Екскурзия до Япония

10 дни / 9 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
1 Ден
25.04.2020 - 26.04.2020

Полет в 21.40 ч. от Терминал 2 през Истанбул за Токио. Кацаме в Токио в 19.05 ч. на следващия ден. Трансфер. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 Ден
27.04.2020 - Токио

Закуска. Предстои ни туристическа програма в Токио, по време на която ще посетим:
 • Meiji Shrine (Храмът Мейджи) – Храмът е завършен през 1920 г. и посветен на император Meiji и императрица Shoken. Император Meiji е първия император на модерна Япония. Роден през 1852 г. и коронясан през 1867 година, когато феодалната ера е в своя край, пада шогуната Токугава и властта  на императора е възстановена. По време на неговото управление Япония се модернизира, въвежда пазарна икономика и започва да приема западната култура. Храмът  е построен в традиционен nagare-zukuri  стил и се намира в гора, която заема повече от 70 хектара и има  120 000 дървета и повече от 365 вида.
 • Harajuku (Харадзюку) – фешън района в Токио, център на модата, на светския живот, сравняван с парижката Шанз-Елизе. Тук се намират ресторанти, маркови магазини, кафенета.
 • Asakusa Kannon Temple (Храмът Асакуса Канон). Той  е един от най-цветните и известни будистки храмове. Легендата гласи, че през 628 година двама братя  извадили статуята на  Kannon, богиня на милосърдието от река Sumida. Въпреки, че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Този храм бил построен за богинята Kannon. Завършен през 645 г., той е най-стария храм в Япония.
 • Nakamise Arcade (Накамизе). Една от най-големите атракции в Asakusa e Nakamise.  Тук се намират множество магазинчета за сувенири, магазини за храна. Тук е мястото, където може да опитате традиционната улична японска храна. Посетителите се наслаждават на така наречения “Tabearuki” (разхождай се и хапвай).
 • Tokyo Sky Tree (Токио Скай Трий) - емблемата на Токио. Висока 634 м, тя е била най-високата кула в Япония и втората по височина в света по време на нейното завършване. Тук има две наблюдателни площадки – на 350 и на 450 метра.
Предстои ни почивка след изпълнения с емоции ден.
 
3 Ден
28.04.2020 Токио- Йокохама – Камакура - Токио

Закуска. Отпътуваме за Йокохама, втория по големина град в Япония, намиращ се южно от Токио. Той е първото пристанище в Япония, отворено през 1859 година за международна търговия. Тук ще посетим:
 • Red Brick Warehouse (Червената Тухлена сграда) - Масивна сграда, построена от червени тухли - необичаен за Япония материал. Представлява две паралелни сгради, образуващи отворен вътрешен двор. Интериорът е съчетание между тухлени стени, дървени подове и открити тавани. Строителството започва през далечната 1899 година и завършва през 1911 година. Преди използвана като склад на стоки за експорт в пристанището на Йокохама, днес в нея се помещават кафенета, ресторанти и магазини.
Отпътуваме за Камакура, една от старите столици в Япония. Основана през 1192 година, Камакура е не просто град. Тук е съсредоточена цяла една епоха от историята на Япония. Именно тук е създаден кодекса на самурая. Ще посетим :
 • Kotokuin Temple (храма Котокуин) или Големия Буда. Тук ще видим бронзовата статуя на Амида Буда, висока 13.5 метра, която е втората по височина статуя на Буда в Япония. Статуята датира от 1252 година и се е намирала в храма Котокуин до 1495 година, когато стените на  храма били неколкократно разрушени  от тайфуни.
 • Tsurugaoka Hachimangu Shrine, най-известният в града храм, основан от първия шогун Минамото Йоритомо. Този 800 годишен храм е сърцето на Камакура.
Връщане в Токио. Нощувка.

