Екскурзия в Португалия - страна на откриватели

8 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
 

Ден 1 02.10.2019:  
Полет в 16:55 часа от  София за Мадрид. Кацането на летището в Мадрид е около 19:50 часа. Трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 2 03.10.2019:
Закуска. Отпътуване за Саламанка. Предстои обиколка на Саламанка, който през 2002 г. бива обявен за „Културна столица на Европа”, поради прекрасна архитектура и заради намиращия се там най-красив площад – Пласа Майор. Университета, Новата Катедрала, също Старата Катедрала и Доминиканския манастир са сред другите сгради, които ще имате възможност да видите. Отпътуване за Порто. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 3 04.10.2019:
Закуска. Туристическа програма в Порто. Един от най-старите градове, намиращ се в Европа е Порто. Той уникално съчетава древността със съвремието, както и динамиката и спокойствието, а също и романтиката и ексцентричността. Някои от архитектурните забележителности тук са Катедралата – тя е един от най-старите в града паметници, както и един от най-важните за Португалия. Църквата Кедофейта (средновековна църква, която е в римски стил) също е една от известните архитектурни забележителности тук. Друго място, което ще видите е църквата Св. Франсис, кулата на клериците,  гарата Сао Бенто, площад Либърти. Историческият център Рибейра се счита за „сърцето” на Порто. Тесните калдъръмени улички, които наподобяват лабиринт, ще ви отведат между къщи с разноцветни фасади, дворци и църкви. Камбанариите, средновековните реликви, бароковите църкви и струпаните една до друга сгради са част от „картината”, която ще видите на живо! С вида си те разказват история и дават душа на Стария град. Нощувка.
Ден 4  05.10.2019:
Ден четвърти стартира, както обикновено – със закуска. След това предстои отпътуване за Коимбра. Той е трети по големина след Порто и Лисабон. Там се намира и един от най-старите университети в света. Сред основните забележителности тук се считат Старата Катедрала, която е построена още през 12-ти век, Стария университет, който е основан в Лисабон още през 1290 г. (а по-късно през 1537г. бива преместен в Коимбра), както и Манастира „Санта Круз”. В чеклиста от програмата за деня следва разходка в Стария Град. Отпътуваме за Фатима. Фатима е място свързано с пророчеството на трите овчарчета Франсишку, Жасинта и Лусия. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на трите деца. Всеки месец от май до октомври Божията майка се явява на трите деца и им говори. За пророчествата ще разберем от разказа на екскурзовода... Ще посетим двете катедрали във Фатима, място за поклонение на стотици хиляди хора. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 5  06.10.2019:
Закуска. След това предстои една обиколка на Лисабон. Той е основан като финикийска или гръцка колония. Разположението му е свързано с вливането на р. Тежу в Атлантическия океан. Този град е бил завладяван от маври, също и римляни. През 1260 г. Лисабон става столица на Португалия. По време на обиколката ще имате възможност да разгледате  площад Росио, площад де Коемерсио. Ще се потопите в атмосферата на средновековния квартал Алфама, осеян с живописни улички и малки къщички, сгушени една в друга. Следващата „спирка” от екскурзията е Замъка „Свети Георги”. Той се намира на върха на един от т.н. седем хълма на Лисабон като заедно с известната Лисабонска катедрала са посочени за основни забележителности на Алфама. След обяд следва свободно време, а вечерта по желание, туристите могат да посетят Фад. Нощувка в Лисабон.
Ден 6 07.10.2019:   
Шестият „екскурзен” ден традиционно започва със закуска.  Автобусът ще отведе туристите до  емблематични за Португалия забележителности. Те ще видят  кулата „Белем”, построена в т.н. „готически стил”, Паметника на Откривателите, посветен на португалски мореплаватели, участвали през 15-ти и 16-ти век в морски експедиции. Ще посетят манастира  „Свети Жером”,  построен в началото на XVI-ти век по заповед на Мигел първи. За неговото построяване са използвани парични средства, натрупани от известния Васко Да гама по времето, когато е осъществявал пътешествия в Индия.  След обяд следва свободно време или по желание екскурзия до Обидош и Назаре. Обидош - град музей,  живописен и красив. Разглеждане на замъка. Следва посещение и разходка в Назаре – малко рибарско селище, което ще ви впечатли. Нощувка в Лисабон.
Ден 7 08.10.2019:
Предстои закуска. След нея следва отпътуване за Синтра. Синтра е малък и красив град, който е заобиколен от замъци и гори. В неговия център се намира и кралският дворец на Синтра. Що се отнася до хълма над него – там пък е разположен дворецът на име „Да Пена”. Той е построен в романтичен стил от човек на име Фернандо Сакс Кобург Готта. След като разгледате всички тези красиви места, предстои отпътуване към Кабо да Рока. Това е най-западната точка на Европа. Предстои разходка в Кашкаиш. Кашкаиш е малко градче, което е застлано с множество мраморни павета, както и на неговите земи са разположени различни къщи, облицовани с плочки и обградени от задушевна атмосфера. След Кашкаиш ще спрем за фото пауза в Ещорил - световно известен курорт на брега на Атлантическия океан. Следващата задача от „туристическия списък” за деня е връщане в Лисабон и нощувка.
Ден 8 09.10.2019:
Закуска. Отпътуване за Мадрид. Полет за София в 20.25 ч. Кацаме в София в 00.55.
 Цената  включва:
-             Самолетен билет София - Мадрид – София с Wizz Air с чекиран багаж до 20 кг;
-             Седем нощувки със закуски – една в Мадрид, две в Порто, четири в Лисабон;
-             Луксозен автобус по програмата;
-             Туристическа програма в Саламанка, Порто,Куимбра, Фатима, Лисабон;
-             Екскурзоводско обслужване;
-             Медицинска застраховка;
-             Водач по време на пътуването
Цената не включва:
-             Вечери – около 14 евро;
-             Входни такси за посещаваните обекти;
-             Билет за шатъл до замъка в Синтра;
-             Слушалки;
-             Екскурзия до Обидош и Назаре – 39 евро при мин. 15 човека
Начин на плащане:
-             Депозит  500 лева
-             Доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване


Цената е валидна при група от 37 човека.
Цената е калкулирана при цена на самолетните билети 320 лева.
Необходими документи - лична карта. За деца, пътуващи без един или двама родители - нотариално заверено пълномощно.

ТА „ Дари Тур „ има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД „Армеец“.
 

 
-             Самолетен билет София - Мадрид – София с Wizz Air с чекиран багаж до 20 кг;
-             Седем нощувки със закуски – една в Мадрид, две в Порто, четири в Лисабон;
-             Луксозен автобус по програмата;
-             Туристическа програма в Саламанка, Порто,Куимбра, Фатима, Лисабон;
-             Екскурзоводско обслужване;
-             Медицинска застраховка;
-             Водач по време на пътуването
-             Вечери – около 14 евро;
-             Входни такси за посещаваните обекти;
-             Билет за шатъл до замъка в Синтра;
-             Слушалки;
-             Екскурзия до Обидош и Назаре – 39 евро при мин. 15 човекаОферта № Е535

13 Декември 2019 г.
Земята на изгряващото слънце - една от най-загадъчните и прекрасни в света. Може би геог...
12 Септември 2019 г.
    Остров Пукет се намира в южната част на Тайланд, в близост до контине...
12 Септември 2019 г.
    Ако търсите тропически рай, то това е Занзибар. Този район на Танзани...