Екскурзия до Дубай и Шри Ланка

10 дни / 7 нощувки
Самолет
Галерия снимки
Дата Цена Резервация
1 ДЕН
7.11.2020

Излитане от летище София в 14.10 ч. с директен полет на Fly Dubai. Кацане в Дубай в 20.55 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.

2 ДЕН
08.11.2020

Закуска. В 9.00 започва обзорна обиколка на Дубай (включена в цената)  Ще посетим: 
- Дубай Марина – фотопауза пред усуканата сграда Инфинити и множеството яхти, приканващи туристите към незабравимо приключение; ще се любуваме  на творческия гений, създал тази красота;
- Палмовите острови – ще посетим най-малката палма – Джумейра, за да станем част от това чудо на човешкия гений. По желание (6 $) ще пътуваме с еднорелсово влакче над най-малката „палма” Джумейра, прехласнати от невероятната гледка и пренасяйки се в света на приказките. Останалите ще  разгледат „палмата“ от автобуса. Фотопауза пред хотел Атлантис;
-  Мединат Джумейра – ще посетим така наречената "малка Венеция" заради каналите, опасващи най-зеленото и екзотично място в Дубай. Хармония, чувство за пренасяне в приказките от "Хиляда и една нощ". Това не може да се опише...
- Бурж Ал Араб – фотопауза пред емблемата на Дубай, 7-звездния хотел, построен върху изкуствен остров;
- В 14. 00 трансфер до  Дубай МОЛ. Започва екскурзията Дубай МОЛ, Бурж Кхалифа и пеещите фонтани (допълнително заплащане)
Ще се разходим из Дубай Мол, за да си направим снимки пред аквариума, водопадите. Ще се качим на наблюдателната площадка на 124-ия етаж, ще се любуваме на шоуто на фонтаните. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ДЕН
09.11.2020

Закуска. 
- В 09.00  посещение на Миракъл Гардън - eдна от най-големите цветни градини в света с над 45 милиона цветя, оформени в различни форми. Къщички, кули, влакчета от цветя, съчетани в хармонични цветове.
- В 15:00 сафари в пустинята  с включена вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, яздене на камила, рисуване с къна и програма. Вълшебно преживяване в пустинята: сафари с джипове през пясъчните дюни. Фотопауза в сърцето на пустинята. Снимки пред ферма с камили, след което се отправяме към бедуинския лагер. Тук ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се облечете в арабски дрехи или да пушите наргиле. Следва вечеря. Под ярките звезди на арабското небе танцьорка ще се развихри във вълшебен танц. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ДЕН
10.11.2020
Закуска. В 9.00 започва целодневна екскурзия до Абу Даби - най-голямото и богато емирство, столицата на Обединените арабски емирства, наричан още Манхатън на Близкия изток. Ще посетим Бялата джамия „Шейх Зайед”, една от най-големите в света с капацитет 40 000 души; Capital Gates – отвън; Emirates Palace, който по лукс и разкош конкурира Бурж ал Араб 7* (фото-стоп отвън).Ще посетим президентския дворец Qasr Al Watan. Грандиозно, величествено, разкошно, без аналог по лукс и красота. Думите не стигат, за да се опише това творение на арабската архитектура. Ще се потопим в атмосферата на лукс и изящен дизайн, разглеждайки двореца. Със своите огромни бели куполи, буйни градини и скъпи полилеи, новата забележителност дава на посетителите възможност да се запознаят с традициите и ценностите на ОАЕ. Ще посетим приемната зала, библиотеката, ще се прехласнем по подаръците, получени от цял свят. По желание (срещу допълнително заплащане) и при възможност, ще пием кафе със златен прах в един от най-луксозните хотели в света „Емирайт Палас“. Време за почивка в „Марина“ МОЛ. Продължаваме към остров  Яс. Фотопауза пред хотел  Viceroy и пистите на Формула 1. Свободно време в атракционния парк Ferarri World, където ще почувстваме атмосферата на Ферари - ще чуем как звучи двигател на Ферари, ще се снимаме с модели на Ферари, ще посетим фирмения магазин на Ферари. Връщане в хотела.
- В 19.00 круиз и вечеря в Дубай Марина. С кораб – ресторант ще направим панорамна обиколка из  Дубай Марина, любувайки се на зашеметяващата гледка на окъпаните в нощна светлина небостъргачи. Вечерта гледката е особено красива и впечатляваща - игра на светлини и цветове, ярко осветени кораби, изпълнени с глъчката и смеха на туристите. Обилна вечеря ще допълни насладата и удоволствието ни
 
5 ДЕН
11.11.2020
Закуска.  В 13.00 екскурзия до Шарджа и Дубай Фрейм – това е културна и шопинг екскурзия, по време на която ще видим: площада с Корана, ще минем покрай корниша на Шарджа, палата на шейха, музея на ислямската култура. Ще посетим информационния център, където ще ни разкажат за новия проект на Шарджа, ще видим макети на Шарджа през 2025 г. Ще снимаме паметника с перлите, символизиращ обединението на 7 емирства (всяка перла е реплика на емирство); джамията King Faisal. Ще имаме свободно време за шопинг. След това се отправяме към най-новата атракция в Дубай - Дубай Фрейм. Тук ще бъдем едновременно в минало, настояще и бъдеще. Ще оценим историята и ще се насладим на настоящето.
В 19.00 часа трансфер до летището. Полет за Коломбо с Флай Дубай в 23.20 часа.
 
