Санкт Петербург – прозорецът на Петър Велики, на запад

Санкт Петербург – прозорецът на Петър Велики, на запад
12 Август 2015 г.
Санкт Петербург е един от най-красивите градове в света. Той е построен върху колекция от острови, където река Нева среща Финския залив и е разделен допълнително чрез система от канали, които печелят на града името „Северната Венеция”. Санкт Петербург бива представян като „Прозорецът на Петър Велики, на запад”, както великият цар и реформатор Петър Първи проектира града, с цел да го направи най-европейския в Русия. Европейското усещане в града  е толкова реалистично днес, както е било и в началото на 1700 година. Насипите и булевардите са пълни с палати от 18-ти и 19-ти век,  даващи на Санкт Петербург почти приказна атмосфера. Историческият център на града е огромен и контролиран от Зимния дворец (бивша резиденция на царете), който сега помещава световноизвестния музей Ермитаж. Санкт Петербург, намиращ се в Русия наистина е един от най-романтичните и красиви градове на земята.
Градът е свидетел на някои от най-драматичните и важни моменти в историята на Русия, още  откакто е основан през 1703 от Петър Велики, което го прави особено важен за руския туризъм. Санкт Петербург е бил сцена на Декабристкото въстание (най-известното в двора на царица Екатерина Велика), убийството на цар Павел и Александър II и дома на Распутин, сибирската мистика. Последния цар, Николай II, бива свален в Зимния дворец и от 1917 г. болшевишката революция и Ленин донасят комунизма на власт тук. След революцията,  името на града е променено на Ленинград. По време на Втората световна война, Ленинград е под обсада и напълно блокиран от нацистите в продължение на почти три години, което довежда  до смъртта на до 1,5 милиона от неговите граждани.
Нашите оферти за почивка в Санкт Петербург ще ви отведат до места, свързани с много от тези събития и повече.
Ако посетите Санкт Петербург днес, ще видите невероятна старовремска архитектура, преплетена с модерни строежи. Днес, хиляди туристи буквално се „изсипват” ежегодно в този известен руски град.
 
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...