За Мармарис...

14 12 2016 г.
За Мармарис...
Мармарис е курорт, разположен в най- югозападната част на полуостров Мала Азия, там където се срещат две морета – Егейско и Средиземно.
Наричат го „Изгубения рай”. Ако го посетите наистина  ще се уверите, че е късче от рая. Наричат го още и „Йешил” Мармарис – „Зеления” Мармарис.Обградено от всички страни с планини, морето сякаш е езеро. Друго име му е и  „танцуващия град”, защото дискотеките и баровете на „Бар стрийт” веселят туристите до зори.
В Мармарис ви очакват прекрасни хотели на 12 километрова крайбрежна алея, започваща от пристанището, минаваща край крепостта , построена по заповед на султан Сюлейман Великолепни преди похода му към остров Родос, и достигаща до Ичмелер – кварталът на богатите, откъдето най – добре се вижда „Йешил” Мармарис, а самата алея и пътя до Ичмелер са осеяни с палми и разноцветни олеандри.
 

Може да се разходите с яхта до плажа на костенурките - Истузу, там където костенурките Карета-Карета снасят яйцата си; до живописната делта на река Далян.
А защо да не отидете и до остров Родос, който е само на час път с катамаран. Там се е намирало едно от седемте чудеса на Древния свят - Родоският колос.
Защо да не посетите и остров Клеопатра, където на плажа му са се къпали Марк Антоний и Клеопатра, покрит с фин пясък, докаран от Египет специално за митичната владетелка.
Всички новини

Турция

Бюлетин