Политика за поверителност

Използване на "бисквитки" (cookies)
Този документ съдържа политиката на туристическа агенция "Бохемия" при използване на бисквитки в уеб страницата www.bohemia.bg и прилежащите й подстраници.
 
Бисквитките ("cookies") са малки текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър, когато посещавате някои web страници.
 
Страницата на Бохемия използва бисквитки, за да подобри представянето на информацията и да предостави персонализирани, релавантни и надеждни услуги на потребителите.
 
Може да забраните използването на бисквитки в настройките на Вашия web браузър, но това може да повлияе негативно на функционалността на тази страница.
 
Тази страница използва няколко категории постоянни бисквитки ("persistent cookies"). Всички бисквитки се генерират и използват от страна на Бохемия ("first-party cookies"), с изключение на бисквитки за статистически цели на Google ("third-party cookies").
 
Фунционални бисквитки
 
Фунционалните бисквитки ни позволяват да предложим допълнителни възможности за употреба на този web сайт.
  • Съдържат техническа, неперсонифицираща информация за устройството за достъп, което използвате (вид и версия на браузъра, операционната система, размерите на прозореца, резолюцията на дисплея, поддържаните технологии и др.). Тази информация ни позволява да визуализираме качествено и адаптивно съдържанието на тази страница.
  • Позволяват сигурна и надеждна оторизация при използването на центъра за обслужване на клиенти, откъдето може да получите достъп и да управлявате туристическите услуги, които сте закупили от туристическа агенция "Бохемия".
  • Позволяват използването на услугата "Любими програми", чрез която може да запишете Вашите любими екскурзии и почивки в личен списък.
  • Позволяват използването на услугата "История", чрез която може да видите програмите, които сте разглеждали.
Информацията, получена от функционалните бисквитки, не се споделя с трети лица.
 
Статистически/Проследяващи бисквитки
 
Тези бисквитки се използват за проследяване на страниците, които посещавате в този web сайт. Информацията, която съхраняваме, се агрегира и не съдържа никакви лични данни. Данните се използват за статистически и аналитични цели, които ни позволяват да предложим по-добри услуги и продукти на нашата аудитория, както и по-релевантна информация по време на Вашето използване на тази страница.
 
Този сайт използва Google Analytics за статистически цели. Споделената статистическа информация с Google не съдържа никакви лични и/или други персонифициращи данни. Тази информация е обект на политиката за конфиденциалност на Google.
 
Условия за ползване
 
Продължаващото използване от Ваша страна на тази страница означава съгласие с политиката за използване на бисквитки на туристическа агенция "Бохемия".
 
Този сайт спазва Вашите потребителски права, съгласно изискванията и ограниченията на Директива 2002/58/ЕО на Европейския съюз.
Функционални бисквитки
Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни приложения. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребител, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.
Такива данни например са данните от сесията Ви - информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други. Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.
Аналитични и статистически данни
Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем общото използване на услугите ни. Тази цел не включва персонализиране и профилиране.
Нашият бизнес модел е изграден на основата на предоставяне на потребителите на безплатен достъп до съдържанието на уеб сайтовете ни. С оглед на нормалното функциониране на нашите уеб сайтове и следване на нормалната бизнес логика, имаме нужда от базово измерване на поведението на потребителите.
Информацията, която събираме се агрегира и анонимизира.
За целта използваме единствено инструмента Google Analytics, като до момента на получаване на Вашето съгласие сме изключили функционалностите за профилиране и сме подали команда за анонимизиране на Вашето IP към Google Analytics.
Ние смятаме, че по този начин, от една страна, сме минимизирали обема на събираната за целите на измерването информация до минимално необходимия за това размер и по този начин гарантираме, че тези данни не се използват за други цели, освен за измерване, а от друга страна, вярваме, че защитаваме легитимния ни интерес за нормалното и необходимо функциониране на нашите услуги.
Персонализация и профилиране
Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо предлагане на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, например други сайтове и мобилни приложения, след произволен период от време и да измерим доставката и ефективността им.
Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително отваряне на съдържанието.