4  Ден
29.04.2020 Токио - Хаконе Фуджи

Закуска. Отпътуваме за Хаконе. Разходка с кораб в езерото Ashi (Аши). Ще прекосим езерото от единия до другия бряг и ще се наслаждаваме на великолепната природа, която го заобикаля. Образувано след последното вулканично изригване в планината преди 3000 години, днес езерото, сгушено в подножието на Фуджи е символ на Хаконе. Красотата на езерото в съчетание с величието на Фуджи доставя неописуемо удоволствие за сетивата и несравними душевни възприятия.
Ще се качим с въжената линия до връх Комагатаке. Ако времето позволява ще се качим до петата базова станция на Фуджи.
Вечеря в хотел. Нощувка.
 
5 Ден
30.04.2020 Фуджи - Мацумото - Такаяма

Закуска.  Отпътуваме за Мацумото – старинен град, който същевременно е вход към Японските Алпи. Днес ни предстои да разгледаме :
 • Един от най-красивите замъци в Япония - Matsumoto Castle  (Замъкът Мацумото), който се намира в едноименния град. Мацумото и  е един от най-красивите замъци, построявани някога в Япония. Той също така е един от най-старите замъци на територията на Япония. Строителството започва през 1504 година, а един век по–късно е реновиран.  Впечатляваща е черната фасада на двореца и отбранителната кула.
Отпътуваме за Такаяма:
 • Takayama Jiniya  (Такаяма Жиния) – седалище на управляващите през периода Едо. В Япония е имало 60 подобни сгради, но само Takayama Jiniya е запазена до наши дни. Официално е използвана през периода от 1692 до 1969. Губернаторите на префектурите и областите са работили тук. Комплексът  се състои от  жилищни и работни помещения и складове, където се складирал оризът, чрез който се плащали таксите. Такаяма е бил известен със своите богати ресурси на дървен материал и богати подземни находища на злато, сребро, мед. Поради тази причина Шогуната е поставил Такаяма под директно подчинение.
 • Разходка в стария град на Такаяма. Сърцето на Такаяма е Sanmachi - старият град със запазени и възстановени сгради. Ще се потопим в атмосферата на  Едо периода (1600-1868)  разхождайки се сред реставрираните къщи, търговски сгради, кафенета.
Вечеря в хотел. Нощувка.
 
6 Ден
01.05.2020 Такаяма - Каназава

Закуска. Днес предстои да посетим:
 • Сутрешния пазар в Такаяма. Нарича се така понеже започва да работи от 06.00 часа. Тук освен пъстрата атмосфера и глъчката на търговци и туристи може да намерите всичко, от което имате нужда.
 • Shirakawago Village (Ширакава –го).  Уникално красиво, сгушено в планината и откъснато от света, с къщи построени в Gassho стил, селцето пресъздава традиционната атмосферата на японското село с характерния за тях поминък в отглеждането на копринени буби.  Къщите със стръмно наклонени покриви са пример за типичното японско село. Оприличават ги на скръстени за молитва ръце на монаси.
Отпътуваме за Каназава. Тук ще посетим:
 • Kenrokuen Garden (Градините Кенрокуен), което в превод означава „Градината на шестте възвишености“ и се смята за най-красивата пейзажна градина в Япония. Създадена от клана Маеда, разположена на 100 декара площ, градината съществува от 1871 година. Хармония, спокойствие, простор, изобилие от вода и уникални гледки.
 • Nagamachi Samurai Residence District - Приказано красив исторически район на Каназава, в който в миналото са живеели самураите. Място с криволичещи улици, постлани с плочки и канали, където атмосферата  на самураите се носи във въздуха.
 
7 Ден
02.05.2020

Закуска. Отпътуваме за Киото. Ще присъстваме на чаена церемония.
Следва посещение на  Kiyomizu Temple (Храм Кийомидзу). В Япония има няколко храма Кийомидзу дера, но в Киото се намира най-известният от тях. В превод означава „Храм на чистата вода“. Изграждането му започва през 778 година и е представлявал комплекс от множество дървени постройки, които са били многократно опожарявани през вековете. През 1633 година прочутият шогун Токугава Иемицу, управлявал в началото на периода Едо, го изгражда отново в израз на благодарност за спасението на неговата съпруга.
Настаняване в хотел. Нощувка.
 
