Дубай – приказната страната на чудесата

08 09 2016 г.
Дубай – приказната страната на чудесата
В една далечно царство, царство господарство, живели шейхове, които от малката си страна с население от 800 хиляди души решили да направят най-луксозното място на Земята! Те решават да удивят света с най-различни красоти

Екскурзия до Дубай

И те построяват къща със снежни ски писти за цялата година и това е при 55 градуса на сянка през лятото. Сняг в пустинята?!Закритата ски писта Ski Dubai е част от един от най-големите молове в света - Mall of the Emirates, функционира от ноември 2005 г. Комплексът включва висока 85 метра планина с пет склона с различен наклон и трудност за скиорите, в това число и 400-метрова писта. За удобство на скиорите пистата е оборудвана със ски влек и със седалков лифт. Изключително ефективната изолация спомага вътре в комплекса да се поддържа температура от −1 градуса през деня и −6 °C градуса нощем, когато се произвежда изкуственият сняг за пистата. Невероятно!
Построяват и най-високата кула в света, с най-скъпите апартаменти в света, с двуетажни асансьори, отново най-бързи в света, с най-високия ресторант в света, дори притежаваща автомат за злато. Всяка принцеса би искала да е заточена в това уникално чудо  от неразказана приказка.
Построяват  пистата за забавление: Формула 1, с изглед както към красивия град, така и към безкрайното море, тъй като минава покрай яхтеното пристанище и през хотел Вайсрой, с неговите две кули и огромен, вълнообразен стъклен покрив, който нощем сияе във всички цветове.
Засаждат градините на чудесата, с над 45 милиона цветя във всякакви форми, на 4 километра алеи и 1 километър стена от цветове. И всичко това в сърцето на пустинята!

И колко още, и още... с Екскурзия до Дубай
 
Всички новини
Бюлетин