Екскурзия до Япония

10 дни / 9 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
25.04.2020 от 5499 лв. резервирай


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
1 Ден
25.04.2020 - 26.04.2020

Полет в 21.40 ч. от Терминал 2 през Истанбул за Токио. Кацаме в Токио в 19.05 ч. на следващия ден. Трансфер. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 Ден
27.04.2020 - Токио

Закуска. Предстои ни туристическа програма в Токио, по време на която ще посетим:
 • Meiji Shrine (Храмът Мейджи) – Храмът е завършен през 1920 г. и посветен на император Meiji и императрица Shoken. Император Meiji е първия император на модерна Япония. Роден през 1852 г. и коронясан през 1867 година, когато феодалната ера е в своя край, пада шогуната Токугава и властта  на императора е възстановена. По време на неговото управление Япония се модернизира, въвежда пазарна икономика и започва да приема западната култура. Храмът  е построен в традиционен nagare-zukuri  стил и се намира в гора, която заема повече от 70 хектара и има  120 000 дървета и повече от 365 вида.
 • Harajuku (Харадзюку) – фешън района в Токио, център на модата, на светския живот, сравняван с парижката Шанз-Елизе. Тук се намират ресторанти, маркови магазини, кафенета.
 • Asakusa Kannon Temple (Храмът Асакуса Канон). Той  е един от най-цветните и известни будистки храмове. Легендата гласи, че през 628 година двама братя  извадили статуята на  Kannon, богиня на милосърдието от река Sumida. Въпреки, че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Този храм бил построен за богинята Kannon. Завършен през 645 г., той е най-стария храм в Япония.
 • Nakamise Arcade (Накамизе). Една от най-големите атракции в Asakusa e Nakamise.  Тук се намират множество магазинчета за сувенири, магазини за храна. Тук е мястото, където може да опитате традиционната улична японска храна. Посетителите се наслаждават на така наречения “Tabearuki” (разхождай се и хапвай).
 • Tokyo Sky Tree (Токио Скай Трий) - емблемата на Токио. Висока 634 м, тя е била най-високата кула в Япония и втората по височина в света по време на нейното завършване. Тук има две наблюдателни площадки – на 350 и на 450 метра.
Предстои ни почивка след изпълнения с емоции ден.
 
3 Ден
28.04.2020 Токио- Йокохама – Камакура - Токио

Закуска. Отпътуваме за Йокохама, втория по големина град в Япония, намиращ се южно от Токио. Той е първото пристанище в Япония, отворено през 1859 година за международна търговия. Тук ще посетим:
 • Red Brick Warehouse (Червената Тухлена сграда) - Масивна сграда, построена от червени тухли - необичаен за Япония материал. Представлява две паралелни сгради, образуващи отворен вътрешен двор. Интериорът е съчетание между тухлени стени, дървени подове и открити тавани. Строителството започва през далечната 1899 година и завършва през 1911 година. Преди използвана като склад на стоки за експорт в пристанището на Йокохама, днес в нея се помещават кафенета, ресторанти и магазини.
Отпътуваме за Камакура, една от старите столици в Япония. Основана през 1192 година, Камакура е не просто град. Тук е съсредоточена цяла една епоха от историята на Япония. Именно тук е създаден кодекса на самурая. Ще посетим :
 • Kotokuin Temple (храма Котокуин) или Големия Буда. Тук ще видим бронзовата статуя на Амида Буда, висока 13.5 метра, която е втората по височина статуя на Буда в Япония. Статуята датира от 1252 година и се е намирала в храма Котокуин до 1495 година, когато стените на  храма били неколкократно разрушени  от тайфуни.
 • Tsurugaoka Hachimangu Shrine, най-известният в града храм, основан от първия шогун Минамото Йоритомо. Този 800 годишен храм е сърцето на Камакура.
Връщане в Токио. Нощувка.