6 Ден 
12.1
1.2020
Пристигане на международното летище Коломбо в 5.25 часа. Време за освежаване и кафе. Трансфер до Пинауала (Pinnawala). Посещение на  резерват  за слонове в Pinnawala, основан през 1975 г., за да защити и предостави грижи и убежище  на осиротелите слонове, открити в дивата природа.
Продължаваме към Сигирия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
7 Ден  
13.1
1.2020
Закуска в хотела. Посещение на историческата скална крепост Сигирия (Sigiriya), представляваща обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, която се счита от мнозина за едно от чудесата на света. Тази скална крепост от 5-ти век е един от 8-те световни обекта на острова и е най-вътрешната крепост на 70-хектара укрепен град. Двете огромни изкусно изваяни лъвски лапи са всичко, което е  останало  от гигантския лежащ лъв, в който  е била превърната скалата. Върхът на тази скала представлява  дворцов рай от елегантни павилиони, сред водни градини и басейни, всички кацнали на 180 метра над околната джунгла. От оригиналните 500 фрески са останали само 21. Фигурите са портрети на небесни нимфи, принасящи цветя, разпръскващи венчелистчета или къпещи се.
Следва посещение на  историческия Скален пещерен храм Dambulla Rock Cave, известен още като Златния храм на Дамбула, представляващ  световно наследство на ЮНЕСКО. Храмът е най-големия и най-добре запазения пещерен храмов комплекс в Шри Ланка. Датира от 3-ти и 2-ри век пр. Хр., когато  е установен като един от най-големите и най-важните манастири. Традиционно се смята, че Крал Валагамбаху  е превърнал пещерите в храм в 1 век пр.Хр.  Каменните кули се издигат на 160 метра над околните равнини. Основните атракции са в 5 пещери, които съдържат статуи и картини, които са свързани с бог Буда и неговия живот. Има общо 153 статуи на Буда, от които най-голямата колосална фигура на Буда е издълбана в скала, простираща се на 14 метра. Могат да се видят още 3 статуи на царете на Шри Ланка и 4 статуи на хиндуистки богове и богини. Стенописите покриват площ от 2100 квадратни метра, което е най-голямата площ от антични стенописи, открити в света. Вечеря и нощувка.
 
8 Ден  
14.11.2020
.
Закуска в хотела.Отпътуване за Канди. По пътя посещение на плантация за подправки.
В миналото Шри Ланка е била световноизвестна със своите качествени подправки. Подправките са основен елемент от Аюрведическата традиция и кухнята на Шри Ланка. Настаняване в хотел. Следва  обиколка на Kaнди, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Основна забележителност  тук е  Храмът на зъба и мястото на един от най-впечатляващите ежегодни фестивали в света – EsalaPerahera. Храмът съдържа най-свещената реликва на будистите днес, която е  гордостта на синхалите. В горния етаж се намират свещената реликва и библиотеката, съдържаща религиозни ръкописи върху 800-годишни палмови листа. Градът е красив,  с тесни улици, с наредени около тях  стари сгради. Езерото, построено от последния крал Шри Уикрама Раджасингхе през 1798 г., все още е привлекателна  атракция. Пазарът добре представя традиционните изкуства и занаяти. Ще посетим  работилница за шлифоване на скъпоценни камъни, за да научите как се оформят над 40 вида скъпоценни камъни. Вечерта ще посетим шоу, представящо традициите в Шри Ланка, включващи серия церемониални и ритуални танци и ходене по жарава. Вечеря и нощувка.  
 
9 Ден
15.11.2020
.
Закуска в хотела. Посещение на  Кралската ботаническа градина. Дом на над 4000 вида местни и чуждестранни растения, 60-те хектара кралски ботанически градини в Peradeniya  се състоят от много атрактивни сектори като Цветната градина, Градината на подправките, Къщата на орхидеите, Езерото, както и чудесна колекция от бамбук и палми. Районът, в който се намират Ботаническите градини, е бил първоначално (от 1371 г.) място за удоволствие на кралете. Тя е обявена като Ботаническа градина от Британците през 1821 г.
Отпътуваме за Коломбо, столицата на Шри Ланка. Обиколка на Коломбо. Свободно време. Вечеря. В 23.00 часа трансфер до летището. Полет за София през Дубай в 01.50 на следващия ден.

