Основните забележителности на Барселона

05 02 2016 г.
Основните забележителности на Барселона
Барселона не  напразно се счита за културна столица на Испания – тук са живели и работили такива велики личности като Пикасо, Антонио Гауди и Салвадор Дали. Разнообразие от стилове, епохи и жанрове се смесват в магически коктейл. Броят на забележителностите в Барселона е толкова голям, че е трудно да се обхванат.
 
La Rambla
 
Това е най-известната пешеходна улица в Барселона, която се простира в продължение на 1,2 километра, от площад Каталуня до плажа, срещу паметника на Колумб. Според английския писател Съмърсет Моъм, Рамбла е най-красивата улица в света. Това е едно от най-колоритните и оживени места в града - тълпи от туристи, улични търговци и мимове, умело прикрити под формата на статуи, създават неописуема атмосфера. На Rambla е стария Boqueria Market, чието име се превежда като Бездната и което е невъзможно да не се посети.
Между другото, в самото начало на улицата, в близост до площад Каталуния, има малка чешма, наречена Kanaletas. Казват, че всеки, който утоли жаждата си тук, ще се върне в Барселона отново.
 
Готическия квартал
От лявата страна на La Rambla е сърцето на стария град - Готическият квартал. Там, в лабиринт от средновековни алеи, сред тесните улички, започва историята на Барселона още от римско време. Има много стари църкви и сгради, като например готическата катедрала, църквата Санта Мария дел Мар, останки от къщи и сгради от римската епоха, и колко още.
 
Барселона на Гауди
Голяма част от Барселона е свързана с името на известния архитект Антонио Гауди - без него това нямаше да е този вълнуващ град, столица на Каталуния. Gaudi прекарва целия си живот в Барселона и дарява огромния си талант, цялата си сила на обичния град. Негови творения са Ла Педрера и Каса Батийо, Гюел Palace, Гюел Парк и, разбира се, известният храм на Светото семейство. Това са основните атракции на Барселона и в много отношения именно те формират уникалния му външен вид.
 
Хълма Монжуик
 
Хълмът Монжуик, което означава "еврейска планина", е любимо място за разходки на туристи и жители. Тук е концентриран голям брой  забележителности, така че един ден не стига за да се разгледа. В навечерието на Световното изложение през 1929 г.  значително е променен облика на площад „Испания”, построен е Националният дворец и известният пеещ фонтан. Освен всичко това, на хълма има много интересни спортни съоръжения, специално създадени за Олимпийските игри в Барселона през 1992 година.

 
Всички новини

Испания

Бюлетин