4  Ден
29.04.2020 Токио - Хаконе Фуджи

Закуска. Отпътуваме за Хаконе. Разходка с кораб в езерото Ashi (Аши). Ще прекосим езерото от единия до другия бряг и ще се наслаждаваме на великолепната природа, която го заобикаля. Образувано след последното вулканично изригване в планината преди 3000 години, днес езерото, сгушено в подножието на Фуджи е символ на Хаконе. Красотата на езерото в съчетание с величието на Фуджи доставя неописуемо удоволствие за сетивата и несравними душевни възприятия.
Ще се качим с въжената линия до връх Комагатаке. Ако времето позволява ще се качим до петата базова станция на Фуджи.
Вечеря в хотел. Нощувка.
 
5 Ден
30.04.2020 Фуджи - Мацумото - Такаяма

Закуска.  Отпътуваме за Мацумото – старинен град, който същевременно е вход към Японските Алпи. Днес ни предстои да разгледаме :
 • Един от най-красивите замъци в Япония - Matsumoto Castle  (Замъкът Мацумото), който се намира в едноименния град. Мацумото и  е един от най-красивите замъци, построявани някога в Япония. Той също така е един от най-старите замъци на територията на Япония. Строителството започва през 1504 година, а един век по–късно е реновиран.  Впечатляваща е черната фасада на двореца и отбранителната кула.
Отпътуваме за Такаяма:
 • Takayama Jiniya  (Такаяма Жиния) – седалище на управляващите през периода Едо. В Япония е имало 60 подобни сгради, но само Takayama Jiniya е запазена до наши дни. Официално е използвана през периода от 1692 до 1969. Губернаторите на префектурите и областите са работили тук. Комплексът  се състои от  жилищни и работни помещения и складове, където се складирал оризът, чрез който се плащали таксите. Такаяма е бил известен със своите богати ресурси на дървен материал и богати подземни находища на злато, сребро, мед. Поради тази причина Шогуната е поставил Такаяма под директно подчинение.
 • Разходка в стария град на Такаяма. Сърцето на Такаяма е Sanmachi - старият град със запазени и възстановени сгради. Ще се потопим в атмосферата на  Едо периода (1600-1868)  разхождайки се сред реставрираните къщи, търговски сгради, кафенета.
Вечеря в хотел. Нощувка.
 
6 Ден
01.05.2020 Такаяма - Каназава

Закуска. Днес предстои да посетим:
 • Сутрешния пазар в Такаяма. Нарича се така понеже започва да работи от 06.00 часа. Тук освен пъстрата атмосфера и глъчката на търговци и туристи може да намерите всичко, от което имате нужда.
 • Shirakawago Village (Ширакава –го).  Уникално красиво, сгушено в планината и откъснато от света, с къщи построени в Gassho стил, селцето пресъздава традиционната атмосферата на японското село с характерния за тях поминък в отглеждането на копринени буби.  Къщите със стръмно наклонени покриви са пример за типичното японско село. Оприличават ги на скръстени за молитва ръце на монаси.
Отпътуваме за Каназава. Тук ще посетим:
 • Kenrokuen Garden (Градините Кенрокуен), което в превод означава „Градината на шестте възвишености“ и се смята за най-красивата пейзажна градина в Япония. Създадена от клана Маеда, разположена на 100 декара площ, градината съществува от 1871 година. Хармония, спокойствие, простор, изобилие от вода и уникални гледки.
 • Nagamachi Samurai Residence District - Приказано красив исторически район на Каназава, в който в миналото са живеели самураите. Място с криволичещи улици, постлани с плочки и канали, където атмосферата  на самураите се носи във въздуха.
 
7 Ден
02.05.2020

Закуска. Отпътуваме за Киото. Ще присъстваме на чаена церемония.
Следва посещение на  Kiyomizu Temple (Храм Кийомидзу). В Япония има няколко храма Кийомидзу дера, но в Киото се намира най-известният от тях. В превод означава „Храм на чистата вода“. Изграждането му започва през 778 година и е представлявал комплекс от множество дървени постройки, които са били многократно опожарявани през вековете. През 1633 година прочутият шогун Токугава Иемицу, управлявал в началото на периода Едо, го изгражда отново в израз на благодарност за спасението на неговата съпруга.
Настаняване в хотел. Нощувка.
 
