Екскурзии до полуостров Истрия

Загреб - Риека - Опатия - Пореч - Пула - Ровин -Копер, Изола и Пиран
5 дни / 4 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
1 ДЕН
Отпътуване от София в 06.00ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”.
Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в хърватската столица. Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Риека – морската столица на Хърватия. Туристическа програма и пешеходна разходка в Старата градска част на Риека.
Посещение на Опатия - най-популярния хърватски курорт, който благодарение на своя мек климат, живописна природа и море, привлича туристи от цяла Европа още от началото на миналия век. Настаняване в хотел в/в района на Пореч или Ровин. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Пешеходна туристическа програма в старата част на Пореч - в тази бивша римска колония можете да се насладите на забележителностите на романтичната архитектура с красиви венециански готически дворци, които ще превърнат вашата разходка в незабравимо преживяване.
Отпътуване за Пула. Пешеходна туристическа програма: Амфитеатъра, вратата на Херкулес, Римската арка, Кметството, храма на Август.
Пешеходна разходка в Ровин.  Град Ровин-Ровиньо е подходящата дестинация за всички, които мечтаят за сантименталната атмосфера на отдавна изгубените времена. Поради липсата на пространство, къщите са строго изградени, улиците са тесни и площадите са малки, все още недокоснати от модерния градски план.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до бисерите на Словения : Копер, Изола и Пиран.
Отпътуване за Копер – очарователен средиземноморски град с богата история. Той е най-голямото пристанище и шестият по големина град в Словения.
Изола - древно средиземноморско селище с тесни средновековни улички и ярко оцветени фасади на сградите, запазило своите оригинални традиции в риболова и виното.
Пиран - най-красивият град на словенското крайбрежие. Целият стар пристанищен град с останки от средновековни стени е защитен като културно-исторически паметник. Стръмните улички с тясни къщи, които се спускат по склона от църквата до главния площад край брега, подчертават средиземноморския характер на това място. Космополитният морски град, който се е развивал под влиянието на съседна Венеция, се счита за един от най-характерните и най-живописни градове на Адриатическото крайбрежие.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Отпътуване към България. Пристигане в София късно вечерта.
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 3* в/в района на Загреб
 • 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в/в района на Пореч или Ровин
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
 • входни такси и билети за туристически обекти:
Пула-Амфитеатъра – 50kn; храма на Август – 10kn; подземните тунели Zerostrasse – 15kn
Пореч - Евразиевата базилика – 40kn;
 • екскурзия до Копер, Изола и Пиран – 20 евро (организира се при група от 30 желаещи)
 • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за трансфер в двете посоки: от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.Оферта № Е349

27 Септември 2018 г.
   Шри Ланка е малка държава, разположена в Индийския океан, чиято официалната...
26 Септември 2018 г.
   Тя се формира под влиянието на кулинарните традиции на народите от Азия и Е...
27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...