8 Ден
03.05.2020 Киото

Закуска. Днес ни предстои да посетим:
 • Бамбуковата гора в района Арашияма в Киото. Това е едно най-фотографираните атракции в Япония. Пътеката през бамбуковата гора е едно от най-посещаваните места в Киото.
 • Togetsukyo Bridge (Мостът Тогецукио). В превод означава „мост към луната“. Датиращ от периода Хеян 794-1185 г., дълък 155 метра, той пресича река Кацура и предлага на туристите фантастични гледки и наслада за сетивата.
 • Kinkakuji Temple (Храмът Кинкаку-джи).  През 1397 година на мястото на храма е имало вила на третия шогун Ашикага Йошимицу от епохата Муромачи (14-16 век), където той прекарва остатъка от земните си дни. Неговият син изпълнява волята на баща си и превръща вилата в будистки храм. Името Кинкаку произлиза от златните листа, с които е покрит павилиона. Златото е имало символично значение - използвало се е като средство за пречистване от отрицателни мисли и чувства. Тук то създава неповторимо усещане, отразявайки слънчевата светлина.
 • Замъкът Нийо Това е една от основните забележителности в Киото. Разпростира се на площ от 275 хил. кв. м. и се състои от две главни здания - дворецът Ниномару и останките на замъка Хонмару. Построен от Токугава Иеясу, основател на шогуната Едо като негова резиденция в Киото. Завършен през 1626 г. по време на управлението на Токугава Иемицу. 
Посещение на текстилен център.
 
9 Ден
04.05.2020 Киото - Нара - Осака - Киото

Закуска. Отпътуваме за Нара. Тук ни предстои да посетим:
 • Todaiji Temple (Храма Тодайджи) – една от емблемите на Япония, обявен за обект на културата на Юнеско. Построен през 752 година, време когота будизмът става официална религия и строителството на будистки храмове е във възхода си. Това е шедьовър на храмовата архитектура с най-голямата статуя на Буда в света - 15 метра, изработена от бронз, с тегло 380 тона. Храмът, с размери 57 м широчина и 47 м височина,  е изработен изцяло от кедрово дърво. Фасадата му е инкрустирана с дърворезба. В близост до храма се намира уникален парк, където свободно се движат сърни и елени. Около 1200, те се разхождат сред туристите, приемат от тях курабийки и с готовност са част от фотосесиите.
 • Kasuga Shrine (Касуга Тайша Шрайн) – едно от най-красивите и важни шинтуистки светилища в Япония. Името се свързва с планината Касуга, считана за свещена. Основано от фамилията Фудживара през 768 година и е било използвано за молитви и като семейна гробница. Храмът е заобиколен от 3000 каменни и бронзови фенера.
Отпътуваме за Осака. Тук ще посетим:
 • Замъкът на Осака. Тойотоми Хидейоши, японски военачалник и политик, започва строителството на замъка през 1583 година. Завършен е през 1597 г. и е свидетел на много битки, шогунати и опожарявания. Под покровителството на Мейджи дворецът става част от арсенала на Осака и започват да се произвеждат пушки, военни боеприпаси и взривни вещества.
 • Dotonbori. Футуристичен – това е най-точното определение за „Дотонбори“. Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити с огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите.
Нощувка в Киото.
 
10 Ден
05.05.2020

Закуска. Свободно време. Вечерта трансфер до летището. Полет за София в 22.50 часа. Кацаме в София в 09.05 часа на 06.05.2020.
 


Цената включва:
 • Самолетен билет София - Токио/ Осака София с Турските авиолинии с включени летищни такси 784 лева към 18.11.2019;
 • Всички трансфери;
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Три нощувки със закуски в Токио;
 • Една нощувка със закуска  в Fujikawaguchiko;
 • Една нощувка със закуска  в Такаяма;
 • Една нощувка със закуска  в Каназава;
 • Три нощувки със закуски в Киото;
 • Две вечери;
 • Посещение на туристически обекти и забележителности, съгласно програмата:
Токио - Храмът Мейджи, Харадзюку, Храмът Асакуса Канон, Накамизе, Токио Скай Трий
Йокохама -
Камакура -Tsurugaoka Hachimangu Shrine  
Хаконе - Разходка с кораб в езерото Ashi( Аши), изкачване до връх Комагатаке, изкачване до петата станция на Фуджи.
Такаяма -
Каназава - Градините Кенрокуен, Nagamachi Samurai Residence District  
Киото- Храм Кийомидзу,Бамбуковата гора, Мостът Тогецукио, Храмът Кинкаку-джи, Замъкът Нийо
Нара - Храма Тодайджи, Касуга Тайша Шрайн
Осака- замъкът в Осака
 • Местни екскурзоводи,
 • Водач, преводач от фирмата
 