8 Ден
03.05.2020 Киото

Закуска. Днес ни предстои да посетим:
 • Бамбуковата гора в района Арашияма в Киото. Това е едно най-фотографираните атракции в Япония. Пътеката през бамбуковата гора е едно от най-посещаваните места в Киото.
 • Togetsukyo Bridge (Мостът Тогецукио). В превод означава „мост към луната“. Датиращ от периода Хеян 794-1185 г., дълък 155 метра, той пресича река Кацура и предлага на туристите фантастични гледки и наслада за сетивата.
 • Kinkakuji Temple (Храмът Кинкаку-джи).  През 1397 година на мястото на храма е имало вила на третия шогун Ашикага Йошимицу от епохата Муромачи (14-16 век), където той прекарва остатъка от земните си дни. Неговият син изпълнява волята на баща си и превръща вилата в будистки храм. Името Кинкаку произлиза от златните листа, с които е покрит павилиона. Златото е имало символично значение - използвало се е като средство за пречистване от отрицателни мисли и чувства. Тук то създава неповторимо усещане, отразявайки слънчевата светлина.
 • Замъкът Нийо Това е една от основните забележителности в Киото. Разпростира се на площ от 275 хил. кв. м. и се състои от две главни здания - дворецът Ниномару и останките на замъка Хонмару. Построен от Токугава Иеясу, основател на шогуната Едо като негова резиденция в Киото. Завършен през 1626 г. по време на управлението на Токугава Иемицу. 
Посещение на текстилен център.
 
9 Ден
04.05.2020 Киото - Нара - Осака - Киото

Закуска. Отпътуваме за Нара. Тук ни предстои да посетим:
 • Todaiji Temple (Храма Тодайджи) – една от емблемите на Япония, обявен за обект на културата на Юнеско. Построен през 752 година, време когота будизмът става официална религия и строителството на будистки храмове е във възхода си. Това е шедьовър на храмовата архитектура с най-голямата статуя на Буда в света - 15 метра, изработена от бронз, с тегло 380 тона. Храмът, с размери 57 м широчина и 47 м височина,  е изработен изцяло от кедрово дърво. Фасадата му е инкрустирана с дърворезба. В близост до храма се намира уникален парк, където свободно се движат сърни и елени. Около 1200, те се разхождат сред туристите, приемат от тях курабийки и с готовност са част от фотосесиите.
 • Kasuga Shrine (Касуга Тайша Шрайн) – едно от най-красивите и важни шинтуистки светилища в Япония. Името се свързва с планината Касуга, считана за свещена. Основано от фамилията Фудживара през 768 година и е било използвано за молитви и като семейна гробница. Храмът е заобиколен от 3000 каменни и бронзови фенера.
Отпътуваме за Осака. Тук ще посетим:
 • Замъкът на Осака. Тойотоми Хидейоши, японски военачалник и политик, започва строителството на замъка през 1583 година. Завършен е през 1597 г. и е свидетел на много битки, шогунати и опожарявания. Под покровителството на Мейджи дворецът става част от арсенала на Осака и започват да се произвеждат пушки, военни боеприпаси и взривни вещества.
 • Dotonbori. Футуристичен – това е най-точното определение за „Дотонбори“. Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити с огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите.
Нощувка в Киото.
 
10 Ден
05.05.2020

Закуска. Свободно време. Вечерта трансфер до летището. Полет за София в 22.50 часа. Кацаме в София в 09.05 часа на 06.05.2020.
 


Цената включва:
 • Самолетен билет София - Токио/ Осака София с Турските авиолинии с включени летищни такси 784 лева към 18.11.2019;
 • Всички трансфери;
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Три нощувки със закуски в Токио;
 • Една нощувка със закуска  в Fujikawaguchiko;
 • Една нощувка със закуска  в Такаяма;
 • Една нощувка със закуска  в Каназава;
 • Три нощувки със закуски в Киото;
 • Две вечери;
 • Посещение на туристически обекти и забележителности, съгласно програмата:
Токио - Храмът Мейджи, Харадзюку, Храмът Асакуса Канон, Накамизе, Токио Скай Трий
Йокохама -
Камакура -Tsurugaoka Hachimangu Shrine  
Хаконе - Разходка с кораб в езерото Ashi( Аши), изкачване до връх Комагатаке, изкачване до петата станция на Фуджи.
Такаяма -
Каназава - Градините Кенрокуен, Nagamachi Samurai Residence District  
Киото- Храм Кийомидзу,Бамбуковата гора, Мостът Тогецукио, Храмът Кинкаку-джи, Замъкът Нийо
Нара - Храма Тодайджи, Касуга Тайша Шрайн
Осака- замъкът в Осака
 • Местни екскурзоводи,
 • Водач, преводач от фирмата
 
