10 факта за Ferrari World, Абу Даби

14 07 2021 г.
Една от основните туристически атракции в Абу Даби е Ferrari World. Първият и основен тематичен парк в света, базиран на марката Ferrari, това място за покачване на адреналина в столицата на Обединените арабски емирства, има 37 вълнуващи забавления които да опитате, както и много други ексклузивни атракции. Този парк привлича хора от всички възрастови групи, което прави Ferrari World подходящ за семейства тематичен парк. Следват десетте неща, които човек трябва да знае за Ferrari World в Абу Даби, преди да го посетите.


1. Стъпка в света на Ферари: Ferrari World е момент на сбъдната мечта за всички любители на автомобилите от тази марка. Това е единственото място, където посетителите могат да видят целия процес на това как се произвеждат толкова обичаните автомобили.

2. Candy land за деца които са ентусиазирани да се състезават: Ако вашето дете е фен на състезанията от Формула 1, тогава този тематичен парк е задължително място което трябва да посетите. Има състезателна школа, наречена Junior Pilota’s Racing School, точно в помещенията на Ferrari World. Децата се обучават професионално от състезателни експерти от състезателната писта на F1 на симулирана писта. Там децата получават страхотно преживяване чрез учене.

3. Формула Роса: Най-бързото пътуване с увеселителни влакчета в света се намира във Ferrari World. Наречен Formula Rossa, това влакче се движи със скорост 240 км в час посредством използването на хидравлична система за изстрелване. Със страшни завои и изкривени завиващи линии, това 2 километрово пътуване Ви дава огромен прилив на адреналин.

4. Рай за деца: Не само възрастните, децата също могат да се забавляват в този тематичен парк. Автомивката на Khalil’s е задължително място за посещение с децата. Това е зона за игра, която има атракции като дистанционно управлявано мини Ферари, автомобили с обикновени педали и състезателни автомобили.

5. Развлекателни предавания: Ferrari World е не само вълнуващи разходки и увеселителни кътчета. Той е добре известен и със своите предавания, които очароват и забавляват публиката. Човек никога не трябва да пропуска шоуто за смяна на гуми на живо. Също така не трябва да се пропуска 3D анимационното шоу Viva Ferrari.

6. Заведете децата си в Италия: Този уникален увеселителен кът, наречен Bell’Italia за деца, определено ще Ви открадне сърцето. Малка кола от Ferrari 250 от Калифорния от 1958 г. развежда децата около миниатюрите на емблематичните места, забележителности на състезателни писти и плажове в Италия.

7. Шофиране на Ферари: Това е момент на сбъдната мечта за всеки любител на Ferrari. Ако сте на възраст над 21 години и имате шофьорска книжка, издадена от правителството на ОАЕ, тогава можете да карате истинско Ferrari в компанията на състезателен експерт. Ако не притежавате лиценз, можете да се насладите на преживяването като пътник.

8. Насладете се на сезонните събития: Сезонни събития се случват в тематичния парк всяка година. Фестивалът на светлините се провежда през октомври и ноември, докато през декември и януари се провежда друго събитие, наречено Winterfest.

9. Вземете сувенир на Ferrari: Два магазина в тематичния парк, Ferrari Store и The Ferrari Past & Present Store продават стоки, свързани с автомобилите, както и колекция от маркови играчки и италиански продукти.

10. Билети за тематичен парк: Билетите за Ferrari World, Абу Даби могат да бъдат получени от уебсайта или директно от гишетата в тематичния парк. Един билет осигурява неограничен достъп до тематичния парк за целия ден.
Всички новини

Дубай

Бюлетин