
Преди да започнете подготовката на почивката е добре да помислите каква е целта на посещението ви.

Ако целта ви е:

Разглеждане на забележителности


По-голямата част от туристите искат да разгледат забележителностите на града и ако и вие сте от тях, то тогава най-подходящото време за посещение на Дубай е през пролетта или есента. Според туроператори, най-доброто време за посещение е от ноември до април, когато температурите са поносими и приятни.

Добре е да знаете обаче, че през този период цените са и доста високи и ако ще пътувате индивидуално, е добре да закупите самолетни билети и да резервирате хотелски стаи поне няколко месеца предварително.
 

Семейна почивка

За семейна почивка зимният сезон е най-препоръчителен, тъй като тогава температурите са между 25 - 30 градуса и ще можете спокойно да се излежавате на плажа.
Цените през този сезон са най-високи, затова отново трябва да организирате почивката си много преди да започнете да си събирате багажа.
 

Спортни прояви

В Дубай се провеждат много спортни събития и ако ви се иска да присъствате на състезания с камили, конни надбягвания, голф турнири или автомобилни състезания, тогава зимните месеци са идеалният вариант да посетите ОАЕ.
 

Шопинг

Ако искате да се отдадете само на шопинг, тогава можете да отидете в Дубай и лятото. Имайте предвид обаче, че през летния сезон горещините са убийствени (достигат до 50 градуса по Целзий), но пък всички шопинг центрове са добре климатизирани и няма да имате проблем с горещините.

Ако жегите не ви стряскат, през летния период цените на самолетните билети и на хотелите са най-ниски.

Кога не е препоръчително да посещавате Дубай?


Не е подходящо да сте гости на ОАЕ по време на празника Рамадан, тъй като тогава мюсюлманите не ядат и не пият нищо от изгрева на слънцето до падането на мрака. Макар вие да сте туристи и на вас няма да ви сервират, а ако нарушите правилата ще отнесете сериозна глоба.
 
всички новини ›
Дубай/ ОАЕ
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...