Екскурзия до Португалия - страна на откриватели

7 дни / 6 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 Ден
Полет в 20.30  от София до Лисабон. Трансфер до хотела. Нощувка.
2 Ден
Закуска. Обиколка на Лисабон – основан като финикийска или гръцка колония, разположен при вливането на река Тежу в Атлантическия океан, градът е бил завладяван от римляни, маври. През 1260 г. става столица на Португалия. По време на обиколката ще видим: манастира “Свети Жером”- построен в началото на 16-ти век по заповед на Мигел I, като за построяването му са използвани средства, натрупани от Васко Да Гама по време на пътешествията му в Индия; кулата “Белем”, построена в готически стил, разположена на брега на реката; паметника на Откривателите, посветен в чест на португалските мореплаватели, които са участвали в морските експедиции през 15 и 16-ти век; площад Росио; желязната кула-асансьор “Sanra Justa”, висока 45 м. и построена през 1902 г. от ученик на Айфел; площада на търговията, статуята на Хосе I и Триумфалната арка; средновековния квартал Алфама с живописни лъкатушещи улички, малки къщи, сгушени една до друга. Замъкът “Свети Георги” се намира на върха на един от седемте хълма на Лисабон и заедно с Лисабонската катедрала са основните забележителности в Алфама. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.
3 Ден
Закуска. Ден за самостоятелно разглеждане на Лисабон. Вечерта по желание посещение на Фадо спектакъл.
4 Ден
Закуска. Отпътуване за Синтра - красив, малък град, заобиколен от гори и замъци. В центъра на градчето се намира кралският дворец на Синтра. На хълма над него е дворецът “Да Пена” - построен от Фернандо Сакс Кобург Готта в романтичен стил. С малки автобуси ще се придвижим до замъка, любувайки се на уникалната  природа. Посещение на двореца. Свободно време в Синтра, където ще имаме възможност да се смесим с тълпата туристи, залели малките улички, да пием ароматно кафе, да хапнем местни специалитети. Отпътуване към Кабо де  Рока, най-западната точка на Европа. Фотопауза. Разходка в Кашкаиш— малко градче застлано с мраморни павета, къщи, облицовани с плочки и задушевна атмосфера. Фотопауза в Ещорил - известен с най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина. Връщане в Лисабон. Нощувка.
5 Ден
Закуска. Отпътуване за Фатима, където се намира най-голямата катедрала в страната, посветена на Света Богородица. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на три деца - овчарчета . Всеки месец от май до октомври Божията майка се явява на трите деца и им говори. Тук ще посетим къщите, в които са израстнали трите овчарчета, на които се е явила Богородица, ще чуем разказа на екскурзовода,  посветен на чудото и на пророчествата,  ще посетим старата и новата катедрали, ще запалим свещички. Отпътуване за Коимбра - трети по големина в страната след Лисабон и Порто, където се намира един от най-старите университети в света. Основни забележителности тук са: Старата катедрала, построена през XII-и век , Манастирът „Санта Круз“, Старият университет, основан в Лисабон през 1290 г., но през 1537 г. бил преместен в Коимбра. Разходка в Стария град. Отпътуване за Порто. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 Ден
Закуска. Разглеждане на Порто - един от най-старите градове в Европа, уникална симбиоза от древност и съвремие, от динамика и спокойствие, от романтика и ексцентричност. Измежду архитектурните забележителности в града са катедралата Порто (един от най–старите паметници в града и един от най–важните  в Португалия), църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериорът на църквата е в стил барок), останките на крепостните стени и няколко къщи от XV-и век. Сърцето на Порто е историческият център Рибейра. Лабиринт от тесни калдъръмени улички ще ви преведе между дворци, църкви и къщи с разноцветни фасади. Средновековни реликви, реещи се в небесата камбанарии, пищни барокови църкви и кокетно струпани една до друга сгради изпълват с история и душа Стария град. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела.Нощувка в района на Порто.
7 Ден
Закуска. Отпътуване за Мадрид. Панорамна обиколка на Мадрид - столица и културен център на страната с великолепни дворци, фонтани, паркове и повече от 100 музея, включително световно известните Прадо, Център на изкуствата „Кралица София“ и Музея „Тюсен-Борнемиса“. Много църкви, най-красивата от които е новата катедрала „Нуестра Сеньора де Алмудена“. Мадридската зоологическа градина и Аквариума са любими места на мадричани. Трансфер до летището. Полет в 21.55 за България.


Плащане
-           Депозит  500 лева
-           Доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване
 
Цената е валидна при група от 30 човека.
Необходими документи - лична карта. За деца, пътуващи без един или двама родители - нотариално заверено пълномощно.ТА „Дари Тур“ има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД „Армеец“.

 
 - Самолетен билет София - Лисабон/ Мадрид – София;
-  Шест нощувки със закуски – четири  в Лисабон и две  в Порто;
-  Луксозен автобус по програмата ;
-  Туристическа програма в Лисабон, Синтра, Фатима, Куимбра, Порто  и Мадрид;
-  Екскурзоводско обслужване;
-  Медицинска застраховка;
 - Водач по време на пътуването

 
Входни такси:
-           Замъка Свети Георги              8,00 евро
-           Манастира  Жеронимуш          12,50 евро
-           Кулата Белем                         7,00 евро
-           Двореца  де Пена в Синтра     18,00 евро вход + 7 евро за превоз от
                                                                   Синтра до замъка и обратно             
-           Слушалки                               2,5 евро в Синтра;
                                                          3 евро за Лисабон,
                                                           2,5 евро за Мадрид

 Оферта № Е413

27 Септември 2018 г.
   Шри Ланка е малка държава, разположена в Индийския океан, чиято официалната...
26 Септември 2018 г.
   Тя се формира под влиянието на кулинарните традиции на народите от Азия и Е...
27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...