Примерни хотели по програмата:
Токио                    Sunshine City Prince Hotel
Фуджи                   Motosu View Hotel
Такаяма                Hida Hotel Plaza
Каназава              Apa Hotel Kanazawa Ekimae
Киото                    Hotel Keihan Kyoto Hachijoguchi
 
Цената не включва:
 • Бакшиши;
 • Застраховка отмяна на пътуване;
 • Медицинска застраховка;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 години;
 • Сезонна добавка на хотелите за периода на вишните;
 • Входни такси за места които не са включени в програмата
 
Записване и плащане:
 • Депозит 50%
 • Доплащане – 60 дни преди полета
 
Анулации:
До 60 дни – без неустойки
От 45 до 59 дни - депозита
До 45 дни – цялата сума
 
Полетно разписание

1 TK1030     25APR     SOF-IST      2140-2305
2 TK 198     26APR     IST-HND      0140-1925    
4 TK  87      05MAY    KIX-IST        2250-0510     
5 TK1027     06MAY    IST-SOF       0745-0905
 
 
 
Необходими документи:

Лична карта и задграничен паспорт с валидност 6 месеца до датата на връщане и две свободни страници. За деца до 18 г., пътуващи без един или двама родители - нотариално заверено пълномощно.
 
Цената е валидна при група от 20 човека.
Доплащане при група 15 до 19 човека - 430 лева.
Срок за уведомяване на туристите – 25 дни.
Цената е калкулирана при курс 100 йена=1,644 лева. При промяна на курса с 3 % е възможно промяна на цената. Възможна е промяна в дните и поредността на туровете. Хотелите в програмата са примерни.


ТА „Дари Тур“ има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД “Армеец”.
 

 
 • Самолетен билет София - Токио/ Осака София с Турските авиолинии с включени летищни такси 784 лева към 18.11.2019;
 • Всички трансфери;
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Три нощувки със закуски в Токио;
 • Една нощувка със закуска  в Fujikawaguchiko;
 • Една нощувка със закуска  в Такаяма;
 • Една нощувка със закуска  в Каназава;
 • Три нощувки със закуски в Киото;
 • Две вечери;
 • Посещение на туристически обекти и забележителности, съгласно програмата:
Токио - Храмът Мейджи, Харадзюку, Храмът Асакуса Канон, Накамизе, Токио Скай Трий
Йокохама -
Камакура -Tsurugaoka Hachimangu Shrine  
Хаконе - Разходка с кораб в езерото Ashi( Аши), изкачване до връх Комагатаке, изкачване до петата станция на Фуджи.
Такаяма -
Каназава - Градините Кенрокуен, Nagamachi Samurai Residence District  
Киото- Храм Кийомидзу,Бамбуковата гора, Мостът Тогецукио, Храмът Кинкаку-джи, Замъкът Нийо
Нара - Храма Тодайджи, Касуга Тайша Шрайн
Осака- замъкът в Осака
Местни екскурзоводи, Водач, преводач от фирмата
 • Бакшиши;
 • Застраховка отмяна на пътуване;
 • Медицинска застраховка;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 години;
 • Сезонна добавка на хотелите за периода на вишните;
 • Входни такси за места които не са включени в програматаОферта № Е641

02 Юни 2020 г.
    Ако сте на остров Пукет за първи път трябва определено да разгледате ...
21 Май 2020 г.
    "Седим на топлия пясък на плажа Джей Би Ар в свободния ден и лек...
21 Май 2020 г.
    Нашата програма за Дубай включва посещение на най-известния пазар за ...