Екскурзия в Истанбул - град на два континента

4 дни / 2 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
25.10.2018 от 135 лв. резервирай
22.11.2018 от 135 лв. резервирай
13.12.2018 от 135 лв. резервирай


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
1-ви ден:
21:30ч. тръгване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум" по посока Хасково – Харманли.Преминаване на ГКПП Капитан Андреево.
2-ри ден:
Пристигане в Истанбул рано сутринта - бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности.По желание и срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на града с лицензиран местен екскурзовод. През въжения мост над Босфора се преминава от Европейската в Азиатската част-от един континент на друг.  Ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се покрай Бейлербей (втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица). Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче, кулата "Галата" и моста "Галата" над "Златния рог" (заливът, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част).Посещение и разглеждане на българската църква "Св.Стефан". Построена  е на самия бряг на Златния рог в средата на XIX век. Отдалеч привлича поглед невероятно красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че цялата конструкция е излята от чугун. За това я наричат “Желязната църква”. След 7 годишен ремонт,църквата бе открита за посещение на 07.01.2018г.
Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрума (център на града в началото на нашата ера; огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността); посещение на Синята джамия (от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с 6 минарета); музея "Света София" отвън (епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г превърната в джамия); стария султански дворец "Топ Капъ" отвън.
По желание и срещу допълнително заплащане посещение на най- красивият султански дворец Долмабахче Сарай.Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция. Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора.Признат е за най-красивият дворец в Истанбул, и в него са съчетани различни художествени стилове.
Настаняване в хотела. Свободно време или в 18.30 часа по желание и срещу допълнително заплащане посещение по избор:
-Посещение на небостъргача „ САПФИР”. Небостъргачът е най-високата жилищна сграда в Европа и се нарежда сред най-високите изобщо в света - съперничи си с Айфеловата кула и Емпайър стейт билдинг. Той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента с площ от 120 до 1100 кв.м. Вертикалните градини правят сградата уникална и я отличават от всяка друга. Срещу неголяма сума човек може да се изкачи до върха със скоростен асансьор. А там дъхът ви просто ще спре. Истанбул е в краката ви. Накъдето и да се обърнете виждате огромния космополитен град. Дебелото стъкло позволява буквално да увиснете във въздуха. Усещането е невероятно. Все едно си истински господар на света. Връщане в хотела. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация Sky RIDE – 4D за полет с хеликоптер над Истанбул.  Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
ИЛИ
Отпътуване към  МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL.  За първи път в Истанбул - Пеещи фонтани!!!
Вижте уникалния танц на музикалните фонтани в Истанбул - ослепителна гледка  - вода, светлина, лазер и огън в Watergarden, впечатляващо представяне!  Целият живот тук е структуриран около великолепния шоу басейн. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.Свободно време.
Завръщане в хотела.Нощувка
3-ти ден:
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул, моста "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", квартала "Ортакьой", отбранителните крепости, летния султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. Ще видите и ще се насладите на още едно от чудесата на Истанбул, а може би и на света – проливът “Босфор”. Пътешествието с туристически кораб от моста “Галата” покрай двата континента ще Ви накара да се почувствате по особен начин щастливи.Покрай очите Ви като на филмова лента ще минават красиви дворци, кули, исторически паметници.Около Вас ще кръжат чайки, а слънцето и вятърът ще Ви напомнят, че всичко това е истинско и не сънувате...
Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане   пешеходна туристическа програма с посещение с местен екскурзовод на дворците "Топ Капъ" и "Света София".
В 15.00ч по желание и срещу допълнително заплащане посещение на МОЛ "Forum" Истанбул-един от най-големите търговски центрове, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Срещу заплащане на входна такса ще имате възможност да  посетите и  Аквариум TurkuaZoo- най-големият в Европа,да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв. м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270 градусова панорама.
Завръщане в хотела.
По желание /срещу допълнително заплащане/:
 1. Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с ориенталски танци, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки!
ИЛИ
 1. Вечеря в местен ресторант -"Gar musichall", с богата атракционна програма, ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи
 2. .
 
4-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за България.
БОНУС-посещение на Одрин. Разглеждане на българската църква “Св. Св. Константин и Елена”, най-голямата джамия в Турция – Селимие,. Посещение на МОЛ Кипа или одрински базари за покупки на ниски цени на перилни препарати, баклава, локум, маслини и домашни потреби. Свободно време.
Отпътуване за България.Късно вечерта пристигане в Пловдив. 


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Документ за самоличност- задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.
 
ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30 % от пакетната цена;
Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.
 
Настаняването в автобуса  става по реда на записването!


 
 
 • Транспорт с комфортен автобус *** (климатик, видеосистема, минибар); 
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул;
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.;
 • Екскурзоводско обслужванe; 
 • Магистрални такси
 • Посещение на Одрин
 
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод-30 лева
 • Посещение на храма "Св.София"– 50 лева(местен екскурзовод на български език, входна такса за Света София ); 
 • Посещение на двореца "Топкапъ" -50 лева(местен екскурзовод на български език, входна такса за "Топ капъ"); 
 • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай"- 50лева (транспорт, местен екскурзовод на български език, входна такса за "Долмабахче" ); 
 • Екскурзия до небостъргача “САПФИР” – 20 лева;
 • -вход за панорамата- 18 турски лири;                             
  -вход за панорама + 4D кино: 39 турски лири; 
 • Разходка с корабче по Босфора – 34 лева; 
 • Посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 24 лева;
 • "Gar Musichall" (традиционно турско заведение със шоу програма) – 60 лева.
 • Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора  с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 90 лева
 • Трансфер за посещение на МОЛ "Forum" Истанбул- 10 лева
 • Трансфер за посещение на МОЛ "Forum" Истанбул и входна такса за Аквариум TurkuaZoo-40 лева
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год.-6 лв; Оферта № Е16

27 Септември 2018 г.
   Шри Ланка е малка държава, разположена в Индийския океан, чиято официалната...
26 Септември 2018 г.
   Тя се формира под влиянието на кулинарните традиции на народите от Азия и Е...
27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...