Основните забележителности на Барселона

Основните забележителности на Барселона
05 Февруари 2016 г.
Барселона не  напразно се счита за културна столица на Испания – тук са живели и работили такива велики личности като Пикасо, Антонио Гауди и Салвадор Дали. Разнообразие от стилове, епохи и жанрове се смесват в магически коктейл. Броят на забележителностите в Барселона е толкова голям, че е трудно да се обхванат.
 
La Rambla
 
Това е най-известната пешеходна улица в Барселона, която се простира в продължение на 1,2 километра, от площад Каталуня до плажа, срещу паметника на Колумб. Според английския писател Съмърсет Моъм, Рамбла е най-красивата улица в света. Това е едно от най-колоритните и оживени места в града - тълпи от туристи, улични търговци и мимове, умело прикрити под формата на статуи, създават неописуема атмосфера. На Rambla е стария Boqueria Market, чието име се превежда като Бездната и което е невъзможно да не се посети.
Между другото, в самото начало на улицата, в близост до площад Каталуния, има малка чешма, наречена Kanaletas. Казват, че всеки, който утоли жаждата си тук, ще се върне в Барселона отново.
 
Готическия квартал
От лявата страна на La Rambla е сърцето на стария град - Готическият квартал. Там, в лабиринт от средновековни алеи, сред тесните улички, започва историята на Барселона още от римско време. Има много стари църкви и сгради, като например готическата катедрала, църквата Санта Мария дел Мар, останки от къщи и сгради от римската епоха, и колко още.
 
Барселона на Гауди
Голяма част от Барселона е свързана с името на известния архитект Антонио Гауди - без него това нямаше да е този вълнуващ град, столица на Каталуния. Gaudi прекарва целия си живот в Барселона и дарява огромния си талант, цялата си сила на обичния град. Негови творения са Ла Педрера и Каса Батийо, Гюел Palace, Гюел Парк и, разбира се, известният храм на Светото семейство. Това са основните атракции на Барселона и в много отношения именно те формират уникалния му външен вид.
 
Хълма Монжуик
 
Хълмът Монжуик, което означава "еврейска планина", е любимо място за разходки на туристи и жители. Тук е концентриран голям брой  забележителности, така че един ден не стига за да се разгледа. В навечерието на Световното изложение през 1929 г.  значително е променен облика на площад „Испания”, построен е Националният дворец и известният пеещ фонтан. Освен всичко това, на хълма има много интересни спортни съоръжения, специално създадени за Олимпийските игри в Барселона през 1992 година.

 
всички новини ›
Испания
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...