От Сицилия, през Сардиния до Корсика

26 01 2016 г.
От Сицилия, през Сардиния до Корсика
Сицилия  се нарича "люлката на цивилизацията”, може би и защото е обитаван още от времето на желязната епоха  Тук са преплетени бурна история и богато мултиетническо наследство. Заедно с Етна, към природата на острова се прибавят впечатляващо крайбрежие, плодородна почва, щедра и възхитително вкусно сицилианска кухня, постоянно синьо небе, благоприятен климат, зелени лозя и ароматни цитрусови горички, исторически забележителности на голям интерес, изобилие от морски пейзажи. Днес островът е изживява бум на туристическа  вълна и благодарение на сицилианците - любезни, щедри и гостоприемни хора.
На запад от центъра на северното крайбрежие на Сицилия е Палермо, древната столица и най-големият град на острова. На 80 км на запад от Палермо, на върха на планината, се намира древното селище Eric, където все още има останки от храм, посветен на Венера. Характерна особеност на основните градове  Палермо и Катания е изключително елегантната архитектура, наследство от много велики цивилизации, които в продължение на векове са се борили за контрол над този стратегически разположен остров - от гърците и римляните, арабите и французите, испанците, италианците.
По южното крайбражие на Сицилия не може да не се видят Агридженто с Долината на храмовете; Таормина, уникално красив град, разположен на извисяващите се скали над Средиземно море и, разбира се, Етна - най-високият (3320 m) активен вулкан в Европа.

Екскурзия до Сицилия, Сардиния и Корсика
 

Сардиния - вторият по големина остров в Средиземно море, чиито жители са известни със своето гостоприемство и жажда за контакти с външния свят. Благодарение на тях всеки посетил острова, прекарва  незабравимо време тук, откривайки едно от най-красивите и уникални места на земята.
Сардиния днес е любима дестинация на богати хора в Италия. Този невероятен остров е особено известен със своите плажове, най-чистия и не пренаселен в Италия. Той е известен и с зашеметяващата  красота на морските си градове и археологически останки. А приближавайки острова с лодка, туристите са  впечатлени от цвета на скалите, като се започне от черно до базалт, от сребро до цвета на гранит, от червено до лилаво.
Основните атракции включват: розовия пясък на плажа в Порто Ferro; град Нуоро; Ористано, с неговите останки от финикийския град Tharros; храмът на богинята на щастието в Porto Тора. Местните магазинчета предлагат изящна дантела, дърворезби, килими и горчив мед.
 
Екскурзия до Сицилия, Сардиния и Корсика

Корсика е четвъртият по големина остров в Средиземно море след Сицилия, Сардиния и Кипър,
Столицата му Аячо е в тих залив на западния бряг на острова. Посетителите идват в този тих град, за да се насладят на богат избор от ресторанти, кафенета и магазини. Градът е предимно свързани с името на Наполеон, който е роден тук. Забележителностите му включват величествената катедрала и музея на  Fesch. Един от най-популярните курортни градове  Калви е израснал на мястото на древно рибарско селище. На територията му се издига построен от генуезци цитадела, където известният моряк Lord Nelson загубил окото си по време на нападение. На остров Корсика туристите може да се полюбуват на природния резерват Scandola, в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, както и да се запознаят с множество археологически паметници на древния Рим и средновековна Генуа.
Всички новини

Италия

Бюлетин