Малта – слънчевия архипелаг в Средиземно море

12 08 2015 г.
Малта – слънчевия архипелаг в Средиземно море

Малта е малка островна държава в Средиземно море, която се намира на юг от остров Сицилия, Италия.

Малта е известна като слънчева и морска дестинация най-вече. Със сигурност няма липса и на двете. Тази малка страна получава над 300 слънчеви дни в годината и е заобиколена от чисти сини води – едни от най-чистите в Средиземно море и е голямо удоволствие да бъдат посетени от плувци, гмуркачи и водолази.
 

Страната разполага с над 7000 г. история. Тя разполага с по-голям брой исторически забележителности, отколкото която и да е друга страна. Като се започне с уникалните праисторически храмове, някои от най-старите каменни сгради в света, тук също има римски катакомби, средновековни градове, както и архитектурно и художествено наследство на рицарите на Свети Йоан (Рицарите на Малта).

Забравените британски червени пощенски кутии и телефонни кабини, както и езика – въпреки, че Малта е независима от 1964 г., остава старателно малтийски. Страната благополучно се е отърсила от британското кулинарно наследство и е дом на някои отлични ресторанти, специализирани в приготвянето на средиземноморска храна. Любителите пътешественици могат да посетят страната по всяко време на годината, тъй като ще е подходящо.

Лятото е възхитително и почти гарантира ярко синьо небе и перфектно Средиземно море. Това е идеалното време за плаж, плуване, гмуркане, разходка с лодка, както и за местни фестивали и др.

Пролетта и есента пък са идеални за разглеждане на забележителности и разходки, когато времето е често красиво и температурите са подходящи.

Зимата крие по-висок риск за лошо време (въпреки, че дори и през януари средната температура за деня е 15 градуса по целзий, но е периода е добър за туристи с ограничен бюджет, тъй като през зимата полетите са по-евтини и настаняването често е също драматично… и евтино).
 

Добре е преди да тръгнете на път за Малта да знаете някои основни дреболии като например, че основната парична единица е евро, каква е часовата разлика с България, къде можете да получавате безплатна информация за туристи и т.н.

Всички новини
Бюлетин