И още за остров Пукет...

12 09 2019 г.
И още за остров Пукет...
    Остров Пукет се намира в южната част на Тайланд, в близост до континенталната част на страната, с която островът се свързва с мост. Всъщност това са дори три моста: пешеходен и два автомобилни - до и от острова. Но тъй като всички те са на едно и също място се считат за една структура.
    Пукет не е никак малък остров: площта му е 540 квадратни километра, дължината му е около 50 километра, а ширината му е повече от 20 километра. Централната част на острова е заета от планини, рибарски селища и яхтени пристанища, разположени на източното крайбрежие, а целият курортен живот е съсредоточен върху западния бряг, който е дълга верига от белоснежни плажове с очарователна красота. Най-известният и пренаселен е Патонг Бийч, който никога не спи. Тук са концентрирани стотици барове, клубове, дискотеки, ресторанти, магазини и хотели от всяко ниво - от огромни и скъпи хотели, принадлежащи на световно известни хотелски вериги до малки къщи за гости и хостели. Патонг е най-добрият избор, ако отидете на остров Пукет, за да се забавлявате. И една забележка: забранено е пушенето на плажа Патонг, а полицията издава глоби за нарушителите. За тези, които не могат да се откажат от този навик, по протежение на плажната ивица са оборудвани специални места за пушене. На юг от Патонг са плажовете на Карон и Ката. Тук е много по-спокойно, тези плажове се считат за „семейни“. Въпреки това, намирането на барове и ресторанти тук също не е трудно. В най-южната част на острова се намира плажът Най Харн - според много туристи, един от най-красивите плажове на острова. Това е очарователно тихо място - само няколко хотела с доста скъпи бунгала, без шум и почти пълна липса на нощни заведения, само едно чисто спокойно море и залези с невероятна красота. На север от острова се намират уединените плажове Камала, Сурин, Банг Тао, Най Тон и Най Янг. Тук практически няма развлекателна инфраструктура, има малко хотели (най-вече скъпи петзвездни хотели), затова северната част на западния бряг привлича онези, които търсят мир, искат да си вземат почивка от цивилизацията и да се слеят в единство с природата, без да жертват спокойствието си.
    Най-добре е да се насладите на плажната почивка от ноември до март - през този период в Пукет има много слънце, сухо време, морето е спокойно, а температурата на въздуха е приятните  29–33 ° C. От април до май в Пукет може да стане и страшничко, това е горещ сезон, чийто връх е фестивалът Сонгкран, по време на който хората изливат вода по улиците, за да привлекат късмет. От юни до октомври в Пукет е по-влажно, може и да вали повече, но това е най-доброто време за сърф, тъй като в дъждовния сезон вълните на морето са най-високи. Въпреки това, не трябва да се приема терминът "дъждовен сезон" твърде буквално - дори и през този период има много слънчеви дни на Пукет.

 
Всички новини

Тайланд

Бюлетин