Полезна информация при пътуване до Санкт Петербург

26 01 2017 г.
Русия е страна с древна и много интересна история и ако търсите дестинация, която да ви изненада приятно, можете съвсем спокойно да помислите за една екскурзия или почивка в един от най-красивите и интересни градове - Санкт Петербург.

Москва и Санкт Петербург привличат все повече туристи от цял свят, които искат да се докоснат не само до многобройните им забележителности, но и до уникалния руски темперамент.

Какво трябва да знаете, ако решите да посетите Санкт Петербург?

 
Визи

Като страна, която не е членка на ЕС, в Русия съществува визов режим и вие като българския гражданин ще трябва да имате туристическа виза за престоя си там. Туристическата виза може да бъде еднократна или двукратна и за да кандидатствате за нея не е необходимо да ходите лично, а е достатъчно да подадете необходимите документи и след това да си получите визата.

Документите, които са необходими за издаване на виза са:
  • *валиден задграничен паспорт, който трябва да е валиден още поне 6 месеца след напускане на Руската Федерация;
  • *копие от паспорта;
  • *цветни паспортни снимки (два броя);
  • *застраховка;
  • *попълнена визова анкета.
 
Валута

Официалната валута в Руската Федерация е рублата (RUB), като 100 рубли се обменят за около 3 български лева (в зависимост от курса за деня).
Възможно е да имате проблеми при пазаруване с кредитни карти, затова нашият съвет е да обмените достатъчно валута, с която да се разплащате.

Как да стигнете до Санкт Петербург?

Вариантите ви са няколко: с автомобил, автобус, влак и самолет. Препоръчителен вариант е да се спрете на самолет, тъй като ще си спестите много време. Летището на Санкт Петербург - „Пулково - 2”се намира на около 15 км. от центъра на града, но проблем с предвижването няма да имате.

Транспорт в Санкт Петербург

Въпреки, че Санкт Петербург е вторият по големина град в Русия, няма да имате никакви проблеми с придвижването и само от вас зависи дали ще използвате метро, автобус или такси. (За такситата имайте едно на ум и обръщайте внимание къде се качвате. Официалните таксита са жълти, с големи надписи „ТАХИ”).

Часова разлика

Часовата разлика между София и Санкт Петербург е +1 час.
 
Всички новини
Бюлетин