Нова Година в Шри Ланка

10 дни / 8 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва

Ден 1
26.12.2017

Полет в 14.20 с Fly Dubai през Дубай. Пристигане в Дубай в 21.00. Трансфер до хотела. Нощувка в Дубай.
Ден 2
27.12.2017

Полудневна обиколка на Дубай. Трансфер до летището. Полет  за Коломбо в 18.50. Кацаме в Коломбо в 00.50. Трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 3
28.12.2017

Трансфер до Пинауала (Pinnawala). Посещение на  резервата  за слонове в Пинауала (Pinnawala). Намира се в голяма кокосова плантация в непосредствена близост до река Маха Оя (Maha Oya). Oснован през 1975 г., за да защити и предостави грижи и убежище  на осиротелите слонове, открити в дивата природа. Пинауала (Pinnawala) има най-голямото стадо от слонове  в плен в света. Основната атракция  е възможността да се наблюдават къпещите се слонове  в близост до широкия бряг на реката, когато стадото  играе и се къпе.

Продължаваме към  Канди, като по пътя посещаваме градина с подправки. В миналото Шри Ланка е била световноизвестна със своите качествени подправки, чрез търговията с които се е свързвала със света. Посещението на градина, специализирана в отглеждането и преработката на тези растения, ще даде възможност на посетителя да научи за традиционното, както и за новото приложение на някои от тях. Някои от продуктите могат да бъдат закупени в естествено състояние или под формата на масла и отвари, както е предписано в Аюрведическата медицина.
Продължаваме към Канди. Правим обиколка на забележителностите на Kaнди  (обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО). Кандянското царство е последния бастион на политическата сила на Шри Ланка срещу колониалните сили. Основна забележителност тук е  Храма на зъба. Храмът съдържа най-свещената реликва на будистите днес, гордост на синхалите. В горния етаж се намират свещената реликва и библиотеката, съдържаща религиозни ръкописи на 800-годишни палмови листа. Подомите (церемониите за почитане) се провеждат в зори и по здрач и това са моменти, когато Храмът оживява с поклонници, принасящи цветя под звука на традиционни ритуални барабани.
Градът е красив,  с тесни улици, с наредени около тях  характерни стари сгради. Езерото, построено от последния крал Шри Уикрама Раджасингхе през 1798 г., е основна  атракция. Пазарът добре представя традиционните изкуства и занаяти, текстил, скъпоценни камъни и бижута. Ще посетим работилница за шлифоване на скъпоценни камъни, за да научите как се оформят над 40 вида скъпоценни камъни,чийто дом е Шри Ланка, в желани декоративни елементи.

Вечерта ще посетим културно шоу, представящо традиционните художествени изкуства в Шри Ланка, включващи серия церемониални и ритуални танци и ходене по жарава. Вечеря и нощувка в хотел Ройал Кандиян (Royal Kandyan), Канди.  
Ден 4
29.12.2017

Закуска в хотела. Посещение на  Кралската ботаническа градина в Перандиния. Дом на над 4000 вида местни и чуждестранни растения, 60-те хектара кралски ботанически градини в Перандиния (Peradeniya) се състоят от много атрактивни сектори като Цветната градина, Градината на подправките, Къщата на орхидеите, Езерото, както и чудесна колекция от бамбук и палми. Районът, в който се намират Ботаническите градини, е бил първоначално (от 1371 г.) място за удоволствие на кралете на Кандиян. Тя е обявена като Ботаническа градина от Британците през 1821 г. През този период основната функция на градините е да се правят изследвания и да се въвеждат нови култури като канела, кафе и каучук.
Продължаваме към Нуара Елия (Nuwara Eliya) по пътя ще посетим водопадите Рамбода (Ramboda) и чайна плантация. Ще направим обиколка на забележителностите на Нуара Елия. Нуара Елия е в малка долина и е най-високо разположения град в Шри Ланка. Сгушен нежно в подножието на най-високия връх на острова, връх Пидуруталагайа (Рidurutalagala - 8,281 фута), това е било любимо  планинско  място на британците. Нуара Елия е запазил облика на  британското присъствие с колониалните си къщи, паркове, хиподрум, голф игрище с 18 дупки, което минава през голяма част от центъра на града и потоци с пъстърва. Благословен със здравословен климат, спиращи дъха гледки към долини, ливади, планини и зеленина, трудно е да си представите, че Нуара Елия е само на няколко часа път от горещата и влажна част на острова. Централните планини на Шри Ланка са обявени за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Вечеря и нощувка в Хевън Севън хотел (Heaven Seven Hotel), Нуара Елия.
Ден 5
30.12.2017

