Почивка в Кипър през октомври с организирана група

Агиа Напа, Кипър
8 дни / 7 нощувки
Тип транспорт:
Самолетни
Самолетни
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 
Кипър е остров за всички сезони и вкусове. На него има едни от най-фантастичните плажове в Европа и най-голям брой плажове със син флаг. Кипър също е място, където можете да се насладите на една от най-добрите кухни  в Средиземноморието и да се потопите в естествената красота на тази уникална и историческа островна дестинация.

ДАТИ:

06.10 – 13.10.2020
20.10 – 27.10.2020

 
ПРОГРАМА:
1 ДЕН:
Отпътуване за Кипър с полет на  АК „БЪЛГАРИЯ ЕЪР“ в 16:15 ч.Пристигане на летището в Кипър в 18:20 ч. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Свободно време.
Екскурзия  по желание – Обзорна обиколка (8 часа)
Екскурзията ще Ви отведе до Ларнака, където ще посетите църквата Агиос Лазарос, построена в края на 9 век. В криптата, под олтара на църквата, се намира саркофагът на Свети Лазарос. След това, пътувате до разделената столица Никозия. В стария квартал Laiki Geitonia се наслаждавате на уникалния усет, който са създали следите от различните епохи. Историята на града може да се проследи до 7 век преди новата ера. Доказателство за бившата венецианска окупация се предоставя от венецианската крепостна стена, която заобикаля стария град в звезда. Тук ще се сблъскате особено с разделението на града. Продължаваме до Троодос, където ще посетите една от най-важните и красиви църкви на покрива на плевнята в Асину (Световно наследство на ЮНЕСКО). След обяд ще посетите живописното село Омодос с красивия си манастир, традиционен селски площад и тесни калдъръмени улички. Освен това е популярна екскурзионна дестинация за кипърците. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Свободно време.
Екскурзия  по желание – Културните пътища на древността. (8 часа)
Пътуването ще ви отведе по красивия бряг до известната скала на Афродита, където от морето се издигала богинята на любовта и красотата. След като пристигнете в Пафос, ще посетите църквата Агия Параскеви, 5-куполната базилика от византийския период, колоната на Павел и руините на раннохристиянската базилика на Хризополитиса. Къщата на Дионис с известните мозайки от 3 век и рибарското пристанище са следващата дестинация. След екскурзоводската програма ще имате достатъчно време сами да обядвате или да посетите красивото пристанище на Пафос с неговия замък. На връщане ще посетите древния град Курион от 12 век преди новата ера с гръцко-римския театър и къщата на Еустолиос с неговите мозайки и съоръжения за къпане. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Свободно време.
Екскурзия  по желание – Очарователния Кипър – Майчарас – Фикарду – Лефкара (8 часа)
На тази екскурзия имате възможност да изживеете острова от съвсем различна страна. Малки исторически села, криволичещи алеи и известни манастири излъчват най-красивия средиземноморски усет. След кратка пауза за кафе посещавате село Пера и минавате покрай „Komodikeio“, добре запазен бивш съд и затвор от английския колониален период. Следващата ви дестинация е село Фикарду, бижу на фолклористичната архитектура в източната част на планинската верига Троодос. Две къщи в селото са превърнати в музеи, където се излагат селски предмети и се проследява селския живот на отминали времена. След това ще се наслаждавате на малка кипърска закуска и домашно вино в традиционна механа. Продължаваме през планините до манастира Мачаирас, където има Марианска икона, приписана на апостол Лука. По пътя за Лефкара в село Вавациния ще ви бъде сервирано традиционно кипърско мезе. Ще посетим едно от най-живописните места в Кипър, прочутото село Лефкара, което е най-важния момент на тази екскурзия. Тук можете да се удивите на традиционната бродерия на дантели и уникална изработка на сребро. През 2009 г. тези занаяти дори станаха част от списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.
5 ДЕН: Закуска. Свободно време.
Екскурзия по желание – Призрачния град и синята лагуна (7 часа)
След вземането от хотела, тръгваме първо на север и минаваме през село Дериния, което се състои от кипърска и турска окупирана част. По пътя за Фамагуста преминаваме в предградието Вароша. Някога модерен морски курорт, днес той е напълно изоставен и постепенно се разпада. Във Фамагуста имате време сами, което можете да прекарате примерно да разгледате стария град с катедралата "Св. Николаос". Използва се като джамия от края на 16 век. Центърът на града е заобиколен от венецианска стена, от която се разкрива прекрасна гледка към околността. Разходете се или се насладете на ободряване в някое от уличните кафенета. След това се връщаме обратно към пристанището на Агия Напа. На борда на кораб пътуваме по крайбрежието до нос Греко и Синята лагуна. Там си правим почивка, която можете да използвате за плуване или гмуркане с шнорхел в тюркоазената вода. Междувременно на борда се приготвя обяд. Очаквайте изисканите кипърски специалитети на скара. В късния следобед ще се върнете спокойно към Агия Напа. Прибираме се в хотела. Нощувка.
6 ДЕН: Закуска. Свободно време.
Екскурзия по желание – Непознатия Кипър (8-9 часа)
Тази обиколка с джипове ви отвежда на запад. Изпитайте природата и традиционната култура на Кипър. Западният бряг има разнообразна култура и природа за откриване. С джип ще преминем през малки планински селца с традиционни къщи и малки алеи. Красивата обиколка из лозя, изоставени села, язовири, стари манастири, венециански мостове, портокалови и маслинови горички са особеностите на тази екскурзия. Преминаваме през спиращ дъха пейзаж и посещавате манастира Chrysorogiatissa, който е посветен на „Скъпата дама на Златния нар“. Във винарската изба имате възможност да опитате местни вина (сезонни). След това продължаваме до село Панайя, родното място на архиепископ Макариос, първия президент на Кипър. В село Фити, известно с работата по тъкане и бродиране, посещаваме малкия музей и правим почивка за кафе. Ще минем през традиционните планински селища и портокалова плантация, където ще се насладите на прекрасния аромат на прясно набрани портокали. Минавайки малки къщички и ниви, пътеката води до Полис, където можете да се насладите на традиционна селска механа, за да опитате малко мезенца. Накрая следва разходка из ботаническата градина до „Банята на Афродита“, преди да се върнем в хотела. Нощувка.
7 ДЕН: Закуска. Свободно време.
Екскурзия по желание – Магията на планината Троодос – манастир Киккос – Омодос (8:30 часа)
На тази екскурзия ще опознаете зеленото сърце на остров Кипър. Колкото по-високо пътуваме,  толкова по-ободряващ е ароматът на бор на планината. На път за планината Троодос ще спрем в село Панайя за кратка пауза за кафе. Панайя е родното място на архиепископ Макариос, първия президент на Кипър. Манастирът Киккос е следващата ви дестинация. Разположен е в планинския район на долината Маратаса, на връх на 1318 метра надморска височина и се счита за най-проспериращия манастир на острова. Иконата на Апостол Лукас и красивите стенописи украсяват стените на това абатство. Обиколката продължава до подножието на върха Олимп за обедна почивка. Следобед отиваме  до Омодос, едно от най-красивите винени селища в Кипър. Попийте живописната природа и се разходете из тесните улички. Църквата на Тимиос Ставрос не трябва да се пропуска. Построена е върху основата на раннохристиянска базилика. Прибиране в хотела. Нощувка.
8 ДЕН: Закуска. Освобождаме стаите в хотела до 12 часа. Багажът може да бъде оставен в стая до рецепцията, предназначена за съхраняването му. Свободно време до трансфера до летище Ларнака. Отпътуване за България  с АК „БЪЛГАРИЯ ЕЪР“ в 19:00 часа. Пристигане на летище София в 21:15 часа.
 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети с  директен полет на АК „БЪЛГАРИЯ ЕЪР“ София - Ларнака - София;
 • 23 кг чекиран багаж и 10 кг ръчен багаж;
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от агенцията
 
