Какво да се види в Бодрум

17 03 2016 г.
Какво да се види в Бодрум
 
Бодрум е не само известен турски курорт, който привлича всяка година стотици хиляди туристи. Това място има уникална история, оцеляла древна цивилизация и внимателно запазена вековна традиция. Ето защо можем да посъветваме всички пътници на полуострова да намерят начин да видят забележителностите на Бодрум:

 
    -  Замъкът на Свети Петър, който се е преврнал в символ на града. Произходът му датира от походите на рицарите на Свети Иоан /1400 година/. Вътре в крепостта се достига чрез преминаване през седемте врати, украсени с гербове и надписи. Извън двора има кодирани пътеки за насочване на посетители през комплекс от сгради и изложби и достигане до вътрешността на замъка. Предлага музей с акцент върху подводната археология. Осветен през нощта, той е едно чудо
    - Мавзолеят в Халикарнас е едно от Седемте чудеса на древния свят. Самият мавзолей е разрушен през Средновековието от силно земетресение, като някои части от него са запазени и са изложени в Британския музей. Основите му се намират недалеч от пристанището, нагоре по хълма.
     - Портата на Миндос или старата порта на града също е издигната по време на управлението на цар Мавзол. Тук се осъществява една от най-кърваваите битки по време на обсадата на града от Александър Македонски.
    - Античният амфитеатър, строителството на който започва по време на царуването на Мавзол.  Намира се на върха на един хълм и побира 13000  човека. Театърът се състои от три отделни части: място за публика, място за оркестър и сцената. След разкопките през 1973 г., амфитеатърът става достъпен за туристи и предлага летните концерти под звездите.
    - Пикник на лодка край бреговете на Егейско море. Турция е известна със своите красиви брегове и тази разходка ще даде възможност да се види цялото й великолепие, а Бодрум е с едно от най-красивите яхтени пристанища. Не са за изпускане популярните еднодневни екскурзии до гръцките острови Кос и Родос.
    - Пътуване до близките забележителности: Памуккале с каскадите от варовик и басейна на Клеопатра, театъра, византийската църква, мраморния път, храмовете; както и древния град Ефес, с едно от седемте чудеса на древния свят – храмът на Артемида, Гранд театър (с капацитет 25 000 места), Библиотеката на Целзий, Храма на Адриан и Фонтана на Траян.


 
Всички новини
Бюлетин