Известие за поверителност
 
Бихме искали да Ви уведомим , че:
ЕТ ДАРИ ТУР – ДАРИНА ВАСИЛЕВА ЕИК 123073407, адрес: 6000 Стара Загора, ул. Георги Байданов, N48 вх.А, ет. 6, ап.40, представлявано от Дарина Денева Василева,е администратор на лични данни, съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент (Общ Регламент за защита на данните).
 
Координати за контакт във връзка със защита на личните данни: 6000 Стара Загора, ул. Георги Байданов, N48 вх.А, ет. 6, ап.40,
Лице за контакти: Дарина Василева Денева , тел:0899 14 25 60, e-mail: [email protected]
 
Като администратор на лични данни ЕТ ДАРИ ТУР – ДАРИНА ВАСИЛЕВА гарантира на своите потребители на услуги, че предоставените лични данни от физически лица ще бъдат обработвани и съхранявани единствено и само за целта на извършване на конкретната услуга, при спазване на изискванията на Европейския регламент 2016/679 за защита на личните данни /ОРЗД/ и приложимото национално законодателство.
 
Личните Ви данни, които ни предоставяте при попълване на контактни формуляри, по телефон , по имейл или на място в администрацията ние третираме като поверителни. Данните, които задължително събираме са най-малко Вашето име и координати за контакт (телефон и/или имейл) , както и други данни, които определим за минимално изискуеми за целта на обработка.
 
С цел по-качествено и пълноценно обслужване, ще се свържем с Вас, в случай че е ни е необходима допълнителна информация.
 
Ние използваме данните Ви изключително за конкретна цел, и служат за:
 
(1)          финансово-счетоводна дейност;
(2)          изпълнение на нормативните изисквания на Закона за защита на потребителя, Закон за счетоводството, Търговски закон, Закон за туризма и др.;
(3)          изпълнение на договор за извършване на туристическа, резервационна и/или друга услуга, както и за изпълнение на договор за групови пътувания
(4)          за всички дейности, свързани с изготвяне на всякакви документи и справки за лицата (служебни бележки, туристически ваучери, хотелски и транспортни резервации, визи, разрешителни и др. подобни);
(5)          информационни и промоционални кампании на администратора – в случай на изрично дадено за това съгласие, съгласно настоящите вътрешни правила;
(6)          установяване на връзка с лицето по телефон и имейл, за изпращане на кореспонденция, отнасяща се до изпълнение на договорния процес и/или разгласяване на информационни и промоционални кампании на администратора – в случай на изрично дадено за това съгласие, съгласно настоящите вътрешни правила;.
(7)          При изпълнение на задачи от обществен или преобладаващ интерес на администратора;
 
Не обработваме лични данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации, генетични данни, биометрични данни. В случай че такива данни ни бъдат изпратени на имейл или в друг тип кореспонденция без основание за същото, цялата комуникация ще бъде унищожена.
 
Не споделяме данни с трети страни, освен ако законът не ни задължава.
 
С цел по-качествено обслужване, ще се свържем с Вас, в случай че е ни е необходима допълнителна информация.
 
Във връзка с обработката на Вашите лични данни Вие имате следните права:
• право на информация за съхранените при нас Ваши лични данни съгласно член 15 от Регламента;
• право на корекция на неверни данни или на допълване/актуализация на непълни данни съгласно член 16 от Регламента;
• право на изтриване на съхранените при нас Ваши данни съгласно член 17 от Регламента;
• право на ограничаване на обработка на Вашите данни съгласно член 18 от Регламента;
• право на преносимост на данните съгласно член 20 от Регламента;
• право на възражение срещу обработването на Вашите лични данни съгласно член 21 от Регламента;
• право на оттегляне на съгласието по всяко време, ако обработката на лични данни има правно основание чл.6, ал.1, буква (а) – съгласие, без да се засяга законосъобразността на обработването въз основа на съгласие, преди то да бъде оттеглено;
• Право на подаване на жалба пред надзорния орган по защита на данните:
Комисия за защита на личните данни:
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Център за информация и контакти – тел. 02/91-53-518
Електронна поща: [email protected]
Интернет страница: www.cpdp.bg
 
