Екскурзия Перлите на Македония - Охрид, Струга, Битоля, Скопие

3 дни / 2 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
02.11.2018 от 155 лв. резервирай


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 Ден:
Отпътуване от Пловдив ,паркинга на хотел „Тримоциум“ в 05:00ч., от София – автогара „Сердика“ в 07:00ч ,по маршрут– Петрич - Златарево-Битоля.
Пауза в град Битоля (включено в цената)-втори по големина град в Македония. Той е важен административен, културен, исторически и образователен център.
Основан е от Филип Втори Македонски и е един от най-старите градове. През Средновековието е седалище на епископи и митрополити, а по-късно в него се заселват славяни. Името на града произхожда от старославянската дума Orbitel, означаваща "обител", "манастир", тъй като градът е бил изключително богат на всякакви манастири и църкви. С годините, когато се забравя значението на думата, "О"-то отпада и така се стига до днешна Битоля. В периода 1016-1018 г. Битоля е столица на България.
 Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър",в която има прекрасна арка на Исус и апостолите, както и френски епископски трон, изработен от дърво. Построена е чрез дарения на търговци и местни занаятчии.
Свободно време в Битоля или по желание - посещение на античния град "Хераклея Линкестис", един от центровете на римската култура в Македония.Датира от 4 в. и се намира на 2 км. от града. Основано от Филип Македонски в средата на IV в.пр.Хр. По-голяма част от археологическите разкопки, които могат да бъдат видени тук, обаче са от времето на римляните и ранното християнство. Само малка част от селището е разкрита, включително театър, два фонтана, съдилище, бани, двореца на епископа и две базилики. Това обаче, с което е известно древното селище, са мозайките в голямата базилика, изработени през V в. Мозайките изобразяват начина, по който навремето е бил възприеман светът;
Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония.
Настаняване в хотел/студио.Свободно време.Нощувка.
 
2 ден:
Закуска.
Пешеходна разходка в Охрид (включено в цената) с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.
Свободно време в Охрид или по желание и срещу допълнително заплащане, автобусна екскурзия до Струга: кратка разходка покрай река Черни Дрим до градската чаршия и родната къща на братя Миладинови
По желание и срещу допълнително заплащане  автобусна екскурзия до манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота.
Не пропускайте да посетите един от най-обаятелните манастири в Македония – „Свети Наум”. Манастирът датира от дълбока древност. За негово начало се смята края на 9 век, а за негов творец - ученикът на Кирил и Методий Наум. Самият Свети Наум почива във вечния си покой, от дясната страна на манастира, където се намира неговият гроб. Манастирът е преустрояван няколко пъти, именно заради това днес неговата архитектура е толкова уникална. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум.  
Свободно време в парка на Охридските извори.
Тази екскурзия включва и посещение на известните Билянини извори-една от най-големите забележителности в близост до град Охрид, до река Струга. С Билянини извори са свързани древни легенди. Най-известната от тях разказва за любовта на българския цар Самуил и обикновеното момиче от народа .Затова днес туристите могат да видят статуята на красивата Биляна в близост до Охридското езеро. В чест на красавицата изворите, край които се срещала със цар Самуил, били наречени на нейно име.
В близост до Билянини извори има разкошен малък парк, където туристите и местните жители с удоволствие се разхождат. 
Завръщане в хотела.
По желание и предварителна заявка - вечеря в ресторант.Нощувка.
 
3 ден:
Закуска.
Отпътуване за Скопие. Пешеходна разходка в града - площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време.
Отпътуване за България.Пристигане в гр.София и гр.Пловдив късно вечерта. 

 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Документ за самоличност- задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) или лична карта. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители- задграничен паспорт + НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България- ОРИГИНАЛ + КОПИЕ.
 
ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30 % от пакетната цена;
Останалите 70 % -15 дни преди отпътуването.
Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 5 дни преди датата на отпътуване.

 
  • транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
  • 2 нощувки с 2 закуски в стая/студио в къща за гости.
  • пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
  • туристическа програма в Скопие и Битоля;
  • Екскурзоводско обслужване
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица до 65 год.
 
 

•     Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум" (без включена входна такса за манастира)+ Билянините извори-20лв.                             
•     Автобусна екскурзия до Струга -10 лв.                                              
•     Доплащане за традиционна македонска вечер в ресторант - 40 лв.
•     Доплащане за настаняване в хотел *** - 27 лв                                            
•     Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-16 лв.

 Оферта № Е380

27 Септември 2018 г.
   Шри Ланка е малка държава, разположена в Индийския океан, чиято официалната...
26 Септември 2018 г.
   Тя се формира под влиянието на кулинарните традиции на народите от Азия и Е...
27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...