Примерни хотели по програмата:
Токио                    Sunshine City Prince Hotel
Фуджи                   Motosu View Hotel
Такаяма                Hida Hotel Plaza
Каназава              Apa Hotel Kanazawa Ekimae
Киото                    Hotel Keihan Kyoto Hachijoguchi
 
Цената не включва:
 • Бакшиши;
 • Застраховка отмяна на пътуване;
 • Медицинска застраховка;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 години;
 • Сезонна добавка на хотелите за периода на вишните;
 • Входни такси за места които не са включени в програмата
 
Записване и плащане:
 • Депозит 50%
 • Доплащане – 60 дни преди полета
 
Анулации:
До 60 дни – без неустойки
От 45 до 59 дни - депозита
До 45 дни – цялата сума
 
Полетно разписание

1 TK1030     25APR     SOF-IST      2140-2305
2 TK 198     26APR     IST-HND      0140-1925    
4 TK  87      05MAY    KIX-IST        2250-0510     
5 TK1027     06MAY    IST-SOF       0745-0905
 
 
 
Необходими документи:

Лична карта и задграничен паспорт с валидност 6 месеца до датата на връщане и две свободни страници. За деца до 18 г., пътуващи без един или двама родители - нотариално заверено пълномощно.
 
Цената е валидна при група от 20 човека.
Доплащане при група 15 до 19 човека - 430 лева.
Срок за уведомяване на туристите – 25 дни.
Цената е калкулирана при курс 100 йена=1,644 лева. При промяна на курса с 3 % е възможно промяна на цената. Възможна е промяна в дните и поредността на туровете. Хотелите в програмата са примерни.


ТА „Дари Тур“ има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД “Армеец”.
 

 
 • Самолетен билет София - Токио/ Осака София с Турските авиолинии с включени летищни такси 784 лева към 18.11.2019;
 • Всички трансфери;
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Три нощувки със закуски в Токио;
 • Една нощувка със закуска  в Fujikawaguchiko;
 • Една нощувка със закуска  в Такаяма;
 • Една нощувка със закуска  в Каназава;
 • Три нощувки със закуски в Киото;
 • Две вечери;
 • Посещение на туристически обекти и забележителности, съгласно програмата:
Токио - Храмът Мейджи, Харадзюку, Храмът Асакуса Канон, Накамизе, Токио Скай Трий
Йокохама -
Камакура -Tsurugaoka Hachimangu Shrine  
Хаконе - Разходка с кораб в езерото Ashi( Аши), изкачване до връх Комагатаке, изкачване до петата станция на Фуджи.
Такаяма -
Каназава - Градините Кенрокуен, Nagamachi Samurai Residence District  
Киото- Храм Кийомидзу,Бамбуковата гора, Мостът Тогецукио, Храмът Кинкаку-джи, Замъкът Нийо
Нара - Храма Тодайджи, Касуга Тайша Шрайн
Осака- замъкът в Осака
Местни екскурзоводи, Водач, преводач от фирмата
 • Бакшиши;
 • Застраховка отмяна на пътуване;
 • Медицинска застраховка;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 години;
 • Сезонна добавка на хотелите за периода на вишните;
 • Входни такси за места които не са включени в програматаОферта № Е641

13 Декември 2019 г.
Земята на изгряващото слънце - една от най-загадъчните и прекрасни в света. Може би геог...
12 Септември 2019 г.
    Остров Пукет се намира в южната част на Тайланд, в близост до контине...
12 Септември 2019 г.
    Ако търсите тропически рай, то това е Занзибар. Този район на Танзани...