Най-вълнуващите кътчета на Лисабон

25 05 2017 г.
Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отправите на почивка или екскурзия до тази красива и екзотична страна, сигурни сме, че вече сте потърсили подробна информация и дори сте направили своята резервация.

Искаме обаче да ви запознаем с някой от най-вълнуващите и интересни забележителности на Лисабон, защото смятаме, че можем да ви бъдем от помощ, когато стъпите на португалска земя и имате само броени дни да се запознаете по-отблизо с най-красивите места на града.

Белем
Кварталът е задължителен за посещения и едно от първите места, към които всеки, който посети Лисабон се отправя… и има защо. В Белем можете да разгледате един от най-внушителните манастири от XV век - Жеронимош, да поспрете пред „Паметника на Основателите” и да се насладите на красотата на един от символите на града - кулата Белем.

Алфама
Алфама е най-старият квартал на португалската столица и в него съвсем логично са съсредоточени много от забележителностите на града. Не пропускайте да се разходите из квартала и да разгледате Лисабонската катедрала, Замъка Свети Георги и да се насладите на красивите гледки, които се разкриват от Терасата Largo das Portas do sol, която се издигна високо над града.

Площада на търговията
Площада на търговията ще го откриете в квартал Байша. Казваме ви да му отделите малко от времето си, защото от него започва най-оживената улица на града - Аугуста.

Паркът на палмите
Една от най-очарователните забележителности на Лисабон, за която трябва да отделите поне ден. Тук се намират Павилиона на познанието, кулата „Вашку да Гама”, Парка на нациите и Океанариумът.

Площад „Росно”
Няма как по време на почивката си в Португалия да не се разходите в самия център на града и да не се насладите поне на чаша кафе на някое от многобройните кафенета, които се намират около площада.

Синтра
Градчето се намира само на около 30 километра от Лисабон и си струва да му отделите малко от времето си. Задължителни за посещение в Синтра са Дворецът Пеня, Замъкът на маврите и Кралският дворец.

 
Всички новини

Португалия

Бюлетин