КЪДЕ АКО НЕ В ДУБАЙ?

29 09 2015 г.
КЪДЕ АКО НЕ В ДУБАЙ?
Къде, ако не в Дубай , можете да видите най-високата сграда в света - Бурж Халифа, проектирана и построена от най-добрите инженери на света. Тя блести на слънцето като сталагмит! Платформата за наблюдение, намираща се на 124-то етаж на Бурж Халифа, е  мястото, което  определено си струва да бъде посетено. Високоскоростен асансьор, оборудван като космически кораб, ще ви качи за минути до там.  
Зад всеки от лъскавите небостъргачи на Дубай, наречен "Париж на Персийския залив”, се чувства влиянието на традиционната арабска култура. Как успешно да се сливат модерност и традиция!

Къде, ако не в Дубай , можете да видите  фонтани, които  "стрелят" на 275 метра (това е за нивото на 50-етаж). Пеещите и танцуващи фонтани на Дубай са проектирани така, че да се виждат  на повече от 30 км. А играта на светлината и водните пръски във въздуха са спираща дъха картина и всичко това е под музикалния съпровод. Зашеметяващо красива гледка! От такъв мощен заряд от положителна енергия настроението се покачва, умората изчезва, забравя се всяка грижа.

Къде, ако не в Дубай, може да бъде видян най-големия аквариум в света, вписан в Книгата на рекордите Гинес. Обемът на резервоара е 10 милиона литра вода и е дом на почти 33 милиона жители на моретата.

Къде, ако не в Дубай, може  да бъде построено осмото чудо на света!  Палмата  - изкуствен остров във формата на палма  със седемнадесет клона. Три изкуствени острова и полуостров са свързани със сушата с мост.

Правилно казват, че  Дубай е истинското бижу на Близкия изток, зашеметяващ в своята красота, невероятна смесица от западните стандарти и източните традиции.
Това е една чудесно царство на слънце, палми, небостъргачи,  дюни и източен лукс .... Тук е както в приказките!
След като го посетите веднъж, ще искате да се върнете отново и отново.
 
Всички новини

Дубай

Бюлетин