ЦЕНАТА НЕ ВЛЮЧВА:
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица на 70 години;
 • Застраховка отмяна на пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 30% от общата дължима сума на човек при записване
 • Доплащане: 22 дни преди датата на пътуване
 
 
АНУЛАЦИИ:
 • До 45 календарни дни преди датата на отпътуване – без неустойки
 • От 45 до 30 календарни дни до датата на отпътуване – 50% от основния пакет
 • До 30 календарни дни – цената на пакета
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 • Обзорна обиколка – 65 евро
 • Културните пътища на древността – 55 евро
 • Очарователния Кипър – Майчарас – Фикарду – Лефкара – 75 евро
 • Призрачния град и синята лагуна – 85 евро
 • Непознатия Кипър – 80 евро
 • Магията на планината Троодос – манастир Киккос – Омодос – 60 евро
Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в транспортните разходи или в цени на входни такси и други.

Необходими данни за всички пътуващи:
 • Лична карта.
 • Телефон за връзка.
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
 • Номер на паспорт и дата на валидност, в случай че лицето не е български гражданин
 
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20
*Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната.
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
ТА "Дари Тур" има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”  в  ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.

 
 • Самолетни билети с  директен полет на АК „БЪЛГАРИЯ ЕЪР“ София - Ларнака - София;
 • 23 кг чекиран багаж и 10 кг ръчен багаж;
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от агенцията
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица на 70 години;
 • Застраховка отмяна на пътуване

Изберете Хотел:

Nissiana Hotel, Ayia Napa
Nissiana Hotel, Ayia Napa
☆ ☆ ☆
Агиа Напа, Кипър
от 969 лв.
Pavlo Napa Beach Hotel
Pavlo Napa Beach Hotel
☆ ☆ ☆ ☆
Агиа Напа, Кипър
от 1169 лв.Оферта № П498

02 Юни 2020 г.
    Ако сте на остров Пукет за първи път трябва определено да разгледате ...
21 Май 2020 г.
    "Седим на топлия пясък на плажа Джей Би Ар в свободния ден и лек...
21 Май 2020 г.
    Нашата програма за Дубай включва посещение на най-известния пазар за ...