Закуска в хотела. Продължаваме към югозападното крайбрежие, където разглеждаме водопадите Свети Клеър и Девън и минаваме край Китулгала.
Водопадът Свети Клер е 80 метра висок и е 20-ия по големина водопад в Шри Ланка. Това е един от най-живописните водопади. Той е получил името си от близката чаена плантация и го наричат също "Малката Ниагара" на Шри Ланка.
Няколко километра по-нататък по маршрута, друг живописен водопад - Девън, може да бъде наблюдаван. Водопадът е висок 97 метра и е 19-я  по височина на острова.
Китулгала е село, разположено на югозапад от  хълмистата столицата Канди и на север от връх Адам. Филмът на Дейвид Лийн, получил Оскар за най-добър филм през 1957 г., "Мостът на река Кваи" е заснет по поречието на река Келини в Китулгала. В дъждовните гори Китулгала  се срещат повечето видове тропичеси птици, които се намират в Световния биосферен резерват в Синхараджа.
Вечеря и нощувка в Оушън Куин хотел (Ocean Queen Hotel, Wadduwa).
Ден 6
31.12.2017

Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ.
Ден 7
01.02.2018

Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка.
Ден 8
02.012018

Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря и нощувка.
Ден 9
03.01.2017

Закуска в хотела. Почивка в хотела или на плажа. Вечеря. Трансфер до летището в 22.00 ч.
Ден 10
04.01.2017

Обратен полет в 01.50 часа. Кацаме в София в 13.25 ч.

Плащане
Депозит –  50 % от пакетната цена
Доплащане - 45 дни преди датата на отпътуване
 
Анулация екскурзия
-до 60 дни преди датата – без неустойки
-от 45 до 59 дни – депозита
-до 45 дни преди датата- цялата сума
 
Цената е валидна при мин 15 човека.
Цената е калкулирана при цена 1200 лева на самолетните билети. Възможна е промяна в пакетната цена при промяната на цените на самолетните билети. Необходими документи – задграничен паспорт с валидност мин 6 месеца. За деца, пътуващи без един или двама родители – нотариално  заверено пълномощно.
Цените са калкулирани при курс на долара 1,70 лева за долар.


ТА „Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД „Армеец“

 
§Самолетен Билет с включен чекиран багаж;
§ Настаняването в стандартни стаи в посочените хотели или подобни категории хотели за 8 нощувки;
§ Програма за хранене на полупансион в хотелите;
§ Транспорт с климатизиран автобус по подробния маршрут (От летище до летище);
§ Входни такси за посещените обекти  (т.е. Сиропиталище за слонове Пинауала, Храм Канди, Ботаническа градина);
§  Лицензиран  екскурзовод с превод на български;
§ Две бутилки от 500 ml минерална вода на човек, на ден по време на пътуването;
§ Всички текущи такси и такси за обслужване

 
§ Отклонения от маршрута на пътуването;
§ Транспорт по време на престоя в плажния хотел;
§ Разрешения за видео и камери на места, където е необходимо;
§ Бакшиши и такси за портиер, където е необходимо;
§ Новогодишна вечеря – доп. уточнение;
§ Други разходи от личен характер;
§ Разходи за виза – 35$;
§ Всякакви други услуги, които не са посочени по-горе

 Оферта № Е267