Как да планирате сами почивката си в Дубай?

12 05 2017 г.
Решението дали сами да организирате почивката си в Дубай или да се доверите на някоя туроператорска агенция си е изцяло ваше, но нашият съвет е, ако това ще е първата ви почивка в Дубай да се спрете на втория вариант, за да сте спокойни, че всичко ще ви е уредено и наистина ще си изкарате страхотно.
Но ако все пак решите сами да организирате почивката си, ето какво е добре да вземете под внимание:
 
  1. Планирайте внимателно времето, в което да пътувате до Дубай. Не забравяйте, че летните температури в емирството достигат до 48 градуса, което е непоносимо за повечето хора, които не са родени в този регион. Нашият съвет е да планирате почивката в периода от ноември до април, когато температурите са доста по-приятни.
 
  1. Резервирайте самолетни билети няколко месеца по-рано. Така ще платите много по-малко, отколкото ако се опитате да закупите билети последната седмица преди почивката ви в Дубай.
 
 
  1. Резервирайте и хотел предварително. Има различни сайтове, през които можете да направите резервация, но нашият съвет е да разгледате официалните сайтове на хотелите, тъй като понякога има разминавания в цените и ако направите резервацията през официалния сайт е напълно възможно цената да е доста по-ниска.
 
  1. Ако искате не само да се излежавате на плажа, но и да разгледате повече забележителности е добре да наемете автомобил. (Дубай не е град за пешеходци и варианта с кола под наем е най-удачен, ако искате да видите повече неща по време на почивката си в емирството).
 
 
  1. Не забравяйте, че Дубай е скъп град и всяка забележителност, която решите да посетите се заплаща (единствено за шоуто на Фонтаните няма да ви вземат пари). Затова предвидете повечко пари, които да са ви под ръка, ако решите да разгледате нещо извън предварителния план, да обиколите някой пазар или мол за покупка на някое сувенирче.
Всички новини

Дубай

Бюлетин