Посетете най-добрите и атрактивни места, в Дубай, Абу Даби и Шаржа

05 01 2021 г.
Посетете най-добрите и атрактивни места, в Дубай, Абу Даби и Шаржа.

По-долу имаме списък с предложения, за места които да посетите в Дубай,Абу Даби и Шаржа, за да преживеете най-добрите моменти от пътуването си. Този списък ще Ви помогне, при планирането на Вашето невероятно преживяване. Изберете от най-атрактивните туристически места …и може би опитайте дори няколко нови преживявания, които отдавна се каните да изпробвате.

 
Основни места за посещение в Дубай


1. Бурж Халифа

Тя е поставила няколко рекорда:
- За най-високата сграда в света- 828 м
-  За най-бързите асансьори в света 18 м/ сек
- За най-високо разположените ресторант, джамия, плувен басейн2.  Палмовите острови: Джумейра, Джебел Али и Дейра

За построяването на палмовите острови са използвани толкова материали достатъчно да се построи стена висока 4 метра, която да обиколи света 4 пъти


3. Дубай Марина Една от шикозните и модерни зони в Дубай, емблемата на която е „ Усуканата сграда“ или „
Cayan Tower“


4. Мединат Джумейра, наричана още  „ Малката Венеция“ заради каналите които опасват този район потънал в зеленина.5 Бурж Ал Араб – емблемата на Дубай. Ако трябва с една дума да го опишем то това е „пари , пари и много пари“. Бурж Ал Араб е първата сграда построена върху изкуствен остров . който се намира на 280 м от брега.

 
 
 
Места за семейни посещения в Дубай


 - Музей Дубай: Музей Дубай ви помага да научите повече за историята, традициите и културата на местните жители в Дубай. Със сигурност трябва да добавите този музей към маршрута си, ако се интересувате от изучаване на нови култури.


- Рамката. Тук ще научите за миналото, настоящето и бъдещето на Дубай- Баштакия. Това е историческото сърце на Дубай, създадено през 17 век от ирански търговци. Тесни криволичещи улици, стари къщи в които се помещават музеи ( музея на монетите, музея на кафето), училища за занаяти, галерии и други.- Музея на Ислямската Цивилизация в Шаржа. Тук могат да се видят уникални експонати и артифакти разказващи за създаването и развитието на ислямската цивилизация- Лувър Абу Даби. Намира се на остров Саадат, който в превод означава

 „ щастие“. Самата сграда е футуристична ,олицетворява космоса и се  състои от 6 зали заемащи площ от 6400 кв м. в които са изложени произведения на изкуството от праисторическата епоха до наши дни.
 
Приключения които да изпитате в Дубай- Сафари в пустинята: Уникално преживяване в пустинята , по време на което ще изпитате различни емоции от покачване на адреналина по време на сафарито до пълен релакс и безвремие в бедуинския лагер


- Ski Dubai: Ако желаете да карате ски когато навън е 40 градуса, това може да се случи в Ски Дубай в Емирейт МОЛ.- Аквапарка в Атлантис. Уникални атракции, една от друга по екстремни и пълни с адреналин. Най-голямата атракция е „Космическа Капсула“ която се отваря и с бясна скорост посетителите се хвърлят във водата.- Дубай Парк и Резорт. Състои се от три тематични парка ( Холивуд, Боливуд, Леголенд), Леголенд аквапарк, както и над 100 атракции на открито- Ферари Уърлд в Абу Даби. Един от най-известните атракционни паркове не само в арабския свят, но въобще в света. Най-голямата атракция тук е „ Формула Роза“, скоростно влакче което достига 240 км за 5 мин- Уорнър Брос в Абу Даби. Закрит тематичен парк с множество атракции чрез които може да се превъплътите в Батман, Хари Потър и други.

 
Дари Тур предлага различни по продължителност, екскурзии до Дубай, с различни дати и цени. За това, не се колебайте да ни потърсите за консултация или съвет. Това е уникална дестинация, която си заслужава да видите сами, с приятел, партньор или с цялото си семейство.
 
Очакваме Ви,
Свържете се с нас:

Вижте всички подробности за предлаганите дати за екскурзии до Дубай > ТУК

Контакти:
Адрес: гр. Стара Загора 6000
бул. "Руски" №32 /южно от бул."Симеон Велики"/

Тел. 042/ 600 223
GSM: 0894/ 416029, 0899/ 142560
e-mail: [email protected]

 

 
Всички новини

Дубай

Бюлетин