Три причини да изберете Кушадасъ за почивка

Три причини да изберете Кушадасъ за почивка
26 Октомври 2015 г.
Първо, има идеални климатични условия.
Влажността е висока, а температурата е около  33 ° C през юли, 24 ° C вода. Ето защо, дори и най-чувствителни към промените във времето,  могат лесно да се адаптират към местния климат. Към това се добавя и красивата природа с интересен терен: скалисти брегове, иглолистни гори, поредица от живописни заливи. И още нещо в плюс: морето в тази част на Турция се смята за едно от най-чистите, плажовете са с ярко блестящ пясък.  
Второ, популярният курорт Кушадасъ предлага  различни  възможности за невероятни забавления. Привлича възрастните с елегантни магазини, нощни клубове, дискотеки, базари. Децата със сигурност ще се насладят на местните водни паркове. Най-големият и най-забавен от тях е AquaFantasy. Това е истинска страна с многобройни водни пързалки и каскади.  В допълнение в района на Кушадасъ е полуостров Дилек, който е красив национален парк. Там, в царящите тишина и спокойствие,  ще намерят отдих уморените от напрегнатия градски живот  родители, а децата с интерес ще се запознаят с богатия природен свят на Анадола. Може да се разгледа известния  "птичи остров" от морето с малка  яхта. С други думи: ще намери по нещо за всеки.
Трето, основното предимство на Кушадасъ е голямото разнообразие от възможности за екскурзии.
  • Кервансарай Йокюз Мехмет Паша
  • Градските стени
  • Памуккале с древният град Йераполис, като и двете са в списъка на световно наследство на ЮНЕСКО.
  • Ефес, където се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието, храмът на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят,  както и домът, в който Дева Мария е прекарала поседните си дни.
 
 
всички новини ›
01 Юни 2017 г.
Иска ви се да разгледате Дубай, но смятате, че една почивка или екскурзия до тази толков...
25 Май 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отпра...
12 Май 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя тур...