Уикенд на Самотраки - островът на траките

Пловдив - Стара Загора - Александруполис – о.Самотраки
3 дни / 2 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1-ви ден / петък:
Отпътуване  рано сутринта от Пловдив в 05.00 ч., от Стара Загора в 06.30 ч. Влизане в Гърция през Свиленград - Орменио и преход към Александруполис. Обиколка на града и свободно време за обяд и плаж. От пристанището на Александруполис ще се качим на борда на кораб, за да отпътуваме към приказния остров Самотраки (16:00). По море до острова се стига  за около 2 часа. Пристигане на острова и настаняване в  хотел. Почивка и вечерна разходка (20:30) пеша в Камариотица, за първо "запознаване" с острова. Свободно време за вечеря и нощувка.
 
2-ри ден / събота
След приятна закуска ще започнем (09:30)  опознаването на Самотраки, за начало от  най-важната точка: Археологическия район на острова, морския бряг Palaiopoli, древния Самотраки. На това много важно място ще видим Arsinoion, театъра, Stoa, Светилището на Великите богове, където са се състояли мистериитие Кабейрус, които са имали важно значение в древността. Там е открита и известната статуя на "Нике" (Победа) от Самотраки, която днес е в Лувъра в Париж.
След това (12:00)  ще отидем в непосредствена близост до морето, където ще имаме свободно време за плуване и ще се насладим на кафе или узо.

В 14:30 връщане в хотела и време за почивка.
В следобедните часове (18:30) ще посетим Хора на Самотраки, построена във вътрешността на  острова. Там ще се разходим по тесните улички между къщи с традиционна тракийска архитектура, можем да посетим Метрополис, където  в специален олтар се съхраняват мощите на пет местни светци. Интересен също е  малкият, но забележителен фолклорен музей и крепостта, която доминира на върха на хълма, откъдето гледката към града и морето е приказна и буквално спираща дъха. Заслужава си да се насладите на следобедното си кафе, докато слънцето залязва, Тасос и връх Атос  много често изглеждат така, като че са в дълбините на морето! Свободно време за вечеря. Нощувка.
 
3-ти ден / неделя
Закуска и заминаване (от 09:00 часа) по крайбрежния път  до село Терма, от където ще посетим пеша "Гриа Ватра", а след това ще имаме свободно време за кратка почивка и да се насладим на студено питие под огромните чинари в селото. На това място има и отлични термални извори. Продължаваме към "Кулата на Фония", с подходящото облекло и подходящите обувки можем да вървим покрай потока, по един много кратък, но красив маршрут, пълен с великолепни чинари, които предлагат прохлада в гората край реката. Тази екосистема е необичайна за Егейско море и е изключително ценна.
Ще стигнем до морето и известната "Кула Фония", където водите се стичат от планината Саос, най-високата в Егейско море, с най-висок връх "Фенгари" (Луна), където според митологията е бил тронът на Нептун, откъдето той е наблюдавал Троянската война. Троя се намира точно насреща на брега на Мала Азия.
Обратно в хотела и напускане в 12:30 часа.
Трансфер до пристанището  Камариотица. Свободно време за пазаруване. Можем да си купим традиционни продукти от Самотраки. Качване на кораба и заминаване от пристанището в 14:40 часа. Пристигане в Александруполис и заминаване за България.
Цената е валидна при 40 туристи.
При по–малко туристи се налага доплащане за покриване на общите разходи.
Необходими документи – лична карта.


ТА „Дари Тур“ има сключена застраховка отговрност на туроператора в ЗАД „Армеец“.

 
-   Транспорт с лицензиран  автобус ;
-    2 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Самотраки;
-    Пешеходна разходка в Александруполис;
-    Туристическа програма в Самотраки;
-     Медицинска застраховка;
-     Екскурзоводско обслужване

 
-    Фериботните билети Александрополис - о-в Самотраки и обратно;
-    Такса вход за Археологическия музей в Палеополи;
-    Такси вход за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт

 Оферта № Е249