Пет причини да пътувате до Занзибар

12 09 2019 г.
Пет причини да пътувате до Занзибар
    Ако търсите тропически рай, то това е Занзибар. Този район на Танзания съчетава индийско, арабско и африканско наследство, както и чарът на Карибите.

    Има много причини, поради които определено трябва да пътувате до този африкански остров. Тук можете да се насладите на гледката към безкрайните лазурни води, да се разходите по пясъка и да вдъхнете сладкия аромат на местни понички.
    1. Рай за чревоугодниците
Занзибар съзнателно е получил прякора "остров на подправките". Кухнята му е комбинация от вкусове от Близкия изток и Индия. Те са перфектно съчетани с риба, която се среща в изобилие във водите, близо до острова. Не забравяйте да опитате къри с октопод - отличен пример за местните гастрономически традиции.
За уникални преживявания отидете в ресторант Rock. Това красиво заведение се намира буквално на малка скала край брега. При отлив можете да стигнете до там и пеша, а иначе само с лодка.
    2. Потапяне в историята
Почувствайте енергията на древния каменен град,  обиколете из оживените пазари, опитайте свежия сок от тръстика и се разходете сред древните сгради, защитени от ЮНЕСКО. Тук можете да видите Къщата на чудесата (преди това дворецът на султана на Занзибар) и последния отворен пазар на роби, който ще ви помогне да усетите историята на този остров.
    3. Безкрайно синьо
Лазурните води на Занзибар са истинска мечта. Насладете се на релакс на невероятните плажове, ходете боси по белия им пясък, вдишвайте  богатия морски въздух под люлеещите се палми. Спуснете се с характерна местна лодка Dhow и отидете до Prison Island, където можете да се гмуркате сред красивите коралови рифове. Бившият затвор е превърнат в истински природен резерват, където можете да срещнете гигантски сухоземни костенурки, пауни и антилопи джуджета.
    4. Щастливи местни жители
Тези, които чуха фразата „Хакуна Матата“ в филмите на Дисни, може да знаят, че този израз на суахили означава „не се тревожете“. Тази фраза е много популярна в Занзибар. Местните жители следват този принцип и живеят без да се притесняват за нищо. Тук ще пеете заедно с таксиметровите шофьори, а старците на острова ще споделят кафето си с вас. Накратко, тук цари атмосфера на щастие и радост. Толкова е очевидно, че искате да го излеете в бутилка и да я донесете у дома.
    5. Незабравими залези
Гледайки златните и приглушени розови нюанси на залезите на Занзибар, е лесно да забравим за всичко останало. За да се възхищавате на залеза в тишина, отидете в морето на лодка Dhow или, ако имате нужда от нещо по-енергично, добре дошли в парка Forodhani Gardens.
 
Всички новини

Занзибар

Бюлетин