Дубай – една истинска приказка

10 11 2015 г.
Дубай – една истинска приказка
Обичате ли приказки? А знаете ли, че можете действително да се потопите в света на една от тях? Просто трябва да посетите Дубай!

Екскурзията на това толкова екзотично място струва пари, но си заслужава всеки лев, който заплатите. Особено през Коледните и Новогодишните празници мегаполисът гъмжи от туристи, не само защото всички искат да празнуват, но и защото по това време на годината в Дубай е настъпил “хладният“ сезон и средните температури са в  порядъка 24,5 – 21 градуса по Целзий.Малко география

Дубай е древен град. Той е едно от седемте емирства, съставляващи Обединените арабски емирства.Разположен е на югоизточния бряг на Персийския залив, на югозапад от Шарджа и на североизток от Абу Даби.
Официалният език на Дубай е арабският, но се говорят още английски, хинди, урду, малаялам, персийски, пинджаби, тагалски. Ислямът е официалната религия на всичките седем емирства. Голяма част от местното население изповядва суни ислям. Има и малцинства от индуисти, сикхи и християни.

Дубай е многолик

Ако сте почитател на историята, можете да посетите Креек – мястото, където е възникнал Дубай. Задължително  се разходете и в Баштакия - историческото сърце на Дубай. За бита и живота на местните хора през годините ще научите най-много в Музея на Дубай.
Модерният Дубай ще ви плени. Със сигурност ще осъзнаете какво точно означават думите на шейх Мохамед Ал Мактум, че „в речника на лидерите дума невъзможно не съществува”. Задължително вижте усуканата сграда Инфинити, когато посетите Дубай Марина.

Палмовите острови ще ви впечатлят с приказната си атмосфера. Мединат Джумейра – така наречената малка Венеция, заради каналите, опасващи най - зеленото и екзотично място в Дубай, ще ви впечатли с красота и хармония.

Емблемите на Дубай

Емблемата на Дубай е Бурж Ал Араб  - 7 звездният хотел, построен върху изкуствен остров. Хотелът има 5 ресторанта като рибният "Ал Махара" се намира под водата и може да бъде посетен след 3-минутно пътешествие с подводница или просто със специален подводен асансьор. Този ресторант е нещо наистина уникално и представлява невероятна атракция, Дубайската перла със своите 321 метра е най-високият хотел в света. Ако решите, можете да пристигнете и с хеликоптер, тъй като хотелът разполага и със специална площадка за кацане.

Бурж  Кхалифа – е най- високата сграда в света с нейните 828 метра, официално открита на 4 януари 2010 година. Тя е архитектурен шедьовър, претворил, в себе си човешкия гений

Още от Дубай

Пясъчни плажове и палми примамливо приканват туристите да избягат от градската шумотевица и да разпуснат. Ако пък за вас релаксът се състои в шопинг, можете да му се отдадете на воля. Многобройни магазини с бляскави витрини съблазняват клиентите. Традиционно най-много се купуват златни накити, персийски килими, маркови дрехи парфюми и часовници. Дубай е известен и с доста евтините си фрийшопове, където стоките не се облагат с мита. Градът има статут на безмитна зона и затова е рай за купувачите и търговците от цял свят.
Нощният живот на едномилионния Дубай предлага множество атракции - нощни клубове, дискотеки и естествено елитни казина очакват посетители.
 
Източник: списание Палитра стил, www.palitrastyle.com
Всички новини
Бюлетин