Санкт Петербург, Русия – столицата на фонтаните

Санкт Петербург, Русия – столицата на фонтаните
12 Август 2015 г.

Санкт Петербург е известен с големите си улици, изтънчената си култура и с музеят Ермитаж. Макар, че има безкраен брой образователни и културни експонати, има и много забавни неща, които могат да се вършат в Санкт Петербург Русия.

Ето и няколко идеи:

Фонтаните Петерхоф са едни от малкото в света, които работят чрез гравитацията, отколкото чрез ел- помпи- Стотици фонтани работят от месец май до октомври. Най-известния от тях е „Голямата каскада”, който се състои от 64 отделни фонтани и красиви бронзови скулптури, включително и „Самсон се бори с лъва”. Както възрастните, така и децата могат да прекарат часове, играейки игри с умелите фонтани, където и случайно могат да бъдат напръскани. Можете да стигнете до Петерхоф чрез метростанция Автово и прикачване на маршрутка или автобус, чийто билет обикновено е около 40 рубли. Въпреки това, с личен превоз се стига по-бързо и комфорта би бил значително по-голям, в сравнение с използването на обществения транспорт.

Аквапарк „Питерленд” е идеален, ако се чудите какво да правите в Санкт Петербург Русия и заедно със себе си е и семейството ви. Това е най-големият аквапарк в Русия и един от най-големите в Европа. Стартирал през януари 2012 г., той се е превърнал в масово популярен и може да побере над 2000 посетителя наведнъж. Тази атракция е целогодишна и защитена от природните сили, от дъждове, снегове и т.н., от огромен купул, който собствениците дори планират да регистрират в Книгата на рекордите на Гинес като най-големия по рода си в света. Питерленд разполага с пързалки, басейн с възможност за гмуркане, басейн с вълни, басейн за деца, множество сауни и парни бани, както и изобилие от кафенета, барове и ресторанти.

Щоле пайовете са вид пироги. Пайове запечени с традиционна руска подкваса ще намерите в Щоле пай ресторантите, навсякъде. Те са изключително популярни сред местните жители и една атрактивност в Санкт Петербург Русия.

всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...