10 Ден
16.11.2020

Пристигане в София в 13.55 часа.
 

           
Туристическият пакет включва:
§ Самолетен билет с  включени летищни такси и чекиран багаж;
§ Четири нощувки със закуски в хотел 4* Дубай;
§ Три нощувки със закуски в Шри Ланка;
§ Четири вечери в Шри Ланка;
§ Транспорт с климатизиран автобус;
§ Обзорна обиколка на Дубай;
§ Всички турове и посещения в Шри Ланка;
§ Входни такси за посещения  в резервата на слонове, Сигирия, Дамбула, Храм Канди, Ботаническа градина;
§ Гид на български в Дубай;
§ Услуги на лицензиран екскурзовод  с превод на български в Шри Ланка;
§ Всички текущи такси и такси за обслужване в Шри Ланка
 
Туристическият пакет не включва:
§ Отклонения от маршрута на пътуването в Шри Ланка;
§  Разрешения за видео и камери на места, където е необходимо в Шри Ланка;
§ Бакшиши по 5 долара на ден;
§ Други разходи от личен характер;
§ Разходи за виза – около 35 $ за Шри Ланка;
§ Медицинска застраховка – по 2 лева на ден на човек;
§ Такса Дирхам в Дубай – по 2 долара на ден човек;
§ Допълнителни екскурзии в Дубай
 
Цени на допълнителните екскурзии в Дубай
§ Сафари с барбекю в пустинята – 60$;
§ Екскурзия до Абу Даби  - 78 $ мин. 10 човека ;
§ Арабска галера с вечеря в Дубай Марина – 70 $;
§ Екскурзия до Шарджа и Дубай Фрейм – 45 $ при мин. 10 човека;
§ Посещение на Miracle  Garden – 40 $;
§ Посещение на Дубай Мол и Burj Khalifa - 65$;
 
Примерни хотели по програмата:
  • Auris Inn Al Muhana 4 * - Dubai
  • Fresco Water Villa / OAK Ray Elephant Lake, Sigiriya
  • OAK Ray Regency / OAK Ray Heritage , Kandy
 
Плащане
§ Депозит - 500 лева
§ Доплащане - 45 дни преди датата на отпътуване
 
 
Анулация екскурзия
§   до 46 дни преди датата – без неустойки
§   от 30 до 45 дни – депозита
§   до 30 дни преди датата- цялата сума
 
Цената е валидна при мин. 16 човека.
Цената е калкулирана при цена 1200 лева на самолетните билети. Възможна е промяна в пакетната цена при промяната на цените на самолетните билети.
Необходими документи – задграничен паспорт с валидност мин 6 месеца. За деца, пътуващи без един или двама родители – нотариално  заверено пълномощно.
Цените са калкулирани при курс на долара 1,7
7 лева за долар.
 

ТА „Дари Тур“ има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗК "Лев Инс" АД.

§ Самолетен билет с  включени летищни такси и чекиран багаж;
§ Четири нощувки със закуски в хотел 4* Дубай;
§ Три нощувки със закуски в Шри Ланка;
§ Четири вечери в Шри Ланка;
§ Транспорт с климатизиран автобус;
§ Обзорна обиколка на Дубай;
§ Всички турове и посещения в Шри Ланка;
§ Входни такси за посещения  в резервата на слонове, Сигирия, Дамбула, Храм Канди, Ботаническа градина;
§ Гид на български в Дубай;
§ Услуги на лицензиран екскурзовод  с превод на български в Шри Ланка;
§ Всички текущи такси и такси за обслужване в Шри Ланка
§ Отклонения от маршрута на пътуването в Шри Ланка;
§  Разрешения за видео и камери на места, където е необходимо в Шри Ланка;
§ Бакшиши по 5 долара на ден;
§ Други разходи от личен характер;
§ Разходи за виза – около 35 $ за Шри Ланка;
§ Медицинска застраховка – по 2 лева на ден на човек;
§ Такса Дирхам в Дубай – по 2 долара на ден човек;
§ Допълнителни екскурзии в Дубай
 
Цени на допълнителните екскурзии в Дубай
§ Сафари с барбекю в пустинята – 60$;
§ Екскурзия до Абу Даби  - 78 $ мин. 10 човека ;
§ Арабска галера с вечеря в Дубай Марина – 70 $;
§ Екскурзия до Шарджа и Дубай Фрейм – 45 $ при мин. 10 човека;
§ Посещение на Miracle  Garden – 40 $;
§ Посещение на Дубай Мол и Burj Khalifa - 65$;
ТА "Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗК "Евро Инс" АД.
Оферта № Е730
Бюлетин