Малта – слънчевия архипелаг в Средиземно море

Малта – слънчевия архипелаг в Средиземно море
12 Август 2015 г.

Малта е малка островна държава в Средиземно море, която се намира на юг от остров Сицилия, Италия.

Малта е известна като слънчева и морска дестинация най-вече. Със сигурност няма липса и на двете. Тази малка страна получава над 300 слънчеви дни в годината и е заобиколена от чисти сини води – едни от най-чистите в Средиземно море и е голямо удоволствие да бъдат посетени от плувци, гмуркачи и водолази.
 

Страната разполага с над 7000 г. история. Тя разполага с по-голям брой исторически забележителности, отколкото която и да е друга страна. Като се започне с уникалните праисторически храмове, някои от най-старите каменни сгради в света, тук също има римски катакомби, средновековни градове, както и архитектурно и художествено наследство на рицарите на Свети Йоан (Рицарите на Малта).

Забравените британски червени пощенски кутии и телефонни кабини, както и езика – въпреки, че Малта е независима от 1964 г., остава старателно малтийски. Страната благополучно се е отърсила от британското кулинарно наследство и е дом на някои отлични ресторанти, специализирани в приготвянето на средиземноморска храна. Любителите пътешественици могат да посетят страната по всяко време на годината, тъй като ще е подходящо.

Лятото е възхитително и почти гарантира ярко синьо небе и перфектно Средиземно море. Това е идеалното време за плаж, плуване, гмуркане, разходка с лодка, както и за местни фестивали и др.

Пролетта и есента пък са идеални за разглеждане на забележителности и разходки, когато времето е често красиво и температурите са подходящи.

Зимата крие по-висок риск за лошо време (въпреки, че дори и през януари средната температура за деня е 15 градуса по целзий, но е периода е добър за туристи с ограничен бюджет, тъй като през зимата полетите са по-евтини и настаняването често е също драматично… и евтино).
 

Добре е преди да тръгнете на път за Малта да знаете някои основни дреболии като например, че основната парична единица е евро, каква е часовата разлика с България, къде можете да получавате безплатна информация за туристи и т.н.

всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...