Полезна информация при пътуване до Санкт Петербург

26 Януари 2017 г.
Русия е страна с древна и много интересна история и ако търсите дестинация, която да ви изненада приятно, можете съвсем спокойно да помислите за една екскурзия или почивка в един от най-красивите и интересни градове - Санкт Петербург.

Москва и Санкт Петербург привличат все повече туристи от цял свят, които искат да се докоснат не само до многобройните им забележителности, но и до уникалния руски темперамент.

Какво трябва да знаете, ако решите да посетите Санкт Петербург?

 
Визи

Като страна, която не е членка на ЕС, в Русия съществува визов режим и вие като българския гражданин ще трябва да имате туристическа виза за престоя си там. Туристическата виза може да бъде еднократна или двукратна и за да кандидатствате за нея не е необходимо да ходите лично, а е достатъчно да подадете необходимите документи и след това да си получите визата.

Документите, които са необходими за издаване на виза са:
  • *валиден задграничен паспорт, който трябва да е валиден още поне 6 месеца след напускане на Руската Федерация;
  • *копие от паспорта;
  • *цветни паспортни снимки (два броя);
  • *застраховка;
  • *попълнена визова анкета.
 
Валута

Официалната валута в Руската Федерация е рублата (RUB), като 100 рубли се обменят за около 3 български лева (в зависимост от курса за деня).
Възможно е да имате проблеми при пазаруване с кредитни карти, затова нашият съвет е да обмените достатъчно валута, с която да се разплащате.

Как да стигнете до Санкт Петербург?

Вариантите ви са няколко: с автомобил, автобус, влак и самолет. Препоръчителен вариант е да се спрете на самолет, тъй като ще си спестите много време. Летището на Санкт Петербург - „Пулково - 2”се намира на около 15 км. от центъра на града, но проблем с предвижването няма да имате.

Транспорт в Санкт Петербург

Въпреки, че Санкт Петербург е вторият по големина град в Русия, няма да имате никакви проблеми с придвижването и само от вас зависи дали ще използвате метро, автобус или такси. (За такситата имайте едно на ум и обръщайте внимание къде се качвате. Официалните таксита са жълти, с големи надписи „ТАХИ”).

Часова разлика

Часовата разлика между София и Санкт Петербург е +1 час.
 
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...