Може да се запознаете с нашата политика за поверителност тук: (линк Вътрешни правила)
 
Всички данни, които се съдържат в имейл или друг тип кореспонденция и всички приложени файлове и документи, са поверителни и са предназначени единствено за използването на физическото лице или на юридическото лице, към което са адресирани. Ако не сте целевият получател, вие сте уведомени, че разкриването, копирането, разпространението или предприемането на каквито и да било действия, в зависимост от съдържанието на тази информация, е строго забранено.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
До
ЕТ ДАРИ ТУР – ДАРИНА ВАСИЛЕВА
ЗАЯВЛЕНИЕ
ЗА ДОСТЪП ДО ЛИЧНИ ДАННИ
от           ..................................................., ЕГН ...................................................
(име, презиме, фамилия)
адрес.
телефон за контакти  
МОЛЯ, да ми бъде предоставена информация относно личните ми данни, съхранявани в ЕТ ДАРИ ТУР – ДАРИНА ВАСИЛЕВА, както и целите и срока, за които се обработват.
Желая да получа исканата от мен информация в следната форма:
1.            устна справка;
2.            писмена справка;
3.            преглед на данните от самото лице или упълномощено от него такова;
4.            предоставяне на копие от исканата информация.
 
 
Дата                                                                                                    Подпис:
 
 
 
 
До
ЕТ ДАРИ ТУР – ДАРИНА ВАСИЛЕВА
 
ОТТЕГЛЯНЕ НА СЪГЛАСИЕ
Аз, долуподписан/ият/та ………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…… …………………………………………………………
 С НАСТОЯЩОТО ВИ УВЕДОМЯВАМ, ЧЕ: Оттеглям съгласието ми да се обработват личните ми данни на ………………………………………………………………………………………………………………………………..
за целите на …………………………………………………………………………………………………..
(уточнете целите, за които е било дадено преди това съгласието)
Дадено на администратора (име и ЕИК)……………………………………………………………………………………………
и обработващия (име и ЕИК) ……………………………………………………………………………………………
(администратор сте или вие – тогава вие сте и обработващ и второто поле не се попълва, или администратор е лицето спрямо което вие действате като агент – във втория случай, вие сте обработващ – например застрахователя е администратор а вие сте обработващ данните за целите на застраховката)
 Разбирам, че обработката ще бъде спряна възможно най-бързо, ако не и веднага в онлайн автоматизирана среда. Въпреки това може да има разумно забавяне, докато заявката за изтегляне се обработва. Разбирам, че оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработката до този момент.
Декларирам, че оттеглям своето съгласие за обработване на лични данни свободно, изрично и относно всички посочени лични данни, съгласно собствената си воля и убеждение.
Запознат/а съм, че имам право на възражения и жалби пред Комисия за защита на личните данни, която е надзорен орган в Република България, в случай, че администраторът на лични данни продължи обработването горепосочените данни след оттеглянето на съгласието с настоящото уведомление.
 подпис (подпис или електронна отметка, когато е приложимо): …………………………………………..
 Дата:
Получено от:................................................................на...........................................
 
27 Септември 2018 г.
   Шри Ланка е малка държава, разположена в Индийския океан, чиято официалната...
26 Септември 2018 г.
   Тя се формира под влиянието на кулинарните традиции на народите от Азия и Е...
27 Ноември 2017 г.
Най-после, на 63-годишна възраст успях да осъществя една моя детска мечта – да пос...